Rozwiązany Płyta Komputer Świat biały ekran po bootowaniu (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Płyta Komputer Świat biały ekran po bootowaniu (rozwiązany) (/plyta-komputer-swiat-bialy-ekran-po-bootowaniu-rozwiazany-10116-t) |
Płyta Komputer Świat biały ekran po bootowaniu (rozwiązany) - balwanekbuli - 04.10.2010 14:44 Witam Nie wiem co się stało. Było dobrze. Dzisiaj wsadziłem do napędu płytę z Komputer Świat i po odpaleniu programu mam biały ekranik. Niezależnie którą płytę włożę zawsze po uruchomieniu mam biały ekran. Nadmienię że to coś z obsługą tego menu bo uruchamiając płytkę np z PC WORLD działa normalnie. Ma ktoś jakiś pomysł? RE: Płyta Komputer Świat biały ekran po bootowaniu - LadyInBlue - 04.10.2010 14:47 Najprostszy to zgłosić to do redakcji Komputer Świata by przysłali Ci nową. RE: Płyta Komputer Świat biały ekran po bootowaniu - balwanekbuli - 04.10.2010 14:51 (04.10.2010 14:47)LadyInBlue napisał(a): Najprostszy to zgłosić to do redakcji Komputer Świata by przysłali Ci nową. Ale to nie jest problem płyty. Bo ta działa normalnie. Mam kilka płyt z tej gazety i każda po odpaleniu robi okno programu ale białe. Zamiast z zawartością meny płyty. Na innych komputerach działa bez problemu. RE: Płyta Komputer Świat biały ekran po bootowaniu - bodziulla - 04.10.2010 14:53 Hej. Czy coś robiłeś na kompie jakąś modyfikację czy po prostu tak od siebie samo?. Odnośnie płyt z KŚ jest to dość częsty przypadek znam z autopsji. RE: Płyta Komputer Świat biały ekran po bootowaniu - balwanekbuli - 04.10.2010 14:56 Ostatnio odinstalowałem grę, usuwanie strzałek skrótów na pulpicie oraz zainstalowanie IE 9.0 beta i to wsio. A masz jakiś pomysł? RE: Płyta Komputer Świat biały ekran po bootowaniu - stingear - 04.10.2010 15:09 Może Beta IE9 mieć z tym coś wspólnego. Odinstaluj ją i sprawdź. Ewentualnie proponuję użyć Punktu przywracania systemu. RE: Płyta Komputer Świat biały ekran po bootowaniu - balwanekbuli - 04.10.2010 15:15 Witam. Punkt przywracania zrobiony nawet gra wróciła A odnośnie problemu to faktycznie odinstalowałem aktualizacje IE9.0 beta i menu zaczęło działać. Jeszcze teraz muszę odinstalować aktualizację językową do ie9.0 i posprzątać w systemie po tym przebojach. Tak więc dla potomnych przyczyną była Internet Explorer 9.0 prawdopodobnie menu KŚ korzysta z jakiś współdzielonych bibliotek a nie zapominajmy że menu jest starsze niż IE9.0 Pozdrawiam i dziękuje za szybką pomoc |