Windows 7 Ultimate - Aero nie działa, po użyciu Sunrise Seven - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Windows 7 Ultimate - Aero nie działa, po użyciu Sunrise Seven (/windows-7-ultimate-aero-nie-dziala-po-uzyciu-sunrise-seven-10086-t) |
Windows 7 Ultimate - Aero nie działa, po użyciu Sunrise Seven - massivX - 04.10.2010 07:53 Witam mam problem z kompozycjami w systemie Windows 7 . Wczoraj zainstalowałem (sunrise Seven ) zaznaczyłem 4 opcje a dziś nie mogę zmieniać tematów w systemie ( są pokazane na czarno -screeny niżej ) dodam że przywracanie systemu mam wyłączone . Czy da się jakoś to naprawić ?[attachment=1586][attachment=1585][attachment=1584] RE: Windows 7 Ultimate - Aero nie działa, po użyciu Sunrise Seven - ihatebuffering - 04.10.2010 08:22 Witam. W menu start wpisz services.msc . Teraz na liście wyszukaj usługi: - Kompozycje - Menedżer sesji menedżera okien pulpitu. Na tych 2 usługach kliknij PPM, właściwości, zmień tryb uruchamiania na Automatyczny. Restart systemu. Powinno pomóc. Na przyszłość. Gdy robisz jakieś zmiany w systemie, czy to ręcznie, czy przy pomocy programów, zawsze rób sobie punkty przywracania systemu. Nie zajmuje to wiele miejsca, a często ratuje przez rozwaleniem systemu RE: Windows 7 Ultimate - Aero nie działa, po użyciu Sunrise Seven - massivX - 04.10.2010 08:40 Gdy próbuje włączyć kompozycje tak jak piszesz wywala błąd - błąd 126 ( są ustawione jako automatyczne ale nie uruchomione ) jak daje uruchom właśnie wywala te błędy RE: Windows 7 Ultimate - Aero nie działa, po użyciu Sunrise Seven - ihatebuffering - 04.10.2010 08:44 W menu start wpisz Przywracanie systemu. Sprawdź, czy nie masz jakichś punktów przywracania. Często programy same je tworzą. |