![]() |
Rozwiązany Problem z ładowaniem baterii(rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z ładowaniem baterii(rozwiązany) (/problem-z-ladowaniem-baterii-rozwiazany-10081-t) |
Problem z ładowaniem baterii(rozwiązany) - Dolf - 03.10.2010 22:22 Witam. Zacząłem mieć problemy z baterią i zauważyłem, że ładuje się ok, gdy laptop jest wyłączony, gdy go włączę,to nie ważne czy zimny, czy nie, ładuje kilka minut lub nawet kilka sekund i przerwa, gdy wyciągnę i włożę wtyczkę ładowarki, zaczyna ładować i tak w kółko. Bez baterii laptop "chodzi" cacy. Bateria kalibrowana nie raz, BIOS aktualny, może to faktycznie problem z jakąś aktualizacją Windowsa (z przed ok.2 miesięcy), bo próbowałem już różnych "cudów", łącznie z grzebaniem w Menadżerze Urządzeń. Próbowałem różnych rozwiązań na angielskich forach i nic, może NASI coś wymyślą? RE: Problem z ładowaniem baterii - LadyInBlue - 04.10.2010 14:07 A ile już masz mą to baterię? Być może jest już stara i stąd te problemy. Możliwe też, że masz brudne styki albo przy baterii albo laptopie. RE: Problem z ładowaniem baterii - stingear - 04.10.2010 15:04 Aby określić czy to problem z systemem, czy z samą baterią, włącz komputer i wejdź do BIOS'u i sprawdź, czy sytuacja wygląda tak samo. Jeśli tak, to system nie ma z tym nic wspólnego. Pozostaje wymiana baterii. Jeśli nie będziemy szukać innych rozwiązań. RE: Problem z ładowaniem baterii - Dolf - 05.10.2010 23:47 Dzięki LadyInBlue,który zasugerował problem,chociaż bateria ma dopiero 1,5 roku. Dzięki stingear za metodę z BIOSem.W zasdzie nie wiem,co mysleć;bateria ładowała się tak,jak na wyłączonym laptopie,czyli bez problemu.Odczekałem aż naładuje się do 100% i uruchomiłem system,wyjąłem ładowarkę,odczekałem aż ''zejdzie'' do ok.50% i podłączyłem ładowarkę spodziewając się,że ładowanie znowu będzie się knocić,a tu niespodzianka:ładowanie doszło do 100% bez przeszkód.Nie szukam problemów na siłę,ale jak myślicie ![]() PS.A przy okazji:mam Kasperskiego i za każdym razem jak wchodzę na forum,wyłapuje mi Trojana- Detected: HEUR:Trojan.Script.Generic http://windows7forum.pl/favicon.ico//favicon |