![]() |
Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie (/problem-ze-stacja-dyskow-dziwne-zachowanie-10068-t) |
Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - Portator - 03.10.2010 15:52 Witam. Domyślnie używam WMP jako odtwarzacza. W autoodtwarzaniu wszystkie opcje zapisałem - pytaj za każdym razem - Po włożeniu jakiegokolwiek dysku, wyświetla się okno z opcjami, wskazuję Odtwórz przez WMP, po czym wyskakuje komunikat ( Nie można odnaleźć aplikacji ) Taki sam komunikat jest, gdy pomijając opcje, próbuję otworzyć dysk w Mój Komputer. Jednak, gdy najpierw kliknę na pustą stację dysków , która się otworzy i po monicie włóż dysk, zrobię to - wówczas wyświetla się okno z plikami znajdującymi się na płycie i mogę odtworzyć. Przecież to jest mało normalne. Proszę, pomóżcie mi się z tym uporać. Pozdrawiam RE: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - Portator - 04.10.2010 06:41 Czy problem jest tak banalny, że nie warto się nim zajmować? Czy też wszyscy, tak jak i ja nie wiedzą jak stacji dysków wskazać odtwarzacz? RE: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - ihatebuffering - 04.10.2010 08:54 Możesz pokazać screena z tym komunikatem? "po czym wyskakuje komunikat ( Nie można odnaleźć aplikacji )". Spróbuj przeinstalować WMP, w dodaj/usuń programy. RE: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - Portator - 04.10.2010 09:05 Witaj. Nie mogę wyłączyć funkcji multimedialnych, w tym samego WMP również. Przeinstalowałem sterownik, dodałem do rejestru skojarzenia plików, zmieniałem opcje autoodtwarzania. W menedżerze urządzeń, wszystko OK. [attachment=1587] Najpierw uruchomiłem WMP, potem włożyłem płytę do stacji, w opcjach WMP kliknąłem odtwórz dysk CD i działa Przyznam szczerze, że nic nie rozumiem Stacja dysków w Mój komputer - pokazuje płytę ale 0 bajtów[attachment=1588] RE: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - ihatebuffering - 04.10.2010 09:31 Może to zależy od tej 1 konkretnej płyty? Czy na wszystkich tak jest? RE: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - Portator - 04.10.2010 09:40 Próbowałem w trybie awaryjnym wyłączyć WMP - nie można z powodu błędu ( nie podaje jakiego ) Dotyczy każdej płyty[attachment=1589] RE: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - House - 04.10.2010 09:57 A ja widzę, że system jakoś dziwnie modyfikowany. Może w tym tkwi problem. W ogóle napęd może też niedomagać. Testowałeś inny ? RE: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - Portator - 04.10.2010 10:12 Napęd jest w porządku. Działa gdy najpierw uruchomię WMP i dopiero włożę płytę System nie jest modyfikowany w żaden szczególny sposób, poza kompozycją Windows Signature Edition. Martwi mnie to, dlaczego nie mogę wyłączyć funkcji multimedialnych, bądź samego WMP. RE: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - House - 04.10.2010 10:19 Próbowałeś już naprawiać system ? RE: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - Portator - 04.10.2010 10:42 Nie mam płyty instalacyjnej. Przy Asusie była tylko Recovery. ( nie wiem od kiedy ten problem występuje ). Przywróciłem system z obrazu ale nic to nie zmieniło, widocznie błąd powstał wcześniej. RE: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - bodziulla - 04.10.2010 22:50 Hej. Mam pytanie jak masz ustawione w funkcji "autoodtwarzanie" poprzez panel sterowania?. Czy dotyczy to płyt mieszanych czy z filmami czy obojętnie jaka to płyta?. RE: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - Portator - 05.10.2010 06:37 Witaj. Ustawiałem wszystkie domyślne, potem wszystkie / pytaj za każdym razem /, następnie / otwórz przez WMP /, wreszcie pomieszałem na różne. Za każdym razem efekt jest ten sam. Po uruchomieniu najpierw odtwarzacza i dopiero włożeniu płyty - działa, odwrotnie - nie. Użyłem tez programu AutoPlay Repair - nic nie zmienił. Dziwne jest to, że nie mogę wyłączyć żadnej funkcji multimedialnej. W rejestrze w kluczu HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer znalazłem takie wpisy NoDriveAutoplay/NoDriveTypeAutoplay ( po zrobieniu kopii, usunąłem ) i nic się nie zmieniło. Pomysły mi się skończyły! RE: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - bodziulla - 05.10.2010 08:34 Hej Fundacyjka. Jakie masz odtwarzacze ogólnie wszystkie?. RE: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - Portator - 05.10.2010 08:55 Hej Bodziu! Mam i używam tylko Windows Media Player 12 ( zainstalowany z systemem HP 64 bit ) RE: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - bodziulla - 05.10.2010 09:04 Tylko WMP a nie masz odtwarzacza plików rmvb na kompie?. Wiem, że takie numery potrafił robić PowerDVD 9. Ok muszę wyjść. Jak wrócę dam znać. Może coś razem zmyślimy ![]() Pzdr RE: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - Portator - 05.10.2010 14:17 Nie mam takich plików i odtwarzacza do nich też nie mam. RE: Problem ze stacją dysków - dziwne zachowanie - Portator - 16.10.2010 15:05 Może to trochę już nudne, ale muszę odkopać temat. Właściwie trudności z odtwarzaniem płyt nie mam, bo zainstalowałem AIMP 2. Działa poprawnie i prawidłowo. Jednak WMP odmawia współpracy nadal. Proszę znajdźcie sposób na przeinstalowanie go w inny niż normalny, (to znaczy z Programy i funkcje). Przecież musi być sposób na uruchomienie WMP ze stacji dysków ( a nie żeby mi ciągle mówił - Nie można odnaleźć aplikacji ). |