Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Czarny ekran i migający kursor - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Czarny ekran i migający kursor (/czarny-ekran-i-migajacy-kursor-10054-t)

Czarny ekran i migający kursor - *MW* - 03.10.2010 05:53

Ponieważ to mój pierwszy post więc witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum Cwaniak Niestety od razu muszę poprosić kogoś o poradę... Mój problem polega na tym, że kiedy zostawiam włączonego kompa na całą noc to rano jedyne co widzę na ekranie to brak pulpitu (czarny ekran) i migający kursor którym spokojnie mogę poruszać (więc komp się nie zawiesza). W tym momencie żadne klikanie itd nic nie daje... Działa natomiast kombinacja klawiszy ctrl+alt+del, ale jeśli wybiorę cokolwiek z dostępnej listy (czyli 'przełącz użytkownika','uruchom menadżera zadań' itd.) to i tak wszystko wraca do punktu wyjścia... Po restarcie kompa wszystko znowu jest ok... Nie mam pojęcia co może powodować znikanie pulpitu i mam nadzieję, że może ktoś z Was będzie to wiedział Uśmiechnięty

RE: Czarny ekran i migający kursor - Portator - 03.10.2010 06:26

Witaj. Powinieneś sprawdzić, po jakim czasie ekran się wyłącza. Ponadto sprawdź Opcje zasilania w panelu sterowania, czy używany przez Ciebie plan zasilania ma włączoną opcję wygaszania ekranu.

RE: Czarny ekran i migający kursor - *MW* - 03.10.2010 07:12

No właśnie tego po jakim czasie się to dzieje nie wiem a co do wygaszania ekranu to opcja jest aktywna ale to chyba nie ma większego znaczenia skoro kursor jest widoczny... Po prostu wygląda to tak jakby pulpit się wyłączał...

RE: Czarny ekran i migający kursor - Portator - 03.10.2010 07:20

Proponuję najpierw zmienić plan zasilania i ustawić opcje na Nigdy, w ten sposób sprawdzisz czy ma to związek z zasilaniem. Ponadto warto przeskanować i oczyścić komputer. Proszę sprawdź też sterowniki, korzystając z tej porady