Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Jak zmieniać tapety i kolory pasków w Windows 7? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Jak zmieniać tapety i kolory pasków w Windows 7? (/jak-zmieniac-tapety-i-kolory-paskow-w-windows-7-10053-t)

Jak zmieniać tapety i kolory pasków w Windows 7? - Sojusznik - 02.10.2010 23:33

Przepraszam, ale to znowu ja. Ledwo uporałem się z moim wcześniejszym problemem (dzięki użytkownikom forum Cwaniak), a pojawia się drugi. Jest to mój pierwszy kontakt z Windowsem 7 (pracowałem na każdym poprzednim) i głupio się przyznać nie umiem zmienić tapety Wstydniś . Chciałbym również zmienić sobie kolory paska na którym jest krzyżyk do zamknięcia (sorry że nie fachowo, ale nie mam pojęcia jak się to zwie Zadowolony). Wiem że w Viscie było to możliwe. Z góry dzięki Cwaniak
[Obrazek: 46353236.png]

RE: Tapeta - Nostromo - 02.10.2010 23:51

Tapety zmieniasz przez PPM (prawy przycisk myszy)na pulpit > Personalizuj i tu masz do wyboru albo swoje albo firmowe.
Pasek i nie tylko, zmienisz poprzez zmianę kompozycji. Skorzystaj z pomocy tutka zamieszczonego na naszym forum: Instalacja stylów wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) .
Pozdrawiam.

RE: Tapeta - Sojusznik - 03.10.2010 00:19

Niestety, ale jak widzisz nie mam opcji "personalizuj"
[Obrazek: kkkxw.png]
Co w tym wypadku mogę zrobić?

RE: Tapeta - Portator - 03.10.2010 06:17

Personalizacja jest również w Panelu sterowania

RE: Jak zmieniać tapety i kolory pasków w Windows 7? - ihatebuffering - 03.10.2010 19:16

A nie masz przypadkiem Windows 7 Starter? Jeśli tak, to nie będziesz mieć opcji Personalizuj. Tapetę da się zmienić na tej wersji systemu, ale odpowiednim programem. Tutorial jest na forum.

RE: Jak zmieniać tapety i kolory pasków w Windows 7? - saintanalyzer - 13.02.2011 22:51

chyba nie

RE: Jak zmieniać tapety i kolory pasków w Windows 7? - Portator - 14.02.2011 15:12

Witaj. Czy Ty chcesz zmienić pasek w przeglądarce?
Poza tym sprawdź, jaki masz system?

RE: Jak zmieniać tapety i kolory pasków w Windows 7? - MrGruchai - 14.02.2011 21:33

Zapomnieliście wytłumaczyć jak sprawdzić jaki ma się system >.< Więc. Start-Prawym na komputer - właściwości tam piszę Cwaniak
a ten pasek możesz zmienić za pomocą sunrise Seven , lub też po prostu kolor okna.