![]() |
PROBLEM z procesorem - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: PROBLEM z procesorem (/problem-z-procesorem-10031-t) |
PROBLEM z procesorem - kolarz_SPK - 02.10.2010 13:23 WITAM
Mam od pewnego czasu problem z przegrzewającym się procesorem.
Wcześniej takie rzeczy nie miały miejsca. Oto co już robiłem<bez skutku>: -wymiana pasty na procesorze -czyszczenie z kurzu wszystkiego co sie dało -defragmentacja -czyszczenie rejestru -brak vir i innego g***a Cały sęk w tym, że temperatura skacze podobnie jak wydajność. Tzn. np. 70% użycia procesora- 70*C Jeżeli użycie utrzyma się powyżej 80% ok. 5s komp pada ;/ Lub dochodzi do 101*C i wtedy pada ;/ Prosiłbym<jeżeli ktoś wie> o podanie optymalnych napięć jakie powinny być, Sądzę że to wina złych ustawień w bios'ie, bądź też avaria czujnika płyty głównej Dołaczam wycinek z programu Everest <Jeżeli czegoś nie dołaczyłem to prosze pisać> ![]() ![]() A tutaj dane techniczne PC ![]() Ps. programy nie zżerają mi procesora, ani nic z autostartu, więc ten wątek odpada
|