Zwiechy systemu przy przeglądaniu stron - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Zwiechy systemu przy przeglądaniu stron (/zwiechy-systemu-przy-przegladaniu-stron-10002-t) |
Zwiechy systemu przy przeglądaniu stron - Fate - 01.10.2010 13:16 Mam bardzo podobny problem jak użytkownik Caesum z tego wątku http://windows7forum.pl/system-zawiesza-sie-po-wejsciu-na-niektore-strony-t-7951.html Mianowicie, system wysypuje się totalnie przy wejściu na stronę logowania na eu.battle.net często się dzieje tak na stronie mbanku, ipko i wszelakich stronach gdzie wymagane jest logowanie... dziś nawet przy włączonej nk mi padł system i nie mam całkowicie pojęcia co może być nie tak ;/ Sam posiadam taką konfigurację: Gigabyte ga p35ds3r z najnowszym biosem Core2Duo E7200@2.53ghz 4GB ddr2 ramu w dual channel Radeon HD4670 Sapphire DDR4 512 Windows 7 Ultimate x64 Korzystam z przeglądarki Firefox, na innych przeglądarkach też tak się dzieje... Sprawdzałem to na windows XP i ... PROBLEM NIE WYSTĘPUJE. Także podejrzewam, że coś z systemem etc. Z poprzedniego wątku oczywiście wykonałem wszystko co było radzone i ... problem znikł chwilowo (po wyłączeniu defendera jak i zapory), ale widzę, że dalej występuje jednak ;/ Ja już całkowicie nie mam pojęcia, dużo formatów, testów etc i nic jakieś pomysły inne? Pozdrawiam RE: Zwiechy systemu przy przeglądaniu stron - ihatebuffering - 01.10.2010 16:21 Skanowałeś wszystkie dyski antywirusem? Jakim? RE: Zwiechy systemu przy przeglądaniu stron - Fate - 02.10.2010 19:14 Skanowałem... Wcześniej Avira teraz Avast, brak wirusów. RE: Zwiechy systemu przy przeglądaniu stron - ihatebuffering - 03.10.2010 16:59 (21.08.2010 07:48)slawektor napisał(a):(23.07.2010 19:10)Caesum napisał(a): A właśnie, tak w ogóle to mam wrażenie, że mój komputer zacina się wyłącznie na stronach szyfrowanych(jak właśnie battle.net czy ugu.pl). Zrób co pisał Sławektor. Wcześniej to pomogło. RE: Zwiechy systemu przy przeglądaniu stron - Fate - 03.10.2010 21:32 (03.10.2010 16:59)ihatebuffering napisał(a):(21.08.2010 07:48)slawektor napisał(a):(23.07.2010 19:10)Caesum napisał(a): A właśnie, tak w ogóle to mam wrażenie, że mój komputer zacina się wyłącznie na stronach szyfrowanych(jak właśnie battle.net czy ugu.pl). Czy w pierwszym poście napisałem, że zrobiłem wszystko z tego wątku? ;o Hmmm... Pisałem również, że sam dużo testowałem i nic... Edit: Zresztą również pisałem, że robiłem formaty i instalowałem wszystko na nowo z najnowszymi wersjami i nic nie pomogło... Czytanie ze zrozumieniem się kłania. RE: Zwiechy systemu przy przeglądaniu stron - bodziulla - 03.10.2010 22:04 Hej. Odnośnie skanowania systemu programem anty pobierz sobie GData Internet Security wersję na 30 dni link: http://www.gdata.pl/page/4/wersje-testowe Nie wiem jakiego teraz używasz programu anty, ale postaraj się go pozbyć i jak narazie zrobić skan w/w programem. Postaraj się wyłączyć firewall systemowy i Windows Defender, ale poprzez polecenie services.msc (start/ uruchom) w usługach. Jak narazie mam taką opcję. Co do tego, że się wyłącza dziwne, ale mam prośbę odnośnie skanu tym programem. Jak to nie pomoże będziemy myśleć oki. Pzdr RE: Zwiechy systemu przy przeglądaniu stron - Fate - 03.10.2010 22:07 (03.10.2010 22:04)bodziulla napisał(a): Hej. Defender jak i Zapora Systemowa jest wyłączona poprzez services.msc. Pierwsze skany szły poprzez Avirę, następnie Avast i teraz jestem na Avaście. Nie wydaje mi się by GData wykryło coś, zwłaszcza, że nie przeglądam niczego co mogłoby niekorzystnie wpłynąć na mój system. Zwłaszcza, że w FF zainstalowane mam wtyczki Ad Block jak i No Script z których umiejętnie korzystam RE: Zwiechy systemu przy przeglądaniu stron - Fate - 08.10.2010 21:04 Jakieś pomysły przyjaciele? RE: Zwiechy systemu przy przeglądaniu stron - LadyInBlue - 08.10.2010 21:41 A może masz uszkodzony dysk twardy? Masz 7 na innej partycji niż XP? Jeżeli tak to uszkodzenie może być na tej części z partycją win7. RE: Zwiechy systemu przy przeglądaniu stron - Fate - 10.10.2010 00:22 Dysk w ogóle mam nowy Każdy system na tej samej partycji był instalowany, by wszelkie podobieństwo było zachowane. Właśnie to mnie dodatkowo zbija z tropu, bo brak jakichkolwiek odstępstw. RE: Zwiechy systemu przy przeglądaniu stron - Portator - 10.10.2010 06:39 Witaj. Skoro wykluczyłeś infekcję i zainstalowałeś nowe wersje programów, proszę sprawdź działanie przy wyłączonej wtyczce Ad Block jak i No Script. RE: Zwiechy systemu przy przeglądaniu stron - Fate - 14.10.2010 20:54 To sprawdzałem całkowicie po formacie. Korzystam również po formacie z programu "MozBackup" i tam przywracam jedynie zakładki i hasła do FF. Co zauważyłem to wcześniej po wyłączeniu przez services.msc zapory jak i defendera na jakiś czas jakby problem przestał występować i ... znów się pojawił po pewnym czasie. |