![]() |
|
Poradnik K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Tutoriale i poradniki Windows 7 (/tutoriale-i-poradniki-windows-7-38-f) +---- Dział: Multimedia (/multimedia-48-f) +---- Wątek: Poradnik K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) (/k-lite-mega-codec-pack-dla-windows-7-porada-2928-t) |
RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Tatul - 27.07.2011 19:01 W pakiecie K-Lite Mega Codec Pack jest odtwarzacz Media Player Classic - Home Cinema i odtwarza napisy. Uważnie poczytaj całą poradę a obraz multimediów w siódemce 64 bit nie będzie tak tragiczny. Zastosuj się do porad a przede wszystkim odinstaluj wszelkie stare kodeki. W 7 64bit warto zainstalować k lite w wersji 32 bit i 64bit. MPC-HC odtwarza praktycznie wszystkie najpopularniejsze formaty. To tak pokrótce No i nie mieszać kodeków.
RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - vaXel - 08.11.2011 21:58 Witam. Mam problem z odtwarzaniem filmów na moim 64 bitowym Windows 7.Filmy po pewnym czasie odtwarzania (bliżej nie określonym) zacinają się. Film niby leci ale obraz stoi, po pewnym czasie film znowu zaczyna lecieć lecz obraz leci w przyspieszonym tempie. Próbowałem już win7codecs v258, K-Lite codec mega 7.8.0, K-Lite codec wersje 64 bit oraz odtwarzaczy AllPlayer, Bestplayer, Home media player clasic i cały czas to samo. Proszę o podanie jakiegoś rozwiązania. Pozdrawiam. RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - peciaq - 08.11.2011 22:02 Odinstaluj kodeki KLite, a następnie pobierz i zainstaluj te: Windows 7 Codec Pack 3.4.0. Przycisk do pobrania znajduje się na dole strony, nazwany Pobierz plik. Te kodeki wg mnie są bardziej odpowiednie do tego systemu. RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - War_3_ - 10.11.2011 20:23 Osobiście odkąd zainstalowałem 2 lata temu nie zawiodły mnie kodeki CCCP. Raz musiałem ściągnąć aktualizację, dodać quick i realtime alternative i wszystko mi działa. RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - vaXel - 12.11.2011 09:41 Żaden z podanych przez was zestaw kodeków nie naprawił mojego problemu. Obawiam się, że to wina sprzętu, prosiłbym o podanie jakiegoś sposobu na sprawdzenie tego lub o przekierowanie mnie do innego działu. Dlaczego bez zainstalowanych kodeków nadal na MPC-HC da się oglądać filmy ?, czy ona ma w sobie jakieś kodeki ? , czy systemie W7 jest już gotowa paczka ?, może trzeba ją odinstalować ?. RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - peciaq - 12.11.2011 10:54 Zrób tak: załóż wątek w dziale Software, opisz w nim dokładnie problem, podaj specyfikację, napisz czego już próbowałeś i nie pomogło. I tam będziemy pomagać, żeby tego wątku tutaj już nie zaspamować do końca. |