Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Gry (/gry-29-f) +---- Wątek: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach (/dobry-komputer-ale-gry-mula-nawet-na-malych-detalach-7611-t) |
RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - bodziulla - 09.07.2010 18:03 Tak Hate. Zgadzam się z Tobą w zupełności co do temperatury na karcie. Tutaj zalecałem test programem BurnInTest za nim zrobi się format i wyszłoby na niekorzyść karty (chiałem się upewnić), że ma problem. Faktycznie może być, że ma pasywne chłodzenie (lub ma zapchany wentylator kurzem) i karta się przegrzewa co w konsekwencji robi swoje. Twojej uwadze przyznaję całkowitą rację, że problem jest już uwidoczniony RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - kilerdj - 09.07.2010 18:11 JA nic nie grzebałem w karcie zaraz o to scren z testu Aaa jeszcze jedno nie mam plomb RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - bodziulla - 09.07.2010 18:14 Hej. Mam do Ciebie prośbę pobierz program, który zalecam w przed przedpoprzedniej wypowiedzi mojej jest podany link do programu BurnInTest ode mnie i zrób nim test zanim ewentualnie zrobimy format RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - ihatebuffering - 09.07.2010 18:47 Dlaczego dysk? Z testu wynika że niby wszystko jest dobrze, błędy są w pustych napędach optycznych (podejrzewam, że jeden to nagrywarka a 2 to wirtualny napęd deamon toolsa itp). Reszta błędów z powodu pustych portów USB i port równoległy do którego nie masz nic podpiętego lub nie masz go w ogóle na płycie głównej. Błąd tape, nie jestem pewny ale wydaje mi się, że to dyskietka (nazwa wskazuje na kasetę?). RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - bodziulla - 09.07.2010 18:47 Kiler zrób ten test programem BurnInTest link: http://fileai.com/?r=328 Gdy będziesz miał wgrany program w zakładce "Configuration" jest opcja "Test selection&Duty cycles". Wybierasz podzespoły jakie masz dajesz je na 100% a czas testu ustawiasz na min. 30- 40 min. Dajesz ok potem na Run i test idzie. Jak będą błędy prześlij screena i może to na bardziej pomoże PS. Moim zdaniem to będzie szybciej RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - kilerdj - 09.07.2010 18:50 Zaraz zrobię już pobrałem Ale po co mam robić ten sam test?? RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - ihatebuffering - 09.07.2010 18:55 Nie rób go, bodziulla nie zauważył screena. Poprawiłem obrazek, teraz na pewno zauważy. Według mnie z testu wszytko jest OK. Ale temperatury karty masz zdecydowanie za wysokie. Pytam jeszcze raz, czy masz kartę z chłodzeniem pasywnym? I czy byłbyś wstanie zdjąć chłodzenie z karty, nałożyć nową pastę termoprzewodzącą, ponownie zamontować chłodzenie według naszych instrukcji? RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - bodziulla - 09.07.2010 18:57 Ok teraz Hate poprawił Twój post z zdjęciem i widzę, że nic nie ma. Czyli nie musisz robić testu tym programem ponownie Nie wiem jaka decyzja Twoja. Jak Hate wspomniał zobacz na karcie czy nie masz za dużo kurzu w wentylatorze i/lub czy masz pasywne chłodzenie? RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - kilerdj - 09.07.2010 19:02 Aa możesz mi wytłumaczyć co to jest chłodzenie pasywne. http://www.nvidia.pl/object/product_geforce_gt_220_pl.html tu jest taka sama jaka ja mam kartę. RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - bodziulla - 09.07.2010 19:08 Tzn. że chłodzenie oparte jest na radiatorze nie na wentylatorze RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - kilerdj - 09.07.2010 19:36 Teraz otwierałem PC i zobaczyłem ze w karcie jest masa kurzu RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - bodziulla - 09.07.2010 19:57 No to postaraj się ładnie wyczyścić kartę, cooler na procesorze jak i cały wyczyść z kurzu. I jeszcze jedno teraz i w ogóle powinieneś mieć jedną stronę obudowy ściągnietą. Wtedy zobaczysz, że będzie mniej kurzu (bo kurz będzie się poruszał po całej przestrzeni w pomieszczeniu) jak i również nie będzie się dusić w środku z powodu temperatury a teraz mamy lato. Ja stacjonarny mam otwarty non top. Gdy zrobisz te dwie rzeczy zobaczysz efekty i myślę, że nie będzie potrzebny format RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - kilerdj - 09.07.2010 20:36 Ok zrobię to jutro bo dzisiaj to za późno. RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - ihatebuffering - 09.07.2010 21:47 (09.07.2010 19:08)bodziulla napisał(a): Tzn. że chłodzenie oparte jest na radiatorze nie na wentylatorze Chyba chciałeś napisać, że chłodzenie oparte jest tylko na radiatorze (pasywne), a nie na radiatorze i wentylatorze (aktywne/powietrzne). kilerdj przykład Twojej karty chłodzonej aktywnie: oraz chłodzonej pasywnie: Teraz już będziesz wiedział RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - bodziulla - 09.07.2010 21:56 No tak masz rację Hate. Niekiedy nie jestem dokładny (myśli inne a pisanie inne) i można mnie źle zrozumieć RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - kilerdj - 09.07.2010 22:09 No dobra mam tą kartę wyjąć ??A jak tak to jak to zrobić sorka ale mam 15 lat i nie czaie pewnych rzeczy. RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - bodziulla - 09.07.2010 22:58 Tutaj był temat poruszany link: http://windows7forum.pl/jak-wymienic-karte-na-agp-t-7504.html RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - kilerdj - 10.07.2010 14:37 Dobra wycysciłem karte Temperatura juz sie uspokoiła teraz jak gram do Max 81 C RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - bodziulla - 10.07.2010 14:55 Hej. Jak możesz popraw błędy. Odnośnie Twojego problemu już nie zacinają się gry i możesz grać spokojnie?. Zakres temepratury Twojej karty to 55- 100 stopni. Czyli teraz mieści się w normie gorzej jest jak masz już powyżej 100 stopni wtedy możesz się martwić. Czyli Twoja temperatura jest ok moim zdaniem Pzdr RE: Dobry komputer ale gry mulą nawet na małych detalach - ihatebuffering - 10.07.2010 15:29 Tak jak pisze bodziulla jeśli temp nie przekracza 100 stopni C, to jest dobrze Napisz czy problem jest rozwiązany czy nie? |