Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f)
+--- Dział: Multimedia i dodatki (/multimedia-i-dodatki-7-f)
+---- Dział: Kompozycje (/kompozycje-33-f)
+---- Wątek: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny (/problemy-z-nowymi-kompozycjami-pytania-nt-wygladu-windows-7-watek-glowny-3938-t)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - Kain - 07.09.2010 10:51

Dobra, zapomnijcie. Mój Windows widocznie miał wczoraj gorszy dzień... Dzisiaj wszystko poszło bez najmniejszych problemów.

Czasami uwielbiam Windowsa za jego niezrozumiałe kaprysy Zniesmaczony

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - Muszu - 29.11.2010 22:00

ja mam problem takiego typu....
Gdy podmieniam explorer w x:/windows nic się nie dzieje tzn... orb się nie zmienia
dodaje screen'a http://img340.imageshack.us/img340/4546/pulpitlf.png

EDIT:

po restarcie zmienił się orb ale nadal są białe plamy
a styl nazywa się "Kiilki VS"

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - ihatebuffering - 30.11.2010 09:31

http://nittiyh.deviantart.com/art/Kiilki-VS-for-7-142338453 ma to wyglądać tak? A jak wygląda? Jakie pliki podmieniałeś?

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - Muszu - 30.11.2010 15:30

odpaliłem patch'er na administratorze, następnie restart i podmieniłem plik explorer w folderze windows,
wrzuciłem thema odpaliłem i efekt jak wyżej...

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - Shogunatify - 21.03.2011 17:24

Przejąłem te pliki (shell32.dll i ExplorerFrame.dll) i dalej wyskakuje komunikat że nie mam dostępu. Plik explorer.exe udało mi się skopiować i zamienić. Co mam zrobić z tymi dwoma plikami ? chodzi o shell32.dll i ExplorerFrame.dll.

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - dziki314 - 21.03.2011 17:43

Pobierz wypakuj, uruchom ,wyszukaj dany plik i go przejmij i wtedy zamień tylko pamiętaj:exclamation: zrób kopie zapasową sobie tych plików.
Takecontrolportable Cwaniak

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - Albi07 - 21.03.2011 21:44

Cześć. Posiadam Win 7 32bit i interesuje mnie zmiana wyglądu paska zadań na ten z mac os czytałem dużo tematów i wiem co należy zrobić. Pobrałem z innego wątku coś takiego i mam plik explorer gdy chcę go podmienić wyskakuje komunikat że nie mam do tego uprawnień i nie wiem co zrobić dodatkowo też teraz wyskakuje komunikat, że nie mogę tego podmienić gdyż plik jest otwarty w programie explorator. Jestem amatorem i nie wiem co to za program zresetowałem komputer z myślą, że ten plik nie będzie otwarty już w tym programie no i jednak jest. Co mam zrobić aby plik ten nie miał nic wspólnego z tym programem oraz abym miał uprawnienia do zamiany pliku?

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - ihatebuffering - 21.03.2011 21:59

Zmień nazwę z explorer.exe na explorer.exe.old Teraz wklej plik z thema.

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - Albi07 - 21.03.2011 22:23

Dobrze tak zrobiłem za chwilę zresetuję komputer aby sprawdzić czy pasek zadań się zmienił. Mam jeszcze plik ExplorerFrame.dll ; shell32.dll i imageres.dll gdzie one są ? je również chcę zamienić

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - ihatebuffering - 22.03.2011 00:01

C:\Windows\System32 - rób kopie plików.

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - luqers - 03.04.2011 23:11

siema.
mam problem, otóż normalnie wgrywam styl wszystko działa jednak ikona menu start oraz inne ikony zostaje standardowe...
jak ustawić te, które są w temacie?

po lewo mój pulpit, po prawo ten który jest w motywie

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - dziki314 - 04.04.2011 11:23

http://windows7forum.pl/zmiana-wygladu-windows-themes-kompozycje-steelorb-inne-t-4716.htmlZacieszacz

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - Zajkos - 26.07.2011 08:57

Witam. Po zainstalowaniu tego wyglądu - http://pisadeviant.deviantart.com/art/Zetro-VS-1-2-UPDATED-214393983 . Praktycznie nic oprócz strzałek od nawigacji nie zmieniło się. Postępowałem zgodnie z instrukcją. Tutaj screenshot: http://s2.ifotos.pl/img/Beztytulu_hsxqhap.png . Proszę o szybką odpowiedź. Uśmiechnięty

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - bolinio3 - 30.07.2011 10:38

a co to za styl luqers??

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - grzmiq24 - 06.10.2011 21:46

Mam pytanie gdzie umieścić daną kompozycję, aby była w liście Aero Themes a nie My themes ? Proszę o pomoc

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - Nostromo - 07.10.2011 15:09

Spróbuj w
C:\Windows\Resources\Themes
czyli tu gdzie wszystkie Aero

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - grzmiq24 - 07.10.2011 19:07

Przeniosło mi do trzeciej kategorii Installed themes ;/

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - Portator - 08.10.2011 06:30

I tak jest prowidłowo. Inaczej się nie da. W drugiej sekcji są kompozycje systemowe. W trzeciej te, które instalujesz sam, w pierwszej te, które są uruchomione.

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - Nostromo - 08.10.2011 07:22

Yes,
dostęp do instalacji kompozycji aero w drugiej sekcji ma TrustedInstaller.

RE: Problemy z nowymi kompozycjami, pytania nt. wyglądu Windows 7 - wątek główny - grzmiq24 - 08.10.2011 09:53

Czyli nic z tego? Dzieki za odpowiedzi