Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Poradnik K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Tutoriale i poradniki Windows 7 (/tutoriale-i-poradniki-windows-7-38-f)
+---- Dział: Multimedia (/multimedia-48-f)
+---- Wątek: Poradnik K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) (/k-lite-mega-codec-pack-dla-windows-7-porada-2928-t)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - slawektor - 14.12.2010 22:23

ffdshow_beta7, na wersji stabilnej też się tak dzieje?

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - beabea - 15.12.2010 10:40

Tego nie sprawdzałam ale może trzeba coś zmienić w ustawieniach? Ja nigdy nie próbowałam niczego ustawiać bo się na tym kompletnie nie znam... W każdym razie w plikach mkv Bestplayer wyświetla wybór ścieżek a w VOB nie pokazuje także napisów ale to mi raczej nie przeszkadza bo zawsze mogę sobie pobrać dodatkowe a poza tym przeważnie oglądam filmy z lektorem. Co do K-Lite Codec Pack to pobrałam to kiedyś jeszcze na XP ale wszystko mi się popsuło i nic nie chciało działać więc drugi raz wolę nie ryzykować. Może to jest dobre dla zaawansowanych ale nie dla mnie.

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - slawektor - 15.12.2010 10:53

Jak jest z tymi beta nie wiem bo ich nie używałem, ale Możesz je odinstalować i zainstalować tą wersję -> [urln=http://www.dobreprogramy.pl/FFDShow,Program,Windows,13336.html]FFDShow 2010.11.15[/urln]
W ustawieniach ffdshow video decoder włączyć napisy:

[Obrazek: beztytuuvs.png]

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - beabea - 15.12.2010 12:22

Dzięki ale bardziej zależy mi na wyborze ścieżki dźwiękowej i wydaje mi się, że to raczej wina samego playera a nie ffdshow ale wypróbuję tą stabilną wersję.

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Tatul - 21.01.2011 18:12

Witam serdecznie.
Zakończyłem lekturę wątku zastosowałem się do porad i pozwalam sobie na podpięcie z moim problemem. Powalczylem z kodekami i dopiero porada pomogła ale... no i mam problem z dźwiękiem w WMP 12 przy odtwarzaniu plików m2ts. W MPC-HC wszystko śmiga a w WMP jest obraz a nie ma dźwięku. Uparłem się i chciałbym aby w WMP też działało. Nie chcę namieszać po tym co się napociłemZakłopotany stąd wolę pytać. Gdzie tkwi haczyk?

Windows 7 64bit, KLCP mega najnowsze

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - slawektor - 21.01.2011 19:44

Zainstaluj -> [urln=http://www.softmania.pl/program-691-ffdshow_mpeg_4_video_decoder_2011_01_19_by_clsid.html#m]FFDShow MPEG-4 Video Decoder[/urln]

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Tatul - 21.01.2011 21:27

(21.01.2011 19:44)slawektor napisał(a):  Zainstaluj -> [urln=http://www.softmania.pl/program-691-ffdshow_mpeg_4_video_decoder_2011_01_19_by_clsid.html#m]FFDShow MPEG-4 Video Decoder[/urln]

A nie pogryzie to się z K-Lite Codec Pack? Domyślna instalacja czy jeszcze coś mam stracha że popitoli się i ... od nowaSmutny.?

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - slawektor - 24.01.2011 09:48

Nie pogryzie. Zresztą standardowo w K-Lite Codec Pack jest FFDShow. Zmieniałeś ustawienia w Win7DSFilterTweaker?

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Tatul - 24.01.2011 16:36

Zainstalowałem i dalej bez zmian co powinienem i gdzie zaznaczyć aby zadziałało. Tweaker media foundation odłączone ale czy w tweaks wyłączyć mpeg4 decoder DMO co jeszcze zrobić. przepraszam że się tak uparłem na tego WMP12 żeby działało ale przy okazji chce zrozumieć czemu? Uff a tylko demo chciałem obejrzeć w HDKozak

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - slawektor - 24.01.2011 18:35

Daj linka do tego demo. Tweaker media foundation Mogłeś zostawić a zmienić:

[Obrazek: beztytuulsq.png]

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Tatul - 24.01.2011 21:55

Widzisz te pliki dostałem od kolegi info o nich w pliku, jest to jakś demonstracja możliwości cyfrowych szczególnie DTS. Tak paradoksalnie to EVANESCENCE - MY IMMORTAL chodzi w WMP normalnie w pozostałych brak dźwięku. U kolegi przy samych K-lite mega pod XP chodzą wszystkie bez problemu stąd mój upór próbuje dojść co jest że pod Win 7 64 bit nie. Mam poptaszkowane tak jak na Twoim przykładzie. Dlaczego w MPCHC działa? Dlatego nie wiem jak to podporządkować by wymusić na WMP. Tak w przerwie odinstalowałem kodeki zostawiłem tylko MPC HC 64bit. i działa jeżeli kombinuje dobrze to MPC-HC ma swoje kodeki a WMP dalej to samo tzn obraz jest dźwięku brak. Smutny

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - ihatebuffering - 25.01.2011 12:14

Zainstaluj AC3 filter, powinno działać:
http://www.dobreprogramy.pl/ACFilter-b,Program,Windows,13191.html

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Tatul - 25.01.2011 16:28

Nie pomogło. Ja odpadam wołają na mnie DTS, a tak na poważnie zakładam że coś się pomieszało wcześniej miałem win7codec i po prostu nie da rady zbiesił się i tyle. Pozostaje już tylko formatCwaniak żeby sprawdzić ale to nienormalne. Obłęd czeka jest niedaleko... Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - ihatebuffering - 25.01.2011 22:17

Nie rób formata! To ostateczność Cwaniak Najlepiej odinstaluj wszystkie kodeki jakie teraz masz i to nie systemowym narzędziem tylko programem np Revo Uninstaler. Wyczyści prawie wszystkie pozostałości. Potem przeinstaluj sterowniki do karty dźwiękowej i znowu pakiet kodeków.

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Tatul - 26.01.2011 01:29

No to usiadłem mozolnie zrobiłem jak radziłeś i nici nie rozumiem tego ale dotyczy to 64 bit wersji u koleżanki to samo tyle że Ona nie używa WMP. MPC - HC bezproblemu no i ... uhm. Jednak dam sobie na luz.

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - ihatebuffering - 26.01.2011 12:34

Gdzieś czytałem, że jeśli się ma Win x64, to lepiej zainstalować wersję 32 bitową K-lite.

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Tatul - 26.01.2011 19:05

No to poczytałem na forum win7codec i innych testów narobiłem uff. Po kolei WMP to ma problem w Win 7 64bit z DTS uogólniając najlepiej to korzystać z alternatywnego odtwarzacza np MPC - HC 64bitUśmiechnięty a jak instalować kodeki to z wyłączonym UAC. Ale jasnego potwierdzenia co gdzie poptaszkować nie znalazłemSmutny Pokombinowałem i na końcu na jakimś forum znalazłem info że warto zainstalować storm codec w wersji 3.0 ale nieszczęście polega że jest to instalka po chińsku no i ... ale spróbowałem i WMP12 dostał chińskich znaków czyli jest to jakś nakładka ale DŹWIĘK się pojawił. Odinstalowując chińszczyznę(UWAGA instaluje różne śmieci) Revo pokazał w rejestrze powiązania z kodekami czyli storm wymusza korzystania z stormowych kodeków czego nie osiągnąłem z K-lite czyli może jednak trzeba wyłączyć UAC do instalacji i konfiguracji kodeków Pokombinuje przy wyłączonym UAC. Storm w wersji 7.1 nic nie dał.

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - tved - 15.06.2011 12:21

Witam wszystkich,

trafiłam na to forum, gdyż mam problem z plikami źródłowymi, które odtwarzam w Media Player Classic i wmp i niestety nie mam dźwięku.
Kombinuje na różne sposoby korzystając z Waszych porad w tym temacie. Niestety nie znalazłam rozwiązania.
Dane pliku audio tego pliku źródłowego są następujące:

ID : 2
Format : PCM
Format settings, Endianness : Big
Format settings, Sign : Signed
Codec ID : twos
Duration : 6mn 20s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 536 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Stream size : 69.6 MiB (4%)
Language : English
Encoded date : UTC 2010-05-13 08:41:29
Tagged date

będę wdzięczna za wszelka pomoc.

pozdrawiamUśmiechnięty
Edyta

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - lukka89 - 23.07.2011 09:08

Witam mam problem z odtwarzaniem nowszych filmów zainstalowłem k-lite kodec 64 bit i nicSmutny ciągle to samo prosi o kodeki. Proszę o pomoc

RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - PrzeMass - 27.07.2011 18:45

Czy ten program z 1-go posta odtwarza także napisy?!

I swoją drogą, ja mam Windows 7 wersję 64 bit. Czy to co opisałeś w 1-szym poście też mnie dotyczy?

Zauważyłem, że wszyscy co mają wersję 64 bit w ogóle mają problemy z multimediami.. żal....

Ja przeniosłem się na XP, ale do mojej karty graficznej nie ma sterowników :x więc chcąc, nie chcąc i tak przeniosę się na 7 znowu.. tylko błagam, niech ktoś powie - JAKIE kodeki i jaki PROGRAM zainstalować, żeby wszystko działało...