Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Windows 7 ultimate problem z wifi - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Windows 7 ultimate problem z wifi (/windows-7-ultimate-problem-z-wifi-2156-t)

Strony: 1 2 3 4

RE: Windows 7 ultimate problem z wifi - warmik - 14.12.2009 19:05

Dobra, jako że mod mi skasował, że się chwale to opisze jak ja to zrobiłem:
1. ściągamy z strony Acera Launch Managera 1.1.1.52 dla Visty 32 ....
2. odpalamy program w zgodności z Vistą ale on go odpali z XP
3. restart i już Uśmiechnięty
Wszytko u mnie działa na oryginalnych podzespołach, następnie aktualizacja reszty sterowników, ale to już Windows 7 robi sam.
Mam nadzieje, że pomogłem.
Warmik

RE: Windows 7 ultimate problem z wifi - Kamil36 - 24.01.2010 15:49

Sorry że odkopuje,ale znowu zainstalowałem 7 i szukam tego launch Managera dla Visty nie nie mogę go znaleźć ,a na stronie acera chyba tego nie ma akurat w tej wersji.

RE: Windows 7 ultimate problem z wifi - War_3_ - 24.01.2010 15:57

Chodzi Ci o Launch Manager dla Visty? Ilu bitowej ?

RE: Windows 7 ultimate problem z wifi - Kamil36 - 24.01.2010 17:22

Ja potrzebuje 32 bitowej, są tam wszystkie inne wersje oprócz tej podanej wyżej.

RE: Windows 7 ultimate problem z wifi - Vpuchaty - 03.02.2010 11:25

Witam,
Również u mnie pojawia się problem więc podłączam się do wątku.
Mam router wifi Edimax BR-6225n i mój komp po kablu łączy się bez problemu. Kupiłem sieciówkę TP-LINK WN851 na PCI. Sterowniki zainstalowałem - w zasadzie sama 7 wykryła sprzęt i zainstalowała. Wygląda jak by sprzęt działał poprawnie, w menadżerze urządzeń jest prawidłowo widoczna, natomiast nie wyszukuje sieci. Od razu mówię, że sieć jest na próbę niezabezpieczona, nie ma żadnego filtrowania po MAC itp. Laptop znajomych którzy przychodzą sieć wifi widzi, telefon Nokia E51 widzi i łączy się bez problemu. A mój komp nic. Próbowałem resety odinstalowanie, ponowne zainstalowanie, reset routera i nic. Wygląda to identycznie jak na screenie u użytkownika kasza128, czyli nie wykrywa żadnych sieci. W7 Build 7600 Proszę o pomoc.

Pozdrawiam...

RE: Windows 7 ultimate problem z wifi - StoProcent - 03.02.2010 13:46

Sterowniki najnowsze pobierz.

RE: Windows 7 ultimate problem z wifi - Vpuchaty - 03.02.2010 20:25

(03.02.2010 13:46)StoProcent napisał(a):  Sterowniki najnowsze pobierz.

Pobrałem, zainstalowałem, i bez zmian.....

RE: Windows 7 ultimate problem z wifi - Lalik - 03.02.2010 20:56

A, że tak spytam sprzęt w menadżerze urządzeń widać ? Jeśli tak może masz zwyczajnie wyłącznikiem kartę wyłączona albo w biosie ?

RE: Windows 7 ultimate problem z wifi - Vpuchaty - 04.02.2010 11:06

(03.02.2010 20:56)Lalik napisał(a):  A, że tak spytam sprzęt w menadżerze urządzeń widać ? Jeśli tak może masz zwyczajnie wyłącznikiem kartę wyłączona albo w biosie ?

Podsiadam komputer stacjonarny, nie mam żadnego przycisku do włączenia sieciówki. W menadżerze urządzeń widoczna karta widoczna prawidłowo. Próbowałem też z inną sieciówką EW-7318USG i sytuacja była taka sama, a u kolegi działała prawidłowo. I tu się nasuwa pytanie czy może przez częste używanie różnych "tweakerów" coś mogłem pochrzanić. Zaznaczę, że wszystkie usługi w services.msc dotyczące sieci wifi są n trybie automatycznym i są uruchomione. W grę wchodzi przeinstalowanie systemu w takiej sytuacji, ale nie chciał bym żeby okazało się że po prostu zmarnuję mnóstwo czasu.

RE: Windows 7 ultimate problem z wifi - Lalik - 04.02.2010 11:26

Zobacz w biosie czy nie masz tam wyłączonej jeśli to komputer stacjonarny ! A używanie różnych "tweakerów" raczej by nic nie schrzaniło choć tak naprawdę wszytko jest możliwe, dziwne jest to, że inna karta tez nie działa tak jakby były,odgórnie wyłączone, jeśli nic nie znajdziemy to chyba i tak ci nic nie pozostanie jak nowa instalacja.

RE: Windows 7 ultimate problem z wifi - Vpuchaty - 04.02.2010 12:53

(04.02.2010 11:26)Lalik napisał(a):  Zobacz w biosie czy nie masz tam wyłączonej jeśli to komputer stacjonarny ! A używanie różnych "tweakerów" raczej by nic nie schrzaniło choć tak naprawdę wszytko jest możliwe, dziwne jest to, że inna karta tez nie działa tak jakby były,odgórnie wyłączone, jeśli nic nie znajdziemy to chyba i tak ci nic nie pozostanie jak nowa instalacja.

Z tego co wiem to w biosie nie ma opcji włączenia/wyłaczenia wifi. Jeśli się mylę to poproszę o dokładne instrukcję jak to się nazywa i gdzie tego szukać. Płyta ASUS P5Q.

RE: Windows 7 ultimate problem z wifi - Lalik - 04.02.2010 13:12

To zależy od płyty ja w dellu mam Zadowolony nie znam twojej płyty a biosy są różne, więc tak szczegółowo Ci nie powiem szukaj w ustawieniach jeśli tam coś będzie to znajdziesz. Ja mogę zmienić ustawienia zarówno wifi jak i bluetooth.

RE: Windows 7 ultimate problem z wifi - Vpuchaty - 04.02.2010 16:56

(04.02.2010 13:12)Lalik napisał(a):  To zależy od płyty ja w dellu mam Zadowolony nie znam twojej płyty a biosy są różne, więc tak szczegółowo Ci nie powiem szukaj w ustawieniach jeśli tam coś będzie to znajdziesz. Ja mogę zmienić ustawienia zarówno wifi jak i bluetooth.

No i tak jak mówiłem brak jakichkolwiek ustawień w biosie dotyczących wifi. (w sumie mnie to nie dziwi, bo niby jak w biosie mogą być ustawienia do sprzętu którego fabrycznie nie ma i jest opcjonalny tzn. nie jest niezbędny do pracy komputera)
Tak więc chyba jednak pozostaje mi tylko próba przeinstalowania systemu.

RE: Windows 7 ultimate problem z wifi - Lalik - 04.02.2010 17:05

Słuchaj jeśli faktycznie tak w nim nakopałeś tymi tweakerami to może faktycznie coś nie tak, ponieważ gdyby to była wina sterowników widziałby ta druga kartę, nie ma co gdybać daj znać po instalacji jak to będzie wyglądać.

RE: Windows 7 ultimate problem z wifi - Vpuchaty - 04.02.2010 18:11

(04.02.2010 17:05)Lalik napisał(a):  Słuchaj jeśli faktycznie tak w nim nakopałeś tymi tweakerami to może faktycznie coś nie tak, ponieważ gdyby to była wina sterowników widziałby ta druga kartę, nie ma co gdybać daj znać po instalacji jak to będzie wyglądać.

Właśnie przeinstalowałem system. Już w trakcie instalacji w momencie zapytania o ustawienia aktualizacji windows sam wykrył sieciówkę wifi, zainstalował i tego posta właśnie piszę korzystając z sieci wifi....ZacieszaczZacieszaczZacieszacz

RE: Windows 7 ultimate problem z wifi - Lalik - 04.02.2010 18:14

Super ciesze się bardzo, jednak te tweakery na zdrowie mu nie wyszły Zadowolony