![]() |
Windows 7 Professional nie widzi 4 GB RAMu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Windows 7 Professional nie widzi 4 GB RAMu (/windows-7-professional-nie-widzi-4-gb-ramu-3268-t) |
RE: Windows 7 Professional nie widzi 4 GB RAMu - griellwe - 20.01.2010 23:10 Z drugim problemem nadal się jednak nie mogę uporać. Pomyliłem się jednak pisząc, że komputer się nie uruchamia - komputer się włącza jedynie monitor jest w trybie uśpienia i nie ma obrazu, jeśli mam zainstalowane pamięci Corsair 2x2 GB i NoName 2x2 GB. RE: Windows 7 Professional nie widzi 4 GB RAMu - slump - 21.01.2010 01:40 Czy problem występuje w innych ustawieniach np, tylko z jedna problematyczna kością? Jeśli obie takie zagrania powodują to będzie ciężko. RE: Windows 7 Professional nie widzi 4 GB RAMu - Danon666 - 21.01.2010 02:28 Podejrzewam, że pamięci się gryzą, sprawdź jakimś programem, jakie pamięci mają Timingi bo podejrzewam, że różne i stąd ten konflikt, to samo tyczy się napięcia, niby zawsze gdy mamy różne kości te lepsze dostosowują się do słabszych ,ale tak jest przeważnie w pamięciach tej samej firmy, w twoim przypadku może występować konflikt. RE: Windows 7 Professional nie widzi 4 GB RAMu - griellwe - 21.01.2010 18:11 Tak, system się nie uruchamia nawet jeśli tylko włożona jest jedna pamięć NONAME razem z dwoma Corsaira. Wygląda na to, że pozostaje tylko pozbyć się tych pamięci i zdobyć drugi komplet Corsaira. Dziękuję wszystkim za pomoc. RE: Windows 7 Professional nie widzi 4 GB RAMu - Lalik - 21.01.2010 18:22 No niestety czasem tak bywa, sprzedaj je na allegro i kup sobie te firmowe, myślę, że problem się sam rozwiąże. RE: Windows 7 Professional nie widzi 4 GB RAMu - slump - 22.01.2010 00:11 Zawsze możesz oddać te niedziałające i żądać albo zwrotu pieniędzy albo wymiany na takie które będą współpracować z posiadanymi podzespołami. |