Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Aero glass się wyłącza - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Aero glass się wyłącza (/aero-glass-sie-wylacza-1186-t)

Strony: 1 2 3 4

RE: Aero glass się wyłącza - Lalik - 31.01.2010 12:55

Więc jeśli faktycznie już instalowałeś Win 7 drugi raz i masz pewność co do samego obrazu, moim zdaniem to wina grafiki , wygląda na to, że jest uszkodzona bądź nie posiada sterownika [urln]http://pl.wikipedia.org/wiki/WDDM[/urln], innej możliwości raczej nie ma Smutny sprawdzałeś może na Viście czy aero działa ?

RE: Aero glass się wyłącza - slump - 01.02.2010 02:41

Pisałeś, że masz dx, ale czy instalowałeś dodatkowo DX 9 ?
I jeszcze dla testu włącz kompozycję: kompozycje systemu Aero o nazwie Windows 7. Reset i po resecie sprawdzaj czy coś się zmieni na lepsze. Jeśli nie dziś będę szukać dalej.

RE: Aero glass się wyłącza - szczotek - 01.02.2010 16:18

A więc tak ściągałem stery pod win7 to chyba powinny być te WDDM, nie instalowałem wcześniej Visty.Zainstalowałem przed chwilą DX9 i na razie się wyłącza cały czas ale dam restart kompa może się poprawi ;]

// zresetowałem kompa i dalej to samo kompozycje też resetowałem.

RE: Aero glass się wyłącza - Lalik - 01.02.2010 16:26

Przede wszystkim zainstaluj ten sterownik ! Jeśli dalej nic reklamowałabym ta kartę, nie wiem czy masz taka możliwość. Jeśli jeszcze masz ochotę się bawić dla testu zainstaluj vistę z aero, albo spróbuj mu wymusić używanie aero np. WindowBlinds7_public zobaczymy jak sie zachowa. Nie doczytałam jeszcze czy ten Windows masz legalny jeśli tak odpada opcja że obraz był kombinowany i z systemem ma prawo być coś nie tak.

RE: Aero glass się wyłącza - szczotek - 01.02.2010 18:47

Ściągam te WDDM zobaczę co będzie dam edit jak coś ;]

RE: Aero glass się wyłącza - Lalik - 01.02.2010 18:53

Ok czekamy Zadowolony

RE: Aero glass się wyłącza - szczotek - 01.02.2010 21:35

I dalej nic ;>

RE: Aero glass się wyłącza - Lalik - 01.02.2010 21:40

To wina karty graficznej, tylko i wyłącznie, masz ten komputrer na gwarancji ? Próbowałeś tego windowsblinds?

RE: Aero glass się wyłącza - szczotek - 01.02.2010 21:47

No co ty komp z 2k6 windows blins kiedyś miałem to działał dobrze , i jeszcze jedna sprawa mnie irytuje jak włączam >Personalizuj>i coś tam efekty aero i znajduje mi ,że menadżer okien pulpitu jest wyłączony jak on może się sam wyłączać ?

RE: Aero glass się wyłącza - Lalik - 01.02.2010 21:55

Menadżer okiem pulpitu to usługa aero, jeśli ci nie działa to nie masz aero, tak jak u ciebie jest, a spróbuj jeszcze wejść w administrowanie komputerem usługi i spróbuj go ręcznie włączyć i na ręcznym go ustawić, tak w ramach testu.

RE: Aero glass się wyłącza - szczotek - 01.02.2010 22:02

Już to przerabiałem ale znalazłem coś takiego właśnie ściągam tą jave http://support.microsoft.com/kb/934561/pl

RE: Aero glass się wyłącza - Lalik - 01.02.2010 22:05

Ale tobie cały czas to areo nie działa czy tylko jak odpalasz jave znika ?

RE: Aero glass się wyłącza - szczotek - 01.02.2010 22:09

No właśnie patrzę w procesach jak się aero wyłącza to patrze i nie pojawia się ale co mi zostało :<

RE: Aero glass się wyłącza - Lalik - 01.02.2010 22:17

No chyba nic bo wszytko inne wskazuje na uszkodzenie karty Smutny

RE: Aero glass się wyłącza - szczotek - 01.02.2010 22:31

Powiem ,że działa już 10 min ^^

RE: Aero glass się wyłącza - Lalik - 01.02.2010 22:33

Trzymam kciuki Zadowolony ale mogłeś odrazu pisać że java go wywala Zadowolony nie byłoby tyle kopania Uśmiechnięty Po uruchamiaj trochę programów te po czym ci się wysypywało aero, zrób testa.

RE: Aero glass się wyłącza - szczotek - 01.02.2010 22:42

Jutro zrobię test teraz ide spać ktoś musi wstać o 5 .
No nie stety aero dalej się wyłącza ;<

RE: Aero glass się wyłącza - Lalik - 02.02.2010 17:02

Tak jak ci napisałam wszytko co można było zrobić zrobiliśmy, najwyraźniej to jednak karta Smutny jak ci sie chce jeszcze z tym bawić zainstaluj vistę zobaczymy jak tam będzie chodzić

RE: Aero glass się wyłącza - szczotek - 02.02.2010 22:14

Teraz mam kupić viste ^^ ?

RE: Aero glass się wyłącza - Lalik - 02.02.2010 22:24

Nie kupuj a pożycz i zainstaluj w ramach testu Zadowolony czyli by sprawdzić a za chwile usunąć, nie mam innych pomysłów wszystkie opcje już poszły jak na viscie pójdzie będzie to oznaczać tylko jedno, że sterownik dla 7 nie jest przystosowany jeszcze a jak nie pójdzie to że kartę masz do wymiany.