Rozwiązany Sound Blaster X-FI Gamer - piski i trzeszczenie w głośnikach (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Sound Blaster X-FI Gamer - piski i trzeszczenie w głośnikach (rozwiązany) (/sound-blaster-x-fi-gamer-piski-i-trzeszczenie-w-glosnikach-rozwiazany-9525-t) Strony: 1 2 |
RE: Sound Blaster X-FI Gamer - piski i trzeszczenie w głośnikach - ihatebuffering - 19.09.2010 15:10 Przeglądam screeny. Zaraz odpiszę. Chociaż sam nie posiadam karty creative. Masz podpięte słuchawki ? W zakładce Headphone odznacz Automatically... RE: Sound Blaster X-FI Gamer - piski i trzeszczenie w głośnikach - Arcania1991 - 19.09.2010 16:00 Nie mam podpiętych słuchawek, mam tylko podpięte głośniki Creative 6100 5.1. Co do odznaczenia Automatically to odznaczyłem lecz dalej to samo, 2 tylne głośniki nie działają ;/ RE: Sound Blaster X-FI Gamer - piski i trzeszczenie w głośnikach - FISHBONE89 - 19.09.2010 19:18 Nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości. Też miałem ten problem. Mój system to Windows 7 Professional (x64). Objawy te same co u Ciebie. Piski i trzaski przy dźwiękówce X-Fi Xtreme Gamer. Pisałem do supportu ale mnie olali. Więc nie pozostało mi nic innego jak sprzedać kartę i kupić nowszy model: X-Fi Titanium. Cenowo stoi podobnie jak Xtreme Gamer. Ale tutaj na oryginalnych, najnowszych sterownikach ze strony Creative nie ma żadnych pisków i trzasków. I dźwięk 5.1 chodzi jak trzeba RE: Sound Blaster X-FI Gamer - piski i trzeszczenie w głośnikach - Arcania1991 - 19.09.2010 21:04 No ale mi już 4 głośniki działają, 2 tylne tylko nie, wiec myślę ze jest szansa ze ktoś zapoda jakieś lepsze stery bądź pomysł na to co by zrobić aby 2 tylne głośniki nadal działały ;/ RE: Sound Blaster X-FI Gamer - piski i trzeszczenie w głośnikach - ihatebuffering - 19.09.2010 21:50 Kiedy kupiłeś kartę? Jeśli nie minął tydzień, możesz produkt oddać lub wymienić. Wymień na Asus Xonar, problemy się skończą. Firma Creative olewa userów już od kilku lat. RE: Sound Blaster X-FI Gamer - piski i trzeszczenie w głośnikach - Arcania1991 - 19.09.2010 21:58 SPRAWA ROZWIĄZANA!! Działają wszystkie GŁOŚNIKI!! : Sterowniki które miałem i w których jako jedyny był dźwięk ( http://forums.creative.com/t5/Sound-Blaster/SB-X-Fi-Series-AuzenUAA-Pack-1-5-02-20-2010/m-p/550638 ) trzeba było po prostu ustawić system dźwięku 7.1. Mam głośniki 5.1 lecz są to modyfikowane sterowniki i aby działały wszystkie głośniki tupu 5.1 trzeba było ustawić po prostu dźwięk 7.1 Dziękuje wszystkim za starania, i pomoc odnośnie mojego problemu. Pozdrawiam! RE: Sound Blaster X-FI Gamer - piski i trzeszczenie w głośnikach - ihatebuffering - 19.09.2010 22:03 Hehe, ale banale rozwiązanie. |