Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-na-hp530-7729-t)

Strony: 1 2

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - bodziulla - 17.07.2010 14:06

Hej.
Moim zdaniem kopia jest bardzo dobra jak dla Ciebie, ponieważ jesteś leniwyCwaniak. Taka kopia zawsze skraca Tobie czas jak i również czynność pracy jest o wiele mniej pracochłonna. Hm NortonGhost odnośnie Ciebie jako jednego użytkownika moim zdaniem szkoda wydawać money jeżeli możesz skorzystać z narzędzi systemowych i praktycznie ma to samo zastosowanie. Możesz kopię systemu dać na osobny dysk, płyty jak i również umieścić w sieci.
Odnośnie GData jak dla domowego użytkownika zalecam IS i tutaj nie będę się rozpisywać, bo Hate już Tobie wyjaśnił. Co do programu pobierz wersję testową i sprawdź jaki będzie efekt na Twoim kompie. Słyszałem również bardzo pochlebne recenzję na temat programu firmy Emisoft. Jest teraz możliwość zdobycia aplikacji na rok za darmoCwaniak
Pzdr

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - Rambdal - 17.07.2010 18:55

Dobra ale która opcje mam wybrać ?
http://www.rambdal.republika.pl/System/21.jpg
Jak widać są 2 opcje, którą z nich mam wybrać by później zapisać na płycie ?

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - bodziulla - 17.07.2010 18:58

Tak jak sam sobie zaznaczyłeś jest gut, ale zalecam skorzystać z opcji 1 czyli "Utwórz obraz systemu", bo masz wybór na innej partycji, innym nośniku (DVD) lub w sieciCwaniak

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - Rambdal - 18.07.2010 16:48

Słuchajcie, szukam darmowego programu antywirusowego, który nie obciąży systemu za bardzo. Niestety nie stać mnie na G Data więc jakoś trza radzić, mam jeszcze Nod 32 w którym licencja mi się kończy i nie wiem czy przedłużyć. Z internetu korzystam z głową, nie chodzę po jakiś niepewnych stronach więc też jest opcja "bez antywirusa".

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - ihatebuffering - 18.07.2010 16:55

Z darmowych polecam Avirę, sam używam aktualnie. Jest jeszcze Microsoft Esential Security który dobrze działa na Windows 7. Ale przy skanowaniu dużych plików, zżerał mi prawie 2 GB ram.

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - Rambdal - 18.07.2010 17:02

Avira dobry program ? Nie zjada za dużo ramu ?

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - ihatebuffering - 18.07.2010 17:20

U mnie przy uruchomionej Mozili, Aimpie, AQQ, i antywirusie w tle zjada mi max 800 Ram. Bardzo mało Cwaniak Procesy od Aviry zżerają mi około 30 MB ram. Kumplem ma Avirę na słabym sprzęcie i śmiga mu jak trzeba.

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - Rambdal - 18.07.2010 19:24

Mógł byś mi podać jakiegoś linka do instalki tego antywirusa ze stroną gdzie go zarejestruje ?
Z tego gdzie na google w opisach znalazłem to one nie mają firewall ani antyspam tak ?

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - bodziulla - 18.07.2010 19:29

Hej.
Jeżeli nadal chodzi o Avire tutaj masz link ode mnie (jest to najnowsza wersja free):

http://fileai.com/?r=414

PzdrCwaniak

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - Rambdal - 18.07.2010 20:11

Jest gdzieś polski opis programu ? nie mogę ustawić polskiego języka.

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - bodziulla - 18.07.2010 20:16

Niestety najnowsza wersja Aviry jest EN i z reguły jest po EN. Są wersje polskie, ale starsze o ile ja wiemCwaniak
Jeżeli chcesz masz tutaj wersję GData na 180 dni. Zarejestruj program i ciesz się przez pół roku legalemCwaniak
http://fileai.com/?r=432

Cwaniak

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - Rambdal - 18.07.2010 20:30

http://www.rambdal.republika.pl/System/14.jpg
Duzo zjada czy mało ?
Jest jakiś manual po polsku ?

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - bodziulla - 18.07.2010 20:33

Wg tego screena mało a nawet bardzo mało.

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - Rambdal - 18.07.2010 22:17

http://www.rambdal.republika.pl/System/11.jpg
Co to za katalog ? Mogę takie coś kasować ?

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - ihatebuffering - 18.07.2010 22:55

Jeśli nie jesteś pewny czy nie pogorszy to stabilnością systemu, to przenieś plik do kwarantanny. Ale w tym przypadku bym go śmiało usunął. Aha jest to folder z punktami przywracania bodajże (które się tworzą po instalacji każdego programu).

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - Rambdal - 19.07.2010 00:44

Jest jakiś polski opis programu ?

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - Rambdal - 20.07.2010 09:53

C:\Users\Stasio\AppData\Local\Temp
z tego katalogu można kasować pliki ?

RE: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 na HP530 - GaryFisher - 20.07.2010 10:00

Witaj,
Stąd można kasować pliki:

1. Komputer /System C:/MSOCache /AllUsers- tutaj niekiedy zostają pozostałości po instalkach ( jak coś jest wszystko wyrzucić) tutaj rzadko coś jest,
2. Komputer / System C:/ Program Files i/lub (x86)/ InstallShield Instalation Information- wszystko jak leci (też rzadko coś jest)
3. Komputer / System C:/ Windows /Prefetch- tutaj wszystko oprócz ReadyBoot,
4. Komputer /System C:/ Users / User? / AppData / Local /Temp- tutaj wszystko jak leci, ale powinien zostać jeden plik tekstowy i/lub folder jeżeli coś w danym czasie używa, ale bez obawy nastepnym razem usuniesz,
5. Komputer /System C:/ Users / User? / AppData / LocalLow / Microsoft / CryptnetUrlCache- znajdują się tam dwa foldery Content i MetaData w nich trzeba wyczyścić wszystko dotyczy jeżeli używasz IE,
6. Start/ Uruchom wklejasz %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Cookies\ - czyści pliki cookies

pozdrawiam