![]() |
Rozłączanie połączenia przy dwóch włączonych komputerach - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Rozłączanie połączenia przy dwóch włączonych komputerach (/rozlaczanie-polaczenia-przy-dwoch-wlaczonych-komputerach-7632-t) Strony: 1 2 |
RE: Rozłączanie połączenia przy dwóch włączonych komputerach - starki - 08.07.2010 17:48 Spoko. Domyśliłem się ![]() ![]() RE: Rozłączanie połączenia przy dwóch włączonych komputerach - starki - 09.07.2010 10:10 Niestety nic nie pomogło ;( pozostaje chyba tylko kupić nowy router?! pzdr RE: Rozłączanie połączenia przy dwóch włączonych komputerach - HrabiaHodon - 09.07.2010 11:14 Ustaw DHCP w routerze "enabled,", a w ustawieniach karty sieciowej włącz automatycznie pobieranie adresu. Możesz zmienić także zakres puli adresów IP. RE: Rozłączanie połączenia przy dwóch włączonych komputerach - starki - 09.07.2010 13:49 Tak też już robiłem, zresztą tak było domyślnie. A może któraś z kart sieciowych jest walnięta? Może podłączę inny komp z każdym z osobna z obecnej sieci? RE: Rozłączanie połączenia przy dwóch włączonych komputerach - HrabiaHodon - 09.07.2010 13:59 Strasznie dziwna sytuacja. Router nie powinien przypisywać dwóm komputerom tych samych adresów IP. RE: Rozłączanie połączenia przy dwóch włączonych komputerach - starki - 09.07.2010 14:02 Teoretycznie nie przypisuje. Bo jak internet jest, to obydwa kompy mają inne adresy. Natomiast przed chwilą, przy braku netu kliknąłem na diagnozowanie i wyszło, że kabel jest odłączony, po czym za parę sekund net sam wrócił. RE: Rozłączanie połączenia przy dwóch włączonych komputerach - starki - 09.07.2010 20:09 Żeby było jeszcze ciekawiej, załatwiłem inny router. Niby wszystkie lampki się świecą ale netu brak (u kumpla działa też na UPC). Windows po diagnozie pisze żeby zresetować modem. zresetowałem wszystko co się da i nic. To windows pisze, że ustawienia IP w kompie są złe, choć są automatyczne. Więc podłączyłem się bezpośrednio kompem pod modem UPC i wszystko gra. Już sam nie wiem co teraz. Chyba kupię dodatkową usługę w UPC z ich routerem i niech Oni się bawią. RE: Rozłączanie połączenia przy dwóch włączonych komputerach - starki - 10.07.2010 08:17 Problem sam się rozwiązał. Nowy router i net działa ![]() Z małym wyjątkiem, że widzę drugi komp w sieci ale nie mogę w niego wejść. RE: Rozłączanie połączenia przy dwóch włączonych komputerach - House - 10.07.2010 10:23 1. Rozumiem, że grupa robocza ta sama ? 2. W swoim antywirusie dodaj sieć do zaufanych 3. Wyłącz Windosowską zaporę dla testu. Po każdej operacji uruchamiaj ponownie komputer. RE: Rozłączanie połączenia przy dwóch włączonych komputerach - starki - 10.07.2010 10:48 1. Tak Dzięki, będę działał ![]() |