![]() |
Firefox, Chrome i IE działają różnie, wolno i szybko - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Bezpieczeństwo Windows 7 (/bezpieczenstwo-windows-7-15-f) +--- Wątek: Firefox, Chrome i IE działają różnie, wolno i szybko (/firefox-chrome-i-ie-dzialaja-roznie-wolno-i-szybko-7228-t) Strony: 1 2 |
RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - Bekon - 17.06.2010 00:03 Oki zaraz dam cały pliczek ![]() ![]() Kod: # Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp. RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - bodziulla - 17.06.2010 00:21 Bekon mam prośbę czy możesz wpisać polecenie jako admin w cmd: net stop dnscache i zobaczymy co potem (czytam swój zeszyt z akcjami i staram się odnaleźć przyczynę) 4140419 RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - Bekon - 17.06.2010 00:27 Już sprawdzam chwilka ![]() oto komunikat ![]() Kod: Microsoft Windows [Wersja 6.1.7600] RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - bodziulla - 17.06.2010 00:32 Ok i jak otwiera się jak należy teraz?. Idę na dymka RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - Bekon - 17.06.2010 00:51 Niestety nie pomogło... nadal to samo. podam Konfiguracje bo na tym co nie działa udostępniam neta przez bramę komp 1 z netem IP auto brama ----- dns taki jak ma TP neostrada 194.204.159.1 194.204.152.34 net z modemu usb > karta sieciowa >kabel RJ45 (skretka/skrosowany) > karta sieciowa 2 komp ten co źle chodzi. ustawienia karty sieciowej na komp 1 IP 192.168.0.1 Maska 255.255.255.0 Brama 192.168.0.1 na 2 kompie tym udostępnionym wszytko na auto i działał net zawsze to raczej nie wina tego ![]() RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - stingear - 18.06.2010 19:22 Jeśli chodzi o sieć, to zrób tak: 0. Rozłącz kabel. 1. Na komputerze z internetem na karcie LAN zmień ustawienia TCP/IP na automatyczne pobieranie adresu. 2. Następnie PPM na połączenie z Internetem, Właściwości i zakładka "Udostępnianie". 3. Jeśli masz już zaznaczone udostępnianie, odznacz je, zapisz zmiany i zaznacz ponownie. 4. Na karcie LAN powinno teraz ustawić Ci następujące dane: IP: 192.168.0.1, MASK: 255.255.255.0, BRAMA: 192.168.0.1. 5. Na drugim komputerze wejdź w ustawienia TCP/IP i ustaw następujące dane: IP: 192.168.0.2, MASK: 255.255.255.0, BRAMA: 192.168.0.1. 6. Ważne, aby obydwa komputery były w tej samej grupie roboczej. 7. Na drugim komputerze ustaw adres DNS na 194.204.159.1. 8. Podłącz kabel. Problemem może być poprostu brak adresów DNS, a to bardzo częsty powód takich problemów. RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - Bekon - 19.06.2010 01:26 tak właśnie miałem to ustawione Przyjacielu dansy Neostrady znam i co więcej sprawdziłem połączenie na 2 kabłach efekt taki sam, czyli dalej nie dobrze. Najgorsze jest to że wykluczyłem z Bodziulla virusy i rejestr wszytko jest juz czyste, usługi tez ok, zrobiłem ostatnio upgrade z płyty Windows 7 i nadal to samo nie ma mowy żeby problem był, z winy użytkownika, stawiam raczej na oprogramowanie i wydaje mi się że to Flash chociaż niestety nie dam sobie za to uciąć głowy. Mimo wszytko ustawie jeszcze raz połączenie z podobnym tematem spotkałem się tutaj zobacz przedostatni post sytuacja identyczna system też tylko ze u mnie filmy na YT działają, wiec jakiś dziwny jeśli flash. Kliknij i czytaj przedostatni post... RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - stingear - 20.06.2010 12:45 Może inną wersję flasha. Proponuję pobrać tą: KLIK. U mnie ta wersja działa dobrze, przeglądarka Opera. RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - Bekon - 29.06.2010 23:57 Witam wróciłem puki co i niestety to nie Flash bo on nie spowalnia przeglądarek a strasznie długo ładują się niektóre strony inne wcale jeszcze inne jak to forum bardzo dobrze banery filmy na YT również dobrze ![]() RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - bodziulla - 30.06.2010 00:11 Hej. Nie można pobrać lub zobaczyć filmu. ![]() RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - House - 30.06.2010 00:12 Czy Pobrałeś najnowszą wersję FF 3.6.4 ?. Ta wersja znacznie poprawia współpracę z Flashem. RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - Bekon - 30.06.2010 00:21 Bodziulla hej byłem w trakcie pisania już można pobrać ![]() Tak flash i ff to najnowsze wersje tak samo java niestety to nie pomaga nawet całkowite przeniesienie ostawień przegladarek z działającego komputera nadal na tym systemie nie pomaga użyłem mozbeckup. RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - bodziulla - 30.06.2010 01:22 Wiesz Bekon. Gdy byliśmy w temacie w tamtym czasie, bo Ciebie długo nie było. Testowałem na wirtualu wgrywałem, infekowałem i w końcu zablokowało mi tę stronkę. Pobrałem GData i poszło, ale nie wiem czy w Twoim przypadku pomoże. Na razie mam taką opcję ![]() RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - Bekon - 30.06.2010 01:40 Bodziullek ale może nie pamiętasz ja mam triala gdata ![]() ![]() RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - bodziulla - 30.06.2010 02:13 Kurka Bekon. Wiesz co nie wiem gdzie może leżeć przyczyna. Wszystko masz jak trzeba. Ja osobiście poszedłbym na przeprosiny do kompa i zrobiłbym format ![]() ![]() Niebawem będzie moja porada na temat systemów wirtualnych to potem możesz testować ile się da ![]() Pzdr RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - ihatebuffering - 30.06.2010 15:39 Bekon a próbowałeś zaktualizować sterowniki przez drivermaxa ? Do sieciówki i nie tylko, te do chipsetu są bardzo ważne, a te co system dobiera i te z oryginalnej płyty nie są najnowsze. Tutaj masz poradę co i jak z Drivermaxem, Drivermax porada. Jeśli już ktoś to pisał to sory. RE: FF chrome i IE nie otwieraja jednej strony inne działają różnie wolno i szybko - Bekon - 30.06.2010 19:24 (30.06.2010 02:13)bodziulla napisał(a): Kurka Bekon. Wiesz co nie wiem gdzie może leżeć przyczyna. Wszystko masz jak trzeba. Ja osobiście poszedłbym na przeprosiny do kompa i zrobiłbym format Tak chyba jednak Się zdecyduje ale problem w tym gdzie ja zrobię backup danych przynajmniej tych których jestem pewny, poza tym to udostępniam neta jeśli wina leży na 2 kompie to wszytko nie ma sensu. 2 formaty tak znowu cały dzień na konfiguracje chociaż przyznam że jeden system dzięki konserwacji i dbaniu o kompa miałem bez format 6 lat i zero problemów może w końcu należy mu się "świeży system" . Co do virtualbox to zgoda jak dla mnie super program, chociażby, ze względu na korzystanie z Linux nie jestem fanem ale ma jeden plus który bardzo mi na rękę a którego nie udało mi się emulować w Windowsie co niestety w nowej odsłonie nadal zostało nie zmienione. Mianowicie brak możliwości nazwania plików i folderów z każdym znakiem na klawiaturze np. tak > D3V!L , m@258-?45 i tak dalej każdy zrozumiał w linux to możliwe i bardzo praktyczne... Ach a co do imageburn to bardzo dobry program tylko że o zawartości takich dodatków za free jak ASK innych firm powinni informować a najlepiej zakazać tego dziadostwa, bo jest wiele programów które niestety mają to samo w instalatorze i w pośpiechu można niestety kliknąć NEXT> o sekundę za szybko a za kolejne 3 mieć już niezły bałagan. (30.06.2010 15:39)ihatebuffering napisał(a): Bekon a próbowałeś zaktualizować sterowniki przez drivermaxa ? Do sieciówki i nie tylko, te do chipsetu są bardzo ważne, a te co system dobiera i te z oryginalnej płyty nie są najnowsze. Tutaj masz poradę co i jak z Drivermaxem, Drivermax porada. Jeśli już ktoś to pisał to sory. Nie nie próbowałem, ale dla własnego spokoju sprawdzę i powiem o efektach no a format może za kilka dni potrzebuje płyt i nie przepraszaj ihatebuffering próbujesz pomóc doceniam to i dziękuję, nawet jeśli powtórzył byś kogoś innego temat ma już kilka stron nie warto wracać do przeszłości . |