Zawieszanie się komputera podczas grania, oglądania filmów, gry nie działają itp. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Zawieszanie się komputera podczas grania, oglądania filmów, gry nie działają itp. (/zawieszanie-sie-komputera-podczas-grania-ogladania-filmow-gry-nie-dzialaja-itp-6395-t) Strony: 1 2 |
RE: Zawieszanie się komputera podczas grania, oglądania filmów, gry nie działają itp. - bartholo - 06.05.2010 14:34 Ale możesz spróbować z jedną kością ramu, sknujesz jedna potem drugą itd. Wtedy na 100% ustalisz która jest zepsuta, a może "jeśli wszystkie są zepsute" wina systemu ? Zrób test pojedynczych kości. RE: Zawieszanie się komputera podczas grania, oglądania filmów, gry nie działają itp. - MateuszLGFT - 06.05.2010 15:11 Wyświetla się błąd że program nie jest kompatybilny z 64-bitową wersją systemu RE: Zawieszanie się komputera podczas grania, oglądania filmów, gry nie działają itp. - mlmFMpl - 06.05.2010 15:32 bartholo Mateusz pisał, że nie może powyciągać sobie kości bo kompa ma na gwarancji. A rozplombowanie = utrata gwarancji, a po co robić sobie problemy? RE: Zawieszanie się komputera podczas grania, oglądania filmów, gry nie działają itp. - bartholo - 06.05.2010 15:37 Ale że jak? to plomby są na połączeniu ramu z mobo ? Jaki to jest komputer, jakiś firmowy czy składak? Bo to trochę dziwne a zarazem głupie że nie można czegoś wyjąć żeby chociaż kompa wyczyścić RE: Zawieszanie się komputera podczas grania, oglądania filmów, gry nie działają itp. - ihatebuffering - 06.05.2010 15:49 Ta plomba jest na klapie obudowy, i nie możesz jej zerwać ! Jak byś podał model płyty głównej to można by było sprawdzić czy istnieje nowszy BIOS. RE: Zawieszanie się komputera podczas grania, oglądania filmów, gry nie działają itp. - bartholo - 06.05.2010 15:57 A no chyba że tak, czyli jesteśmy w pewien sposób uziemieni... Jednak najlepszym rozwiązaniem problemu będzie zawiezienie PC do serwisu. Albo zainstalować inny system na drugiej partycji, bo może to być wina 64 bitów. RE: Zawieszanie się komputera podczas grania, oglądania filmów, gry nie działają itp. - mlmFMpl - 06.05.2010 16:01 (06.05.2010 15:37)bartholo napisał(a): Ale że jak? to plomby są na połączeniu ramu z mobo ? Niestety tak jest - plomby znajdują się na klapie od obudowy [zarówno w laptopach jak i stacjonarkach] Czyszczenie też załatwiasz w serwisie... poza tym zwykły użytkownik nie czyści kompa zbyt często - a już na pewno nie w ciągu pierwszych 12-24mies [na tyle zazwyczaj jest gwarancja 'sklepowa']. I hmmm gdzie by ten komp musiał stać żeby przez ten rok złapać tyle syfu RE: Zawieszanie się komputera podczas grania, oglądania filmów, gry nie działają itp. - bartholo - 06.05.2010 16:26 (06.05.2010 16:01)mlmFMpl napisał(a): I hmmm gdzie by ten komp musiał stać żeby przez ten rok złapać tyle syfu Ja miałem raptem 3 miechy nie rozbierany i nie był on za czyściutki Sam kurz i pył z otoczenia robią swoje. RE: Zawieszanie się komputera podczas grania, oglądania filmów, gry nie działają itp. - mlmFMpl - 06.05.2010 16:51 Ja mój pierwszy komp rozkręcałam po 4 latach bo dopiero zaczął głośniej chodzić... Wcześniej nie wiedziałam że tam się coś zmienia - to było jakieś 10-11 lat temu W sumie laptop też dopiero po 3 latach [a ten to miał szkołę przetrwania ze mną], i tak dziwie się że wytrzymał ze mną te lata [koło 5] Tak czy inaczej Mateusza czeka spacerek do serwisu [niestety] |