Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
System zawiesza się przy zamykaniu - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: System zawiesza się przy zamykaniu (/system-zawiesza-sie-przy-zamykaniu-48582-t)

Strony: 1 2

RE: System zawiesza się przy zamykaniu - Delwin - 20.01.2016 11:19

(19.01.2016 19:45)Illidan napisał(a):  Odinstaluj na próbę jeszcze antywirusa....

Bitdefender jest wyłączony - nie odinstalowywałem go na razie. Próbowałem inaczej podejść: zatrzymałem metodą prób i błędów usługę aktualizacji Adobe dla Readera - system zamyka się poprawnie choć zajmuje mu to ok. 30 sekund. CC Cleaner nie pokazuje błędów. Zastanawiam się nad odinstalowaniem tych wszystkich dodatkowych aplikacji tylko mam obawy, że po deinstalacji znowu będzie bajzel. Mam wrażenie, że czasami system chodzi gorzej po deinstalacji niż przy zostawieniu aplikacji i wyłączeniu jej z autostartu i z usług... Spróbuję ponownie uruchomić BD i zobaczymy...

RE: System zawiesza się przy zamykaniu - Illidan - 20.01.2016 16:33

30 s. to dobry wynik. Popróbuj, może nie tyle usunięcie co aktualizacja softu w kompie, ewentualnie spróbować alternatyw dla danych programów.

RE: System zawiesza się przy zamykaniu - Delwin - 20.01.2016 21:09

Próba włączenia Bitdefendera zakończyła się wymuszonym przez program restartem i włączenie konfigurowania ew. zawieszeniem na ekranie wylogowywania. Rozumiem, że trzeba się programu pozbyć na dobre...

RE: System zawiesza się przy zamykaniu - Illidan - 21.01.2016 02:13

Ooo, to ciekawe że program sprawia takie problemy. Ja bym go usunął, sprawdził jak system działa bez niego, po czym od nowa na czysto instalował.

RE: System zawiesza się przy zamykaniu - Delwin - 28.01.2016 12:40

Niestety nic to nie pomogło. Historia się powtarza. Co ciekawe - teoretycznie wyłączony w autostarcie i usługach moduł aktualizacji Adobe nadal automatycznie podaje informację o nowej wersji Flasha...

RE: System zawiesza się przy zamykaniu - Illidan - 29.01.2016 00:46

Ustaw w samym "FP" by wyłączyć aktualizacje,wejdź w Panel Sterowania",odnajdź "Flash i wyłącz opcję szukania aktualizacji:
[Obrazek: Przechwytywanie.JPG]