Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Poradnik Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter (porada) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Tutoriale i poradniki Windows 7 (/tutoriale-i-poradniki-windows-7-38-f)
+---- Dział: Instalacja, konfiguracja (/instalacja-konfiguracja-43-f)
+---- Wątek: Poradnik Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter (porada) (/naprawa-funkcji-zmiany-tapety-windows-7-starter-porada-4760-t)

Strony: 1 2

RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - szopen880516 - 14.12.2010 21:23

Program działa bez zarzutu: postępowanie tak jak w pierwszym poście Uśmiechnięty
A to czarne tło u niektórych to możliwe, że z powodu innego formatu tapety niż jpeg Uśmiechnięty
Tak przeczytałem na jakimś innym forum i to może być to... Ja swoją podmienioną tapetę mam w jpeg

RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - jk508 - 16.12.2010 17:15

W 90%. Musiałem BMP przerobić na JPG i dopiero wtedy pojawiła się tapeta. Tak był czarny ekran. Ale bardzo dziękuję! Uśmiechnięty
Wesołych Świąt!

RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - Voltano20 - 19.10.2011 22:02

Witam wszystkich,którzy mają problem ze zmianą tapety,otóż pewne funkcje w windows starter są zablokowane(usunięte) takie jak "personalizuj"
i takiej owej funkcji nie ma jak "Aurero" itd. ale można to naprawić (dodać) do systemu dzięki temu nie trzeba żadnych programików do zmian tapet itd.

Macie tu link:

Personalization Panel for Windows Starter