![]() |
Rozwiązany Windows 7 nie wykrywa dysku podczas instalacji (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Windows 7 nie wykrywa dysku podczas instalacji (rozwiązany) (/windows-7-nie-wykrywa-dysku-podczas-instalacji-rozwiazany-4530-t) Strony: 1 2 |
RE: Windows 7 nie wykrywa dysku podczas instalacji - reklamowork - 15.02.2010 18:45 Jutro popołudniu postaram się to zrobić, z UPS-em będzie pewniej bo trochę lipa by była jakby akurat podczas aktualizacji BIOS-a mi wyłączyli prąd ![]() RE: Windows 7 nie wykrywa dysku podczas instalacji - Lalik - 15.02.2010 18:47 Ja niestety nie mam ![]() Znalazłam wątek odnośnie identycznej sytuacji co prawda dotyczy Visty 64bitowej ale myślę, że problem jest podobny tyle ze nie wykrywa HD [urln]http://www.techsupportforum.com/hardware-support/driver-support/272636-solved-sata-drivers-gigabyte-ga-ep35-ds3l-64-bit.html[/urln] RE: Windows 7 nie wykrywa dysku podczas instalacji - reklamowork - 15.02.2010 19:28 Właśnie napisałem do Gigabyte jaki mam problem z tym Windows 7 x64bitowym, no i, że albo mi sprzedali płytę, że nie obsługuje systemu 64bitowego, a jeśli obsługuje to proszę mi wysłać do niej odpowiednie sterowniki do SATA, takie które będą pasowały aby mógł Win 7 x64 z nich skorzystać! RE: Windows 7 nie wykrywa dysku podczas instalacji - Lalik - 15.02.2010 19:30 I bardzo dobrze ja też wyznaje zasadę, że można dłubać ale jak się za coś płaci to trzeba wymagać. RE: Windows 7 nie wykrywa dysku podczas instalacji - stingear - 15.02.2010 20:02 Update BIOS'u to dobre rozwiązanie, najlepiej wrzuć plik BIOS'u bezpośrednio na dysk C i z poziomu samego BIOS'u go aktualizuj, bo aktualizacja z poziomu systemu, to nie najlepsze rozwiązanie, system jest zbyt niestabilny na coś takiego, może się zawiesić albo coś innego. Nie ma nic skomplikowanego z update'm, wystarczy czytać i na spokojnie robić, bo większość błędów popełnia się właśnie przez nie czytanie komunikatów, tylko ślepe klikanie Dalej... Dalej.... Na spokojnie rób a wszystko się uda i życzę powodzenia. RE: Windows 7 nie wykrywa dysku podczas instalacji - Lalik - 15.02.2010 20:19 A mam jeszcze pytanie próbowałeś instalacji na IDE ? zamiast ahci ? RE: Windows 7 nie wykrywa dysku podczas instalacji - reklamowork - 15.02.2010 20:27 Rozumiem, że chodzi Ci o zabawę z biosem? tak bawiłem się. RE: Windows 7 nie wykrywa dysku podczas instalacji - Lalik - 15.02.2010 20:30 Tak zmiana trybu dysku w biosie na IDE ? RE: Windows 7 nie wykrywa dysku podczas instalacji - reklamowork - 15.02.2010 20:58 (15.02.2010 20:30)Lalik napisał(a): Tak zmiana trybu dysku w biosie na IDE ? No IDE mam włączone, z AHCI też próbowałem, mam nadzieje, że dobrze ten skrót napisałem ^^ próbowałem na tych opcjach i włączonych i wyłączonych i pomieszanych razem i nic;/ niby komp dobry a do kitu.. RE: Windows 7 nie wykrywa dysku podczas instalacji - ihatebuffering - 15.02.2010 21:21 A więc do czasu zmiany bios-u nic się chyba nie wykombinuje, czekamy na wyniki aktualizacji. RE: Windows 7 nie wykrywa dysku podczas instalacji - reklamowork - 16.02.2010 00:01 No to wam powiem, że działa.. Dałem sobie na to 3szanse i za trzecim razem się udało, z tego samego miejsca, trzy razy ściągany obraz iso z MSDN AA, czyli akademii microsoftu, wypalana płyta na 3rózne sposoby i dopiero z trzeciej płyty się zainstalowało bez problemu i nie wołało o żadne sterowniki ! WTF? no co to wszystko ma znaczyć.. eh dzięki wszystkim za pomoc, bez aktualizacji biosa się obejdzie! RE: Windows 7 nie wykrywa dysku podczas instalacji - Lalik - 16.02.2010 00:05 Więc wszytko jasne ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Windows 7 nie wykrywa dysku podczas instalacji - reklamowork - 16.02.2010 00:42 Hm też jestem w szoku, zrobiłem to ostatni raz tylko dlatego, że właśnie na jednym z forum na necie znalazłem, że koleś pisał, że miał problem po ściągnięciu Windowsa z akademii, dlatego załatwiłem jeszcze jedną płytę. W ogóle dziwne, bo ściąganie zakończyło się pomyślnie i to dwa razy, 2razy także płyta nagrała się dobrze, w dodatku za każdym razem płyta odpalała bez problemu tylko był ten błąd ze sterownikami! tak zwana złośliwość rzeczy martwych! Pozdrawiam temat do zamknięcia! |