![]() |
Pomoc w znalezieniu dobrego dysku zewnętrznego - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Pomoc w znalezieniu dobrego dysku zewnętrznego (/pomoc-w-znalezieniu-dobrego-dysku-zewnetrznego-45246-t) Strony: 1 2 |
RE: Pomoc w znalezieniu dobrego dysku zewnętrznego - thermalfake - 14.05.2015 20:26 Kupowałem kilkanaście w tym do firmy jak i dla siebie V300 jeszcze na NAND Toshiby z firmware 505A i nie ma żadnych spadków na żadnym więc to nie jest cała seria jak piszesz. Problem jest z późniejszymi dostawami produkcji i przeważnie te zalegają na magazynach. HyperX 3K i Fury używają innych kości NAND. Cytat:Chodziło mim głównie o te ACHI AHCI bo ciągle przekręcasz. RE: Pomoc w znalezieniu dobrego dysku zewnętrznego - pankracy1991 - 14.05.2015 22:07 Fakt mój błąd ![]() RE: Pomoc w znalezieniu dobrego dysku zewnętrznego - thermalfake - 24.05.2015 17:56 Wszystko już wiesz, zamykamy czy coś jeszcze bo widać wczoraj się logowałeś ? RE: Pomoc w znalezieniu dobrego dysku zewnętrznego - pankracy1991 - 24.05.2015 22:36 Doszedłem do wniosku że kupuję SSD i kieszeń...aczkolwiek w ciągu tego tygodnia system mi sie wysypywał 7 razy co oznaczalo 7 formatów. Wiem, że to kwestia na nowy temat, ale sam nie wiem czy przyczyny awarii sa na dysku czy gdzieś indziej. Sytemy stawiane na świeżaka, instalowany tylko antywirus office kilka programów, czasami z aktualizacjami czasami bez i wszystko na AHCI (jeszcze na starym dysku HDD) i nie mam pojęcia co jest przyczyną. A nie wiem jak zdiagnozować komputer żeby pokazało co jest walnięte. A nawet jak zdiagnozuje to będę miał problemy z odczytaniem tego wszystkiego. Problem wygląda tak, że system zainstalowany, komputer działa jeden dzien, kolejnego dnia odpalam kompa on ładuje sie tylko do "Trwa uruchamianie systemu Windows" i koniec nic więcej się nie dzieje, tylko restart, a napraw Windows nie działa. Nie wiem gdzie szukać przyczyny. |