![]() |
Rozwiązany Problem z partycją recoveryc Asus X73S - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z partycją recoveryc Asus X73S (/problem-z-partycja-recoveryc-asus-x73s-43446-t) Strony: 1 2 |
RE: Problem z partycją recoveryc Asus X73S - Meksyk1968 - 11.01.2015 18:46 Jeśli się poprawnie wypalą to powinni pozwolić na odzyskanie systemu,po to w końcu to się robi. Ponumeruj te płytki od ranu po nagraniu a nawet dodatkowo opisz np.Asus X73S 1 z 6. jeśli wyjdzie 6 płyt Tą drugą cyfrę wpiszesz dopiero jeśli wszystkie się wypalą poprawnie. RE: Problem z partycją recoveryc Asus X73S - Gendok - 11.01.2015 21:30 jest problem po włączeniu programu al recovery burner mam komunikat ,, partycja odzyskiwania nie istnieje'' RE: Problem z partycją recoveryc Asus X73S - thermalfake - 11.01.2015 22:08 Czyli tak jak myślałem iż się stanie. Na forum jest gdzieś rozwiązanie. O znalazłem szybciej bo to kiedyś wklejałem https://www.youtube.com/watch?v=IEbCKgMWbas RE: Problem z partycją recoveryc Asus X73S - Gendok - 12.01.2015 11:58 Udało mi się uruchomić program ai recovery burner - na razie jest 4 % zobaczymy jak mi wypali płytki. Mam pytanie może naiwne :-) jak mi się uda ponownie zainstalować system, to wskazane by było jeszcze raz zrobić kopie systemu po zainstalowaniu ? RE: Problem z partycją recoveryc Asus X73S - thermalfake - 12.01.2015 12:41 Taką samą kopię już nie trzeba. Chociaż aplikacja to umożliwia (nie wszędzie bo u HP'ka nośniki można wypalić tylko raz więc lepiej kupić dobrej jakości). Jeżeli chcesz mieć kopię to raczej już po skonfigurowaniu systemu do działania lub jako kopia okresowa. RE: Problem z partycją recoveryc Asus X73S - Gendok - 12.01.2015 13:02 Dobrze rozumiem, instaluje system, ściągam uaktualnienia i robię kopie. Nie wiem co zawiera kopia systemu, chyba lepiej to zrobić od razu żeby nie było innych programów po instalowanych ? Chodzi mi o to ze jak będę miał znowu problem z partycja recovery to spokojnie zrobię to z płyty. A cha długo trwa wypalanie płyt, wypala mi pierwszą płytę już ponad godzinę. I dzięki za dotychczasową pomoc. RE: Problem z partycją recoveryc Asus X73S - irocket - 12.01.2015 13:39 Kopię zapasową najlepiej zrobić, jak zainstalujesz system, poprawki, sterowniki i najpotrzebniejsze aplikacje. Wtedy w przypadku awarii np dysku lub systemu, przywracasz z kopii i masz gotowy do pracy. Płyty może dość długo wypalać, sprawdzić możesz, czy świeci się / mruga kontrolka napędu RE: Problem z partycją recoveryc Asus X73S - Gendok - 12.01.2015 14:11 Rozumiem, wypaliło mi już trzy płytki. Ale teraz następne naiwne pytanie, Wypal te płytki, z powodu tego ze nie dział mi partycja recovery. (problem z uruchomienie przez przycisk F9) Instaluje system z płytek, wiec będą miał taki stan jak ma teraz (chodzi o system poprawki, sterowniki i aplikacje). Ale sprawdzam czy teraz mogę zrobić wgranie systemu przez F9, formatuje dysk, wgrywam ,,surową'' wersje Win 7, ściągam poprawki, sterowniki i najpotrzebniejsze aplikacje ? Dobrze to rozumiem ? RE: Problem z partycją recoveryc Asus X73S - irocket - 12.01.2015 14:26 To co robisz na płyty, to jest kopia recovery, czyli tego, co nie możesz odpalić z dysku. Ono sobie najprawdopodobniej zrobi kopię z płyt na dysk (znowu) i wtedy będziesz mógł odpalić przez F9. Przynajmniej u mnie tak było, że się nie instalowało bezpośrednio z płyty, ale zrobiła się kopia na dysk. RE: Problem z partycją recoveryc Asus X73S - Meksyk1968 - 12.01.2015 14:32 Jeśli zainstalujesz system z płyt recovery które teraz wypalasz.to będziesz miał laptopa jak po wyjęciu z pudełka czyli jak nowy. Trzeba od nowa zainstalować wszystkie poprawki i swoje programy. Po wgraniu systemu z płytek moim zdaniem powinno przywrócić partycję recovery do stanu fabrycznego i odzyskiwanie klawiszem F9 powinno poprawnie działać. Tylko wcześniej skopiuj swoje pliki na zewntrzny nośnik. Po co chcesz wgrywać "surowy" Windows7,jak już pisałem Asus umożliwia recovery na jedną lub dwie partycje. z formatowaniem obu lub tylko C a D pozostaje z plikami bez zmian. RE: Problem z partycją recoveryc Asus X73S - GamerPL - 16.01.2015 20:10 (11.01.2015 18:33)Gendok napisał(a): Spokojnie, człowiek się uczy całe życie, Tak nie musisz się bać, Asus nie daje pirackich officów oczywiście ![]() RE: Problem z partycją recoveryc Asus X73S - thermalfake - 17.01.2015 19:42 (16.01.2015 20:10)gamerpl napisał(a): Tak nie musisz się bać, Asus nie daje pirackich officów oczywiście Bo producenci OEM dają tylko podstawowe funkcje w wersji Starter bezpośrednio wszytej w preinstalkę.. A to co się walało na wypalonej płycie przeważnie (wyjmując np licencje studenckie) nie jest legalne. Zapłaciłbyś lekką ręką 700-800zł brutto za pakiet MS Office 2013 w wersji dla Użytkowników Domowych i Małych Firm ? RE: Problem z partycją recoveryc Asus X73S - Gendok - 20.01.2015 22:17 thermalfake spokojnie nie dałbym 800 zł za MS Office ja dałem coś 100 za pełen pakiet :-) Tylko musiałem ściągnąć go z serwera i się cieszyłem ze znalazłem płytkę (można ściągnąć go tylko trzy razy) MS Office w wersji PLUS czy jakoś tak, dla pracowników wybranych i ważnych instytucji :-) Win 7 zainstalował mi się w wersji jak z pudełka bez partycji recovery. Dla czego formatowałem dwie partycję - po za głupotę się płaci - ściągnąłem film przez torenta i antywirus mi krzyczał ze jest wirus ale ja mądry wyłączyłem anty wirus i ściągnąłem sobie trojana (czy coś innego). Za skutkował to przejecie konta pocztowego i konta na allegro. Co było później można się domyśleć. Dobrze ze miałem Microsoft Outlook i się zorientowałem ze mam jakieś dziwne wiadomości w śmieciach (korespondencja między kupującymi a ,,mną'' ) i w pierwszym dniu po transakcjach udało mi się wszystko odkręcić. Dopiero wczoraj zorientowałem się ze gości na skrzynce onetowskiej ustawił reguły i część wiadomości z ustawionymi regułami od razu był przesyłana na Iną skrzynkę i nie było ich widać w odebranych. Dziękuję wszystkim za pomoc :-)m |