Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Poradnik Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Tutoriale i poradniki Windows 7 (/tutoriale-i-poradniki-windows-7-38-f)
+---- Dział: Wygląd (/wyglad-44-f)
+---- Wątek: Poradnik Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) (/instalacja-styli-wizualnych-podmiana-pliku-explorer-exe-tutorial-4269-t)

Strony: 1 2 3

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - ihatebuffering - 17.04.2010 16:22

Zamiana explorer.exe wiąże się tylko ze zmianą startOrba i najwyżej obramowania ikonki profilu w menu start , a zmiany paska zadań wygląd okienek itp to zmienia styl (1 plik i 1 folder o takie samej nazwie wrzucany do ...Resource/themes) na explorerze z danego thema możesz pracować na każdym themie nie będzie to szkodzić . Mam nadzieję że w miarę jasno się wyraziłem Zacieszacz

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - marlwa - 17.04.2010 16:44

jasno i wyraznie jak dla mnie - dzieki jeszcze raz
moze przyda sie to komus jeszcze, bo przypuszczam ze nie kazdy odwiedzajacy forum ma to wszystko w jednym palcu jak to mowia
have a nice weekend

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - manatade - 02.05.2010 12:46

A ja mam problem bo jak chce podmienić te explorerframe.dll i shell32.dll to mam blad z uprawnieniami...
a jak chce zmienić ich nazwe na .dll.old to tez mam blad prubowalem zmienić uprawnienia ale jest blokada bo nie moge...
jestem administratorem prosze o pomoc.

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - marlwa - 02.05.2010 20:22

nie wiem po co chcesz podmieniac explorerframe.dll i shell32.dll skoro podmienia sie explorer.exe - no chyba ze masz inny problem
tak czy inaczej ja sie tak nie znam tak dobrze jak inni na tym forum ( dla ktorych szacunek) i nie wiem jaki masz dokladnie problem
ale przeczytaj raz jeszcze chocby ten watek a na pewno ci to pomoze
bo naprawde prosto i dosadnie jest napisane np jak przejac na wlasnosc folder/y, pliki itd.
osobiscie polecam manualnie bo mialem problem z tym programem "take ownership" i ostatecznie po prostu nie zadzialal i zrobilem to recznie
poza tym sunrise Seven jest bardzo przydatny jak nie chcesz za bardzo namieszac

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - ihatebuffering - 02.05.2010 20:40

Witam manatade Cwaniak Czy na pewno zrobiłeś/aś tak jak tu piszą z każdym plikiem jaki masz zamiar podmienić ?
Cytat:Klikamy na niego PPM, Właściwości, zakładka Zabezpieczenia. Klikamy na Zaawansowane, zakładka Właściciel, Edytuj, w nowym oknie wybieramy swoją nazwę usera i klik na OK. W oknie zaawansowane też zatwierdzamy OK. W zakładce zabezpieczenia wybieramy Edytuj. Dla każdej z grup zaznaczamy fajkę Pełna kontrola. Klikamy OK i potem znów OK.

Jeśli tak to powinno się dać zmienić jego nazwę a następnie podmienić, jeśli się nie da to napisz a powiem Ci jak uaktywnić konto prawdziwego administratora. Pamiętaj o kopi tych plików !

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - manatade - 05.05.2010 07:19

Zrbiłem tak ale nie moge zaznaczyć pełnej kontorli w system32
bo tam sa te pliki. Kopię zrobiłem
Więc prosze o poradnik jak zrobić konto prawdziwego administratora ;d
ale przecież powinienem mieć pełnego administratora bo od kupna mam jedno konto ...

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - ihatebuffering - 05.05.2010 09:35

Ale ty nie masz przyznać sobie pełnej kontroli dla całego folderu system32, tylko dla każdego pliku osobno zrobić to samo ! I na pewno będzie się dało . A więc spróbuj tego same na koncie prawdziwego admina, w menu star piszesz cmd, potem prawy uruchom jako admin, wpisujesz to "net user administrator /active:yes" zatwierdzasz enterem, przelogowujesz się na nowe konto o nazwie administrator, robisz to samo z każdym plikiem który chcesz podmienić, resetujesz PC i powinno działać.

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - Szogi - 09.08.2010 14:31

Szczerze pisząc to nie bardzo mi to wyszło. Zrobiłem wszystko tak jak w poradniku, a zmieniło mi tylko ikonę menu start ... i nic więcej ;/

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - ihatebuffering - 09.08.2010 14:40

Podasz linka do thema? I wersję twojego systemu (ilu bitowa)

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - Szogi - 09.08.2010 14:46

Tak się nazywa them 2beFine_Classic_by_2befine nawet chyba Ty go wrzuciłeś. 32 bit czyli x86 prawda ?

Edit : Chyba sobie poradziłem tak to wygląda teraz... [Obrazek: 36451089.jpg]

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - ihatebuffering - 09.08.2010 17:11

Tak, teraz jest dobrze Uśmiechnięty

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - Macik - 01.11.2010 03:06

Kurde ja chyba jestem jakiś... Niby wszystko idzie po kolei tylko że na samym końcu podmienia mi tylko ikonke menu start. O co chodzi probowalem chyba z 10 stylami i ciągle tak samo..;/

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - ihatebuffering - 01.11.2010 10:54

Pokaż na screenie jak wygląda to u Ciebie, a jak powinno wyglądać.

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - MicSre - 16.11.2010 18:45

ihatebuffering

mozesz sprawdzić u siebie czy ten theme jest poprawny?

Tu masz link do niego oraz jak powinien wygladac--->http://creativx.net/forums/themes-vannmann/13447-windows-7-themes-dragon-ball-z-vannmann-39.html#post177710

Gdy instaluje temat wszystko wyglada fajnie tylko ze zmienia sie tylko znaczek start oraz taeta i nic wiecej. Nie zmieniaja sie kursory, pasek zadan, menu start oraz wygladad okienek folderu.

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - Raizo - 18.11.2010 16:15

Słaby poradnik nie ogarniam go.

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - ihatebuffering - 18.11.2010 16:44

MicSre popraw najpierw pisownie. Napiszę co i jak z tym themem, ale musisz mi go udostępnić. Nie chce mi się robić konta na tamtej stronie.
Raizo a czego tam nie ogarniasz? Szczegóły Zadowolony

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - Teflexo - 29.12.2010 14:05

Nie ten link co trzeba, sorry.

Poprawny : http://djabytown.deviantart.com/art/Dark-Agility-BLUE-VS-151946730?q=&qo=

Ps: po prawej stronie jest download.

Zmieniłem explorer.exe i explorerframe.dll, ale pasek zadań na samym dole nie zmienił się.

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - Teflexo - 29.12.2010 17:00

ok, udało się. W trybie awaryjnym należy użyć wiersza poleceń, aby podmienić pliki.

Mam pytanie odnośnie punktu przywracania systemu. Zrobiłem go w ten sposób -> http://lajfmajster.pl/2010/03/24/jak-utworzyc-punkt-przywracania-systemu-w-windows-7

Ale gdy nie było pliku shell32.dll to komputer się nie logował (Black-Screen). Po włożeniu płytki nie znalazło żadnego punktu.
Jak w takim przypadku można uruchomić ten punkt przywracania systemu bądź przywrócić system do normalności?

Z góry wielkie dzięki!!

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - ihatebuffering - 29.12.2010 19:37

Jeśli używałeś Ccleanera lub podobnego programu, mogłeś usunąć nieświadomie ptk przywracania. W innym przypadku ptk powinien być. Czasami trzeba użyć opcji napraw kilka razy, wtedy załapie punkt przywracania.

RE: Instalacja styli wizualnych, podmiana pliku explorer.exe (tutorial) - ciechan99 - 13.03.2011 15:22

Szkoda że nie działa na Win-7-STARTER :Zniesmaczony:-/