Rozwiązany Nie działa Malwarebytes i dodawanie folderów do biblioteki: Logi OTL - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Bezpieczeństwo Windows 7 (/bezpieczenstwo-windows-7-15-f) +---- Dział: Logi (/logi-54-f) +---- Wątek: Rozwiązany Nie działa Malwarebytes i dodawanie folderów do biblioteki: Logi OTL (/nie-dziala-malwarebytes-i-dodawanie-folderow-do-biblioteki-logi-otl-41283-t) Strony: 1 2 |
RE: Nie działa Malwarebytes i dodawanie folderów do biblioteki: Logi OTL - Illidan - 20.07.2014 23:06 Zobaczymy, zrób nowy punkt przywracania systemu i raz jeszcze tą procedurę.? Mógł to być jakiś dziwny pech tylko ze są pierwszym razem nie ruszyło po tym zabiegu. I jeszcze jedna rzecz.... Czy MBAM odistalowałaś wpierw i potemna czysto zaistalowałaś od nowa? Podczas uruchomienia wyłącz rezydentalnego antywirusa i zobacz czy wystartuje MBAM. RE: Nie działa Malwarebytes i dodawanie folderów do biblioteki: Logi OTL - beabea - 21.07.2014 07:35 Tak, odinstalowałam MBAM, usunęłam wszystkie pozostałości i zainstalowałam ponownie. Próbowałam również używać go w trybie awaryjnym i na innym profilu, ale wszędzie to samo. Co do scf /scannow, to użyłam tej opcji także kiedyś dawniej (może z rok temu, nie pamiętam już z jakiego powodu) i wtedy dla odmiany zostałam z czarnym, pustym ekranem i również musiałam przywracać system w trybie awaryjnym. No ale może to czyszczenie coś pomogło i teraz będzie inaczej. Boję się tylko, żeby całkiem nie padł mi system. Może lepiej zaczekać jeszcze na te ostatnie logi? Albo zrobić tylko sfc /verifyonly i dać tu raport? RE: Nie działa Malwarebytes i dodawanie folderów do biblioteki: Logi OTL - Illidan - 21.07.2014 15:32 Ok, to poczekaj jeszcze :-). Co do MBAM czy masz jakiś komunikat błędu? RE: Nie działa Malwarebytes i dodawanie folderów do biblioteki: Logi OTL - beabea - 21.07.2014 17:11 Niestety nie. Jedyny komunikat, to ten: RE: Nie działa Malwarebytes i dodawanie folderów do biblioteki: Logi OTL - Illidan - 21.07.2014 17:55 Nie wiele to mówi...musiała byś zobaczyć w dzienniku zdarzeń systemu jakiś szczegół na temat tego błędu i pokazać, ale poszukam jeszcze w logu Extras jakiś informacji na ten temat. RE: Nie działa Malwarebytes i dodawanie folderów do biblioteki: Logi OTL - beabea - 21.07.2014 22:54 Info z dziennika zdarzeń: https://dl.dropboxusercontent.com/u/27473063/4/zdz.txt https://dl.dropboxusercontent.com/u/27473063/4/Report.wer.txt RE: Nie działa Malwarebytes i dodawanie folderów do biblioteki: Logi OTL - Illidan - 22.07.2014 14:11 Co do mbam to nadal nie wiem co jest nie tak. Masz system aktualny? Wszystkie łatki zainstalowane poprawki? Zainstaluj jeszcze w systemie najnowszy NET. Framework, Java, Microsoft Visual C++2010. Na czas uruchomienia programu zobacz także jak to idzie przy wyłączonym antywirusie. Logi przejdź ę na pewno do weekendu, nie mam teraz na to czasu, także tu proszę o cierpliwość. Z dodawaniem biblioteki mam także jeszcze pewien pomysł jak Ci nadal to nie działa. RE: Nie działa Malwarebytes i dodawanie folderów do biblioteki: Logi OTL - beabea - 22.07.2014 17:24 Wszystkie aktualizacje instaluję na bieżąco. Wszystkie ww. programy mam zainstalowane i aktualne. Wyłączenie antywirusa i zapory nie pomaga. Nie wiedziałam, czy powinnam wyłączyć także MS Antimalware Service, ale i tak nie udało mi się w żaden sposób zatrzymać tej usługi. Nie można jej nawet odznaczyć w Konfiguracji systemu. Być może z konta wbudowanego admina dałoby się to zrobić, ale już nie chciałam go ponownie włączać, skoro nie byłam pewna czy to konieczne. RE: Nie działa Malwarebytes i dodawanie folderów do biblioteki: Logi OTL - Illidan - 23.07.2014 19:42 Nie powinno się stać,ale poczekaj jeszcze.MBAM wymaga Microsoft Visual C++,nie wiem czy zainstalowałaś jak sugerowałem gdzieś wyżej,ale zrób to jeśli nie zrobiłaś,możesz wgrać nawet Microsoft Visual C++313. RE: Nie działa Malwarebytes i dodawanie folderów do biblioteki: Logi OTL - beabea - 24.07.2014 10:02 Microsoft Visual C++ mam zainstalowany od dawna. Pisałam już w poprzednim poście, tylko jak tak patrzę w zainstalowane programy, to mam dziwie dużo wersji tego programu: Nie wiem, czy tak powinno być... W każdym razie MBAM do tej pory działał, dopiero po ostatniej aktualizacji się zepsuł, jednak ta sama wersja na innym lapku z tym samym systemem działa bezproblemowo. Jednak tam jest jeszcze MS Visual C++ 2010 x64, którego u mnie nie ma. RE: Nie działa Malwarebytes i dodawanie folderów do biblioteki: Logi OTL - Illidan - 24.07.2014 20:23 Jest ok, bo każda wersja to jakby aktualizacja, inne trochę środowisko. Doinstaluj 2013,akurat tej nowa wersja MBAM chce, mi doistalowuje ją podczas instalacji swojej, dziwne że u ciebie tak się nie stało. RE: Nie działa Malwarebytes i dodawanie folderów do biblioteki: Logi OTL - irocket - 24.07.2014 20:49 Nie wiem, u mnie jest najnowsza wersja 2010 i MBAM w wersji 2.0.2.1012 pracuje bez problemu RE: Nie działa Malwarebytes i dodawanie folderów do biblioteki: Logi OTL - Illidan - 27.07.2014 01:33 U koleżanki aktualizacja może rozwiązać problem. Zainstalowałaś MVC++2013 ?Co z Biblioteką,problem nadal występuje,jeśli tak to mam na to jeszcze jeden pomysł. Ruszmy ten temat do przodu trochę... W logach już nic nie widzę,można usunąć "RK" i jego kwarantannę ręcznie z pulpit."OTL" także,uruchom ,opcja "Sprzątanie",usuniesz w ten sposób program wraz z jego kwarantanną. Twoje problemy z "MBAM" czy bibliotekami są typowo softowe. Zobacz jeszcze "HitmanPro",tak profilaktycznie,użyj wersję Sharaware,przeskanuj system,osuń jeśli coś znajdzie i zobacz czy "MBAM" wystartuje,potem odinstaluj "Hitmana". RE: Nie działa Malwarebytes i dodawanie folderów do biblioteki: Logi OTL - beabea - 27.07.2014 09:04 Usunęłam RogueKiller i OTL (sprzątanie). Przeskanowałam system za pomocą HitmanPro i usunęłam to, co znalazł. Odinstalowałam dokładnie MBAM i usunęłam wszystkie pozostałości. Użyłam też CCleanera. Zrestartowałam i zainstalowałam MS Visual C++ 2013 x64 i x86. Na koniec zainstalowałam ponownie MBAM i nadal to samo Również umieszczanie folderów w bibliotece Obrazy wciąż nie działa. @Edit: Problem rozwiązany: http://windows7forum.pl/nie-mozna-dodac-folderu-do-biblioteki-obrazy-41277-t?pid=184351#pid184351 Dziękuję za sprawdzenie logów |