Rozwiązany Formatowanie i instalacja Windows 7 (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Formatowanie i instalacja Windows 7 (rozwiązany) (/formatowanie-i-instalacja-windows-7-rozwiazany-3852-t) Strony: 1 2 |
RE: Formatowanie i instalacja Windows 7 - Lalik - 11.02.2010 14:58 Ja się tu kłócić nie będę również instalowałam i tak i tak i różnicy nie poczułam , czas startu i rożnych operacji jest identyczny, testowałam na co najmniej trzech konfiguracjach. Oczywiście z własnego doświadczenia również zawsze polecam utworzenie tej partycji ze względu na mogące w przyszłości występować problemy, ale z szybkością nie mające nic wspólnego a ty wyraźnie napisałeś, że "ewidentnie przyśpiesza działanie siódemki", niestety ale czytam to dosłownie i inaczej tego zrozumieć się nie da ps. Niestety to nie ja pytałam o jakieś poparcie twojej teorii RE: Formatowanie i instalacja Windows 7 - mareks77 - 11.02.2010 15:12 Nie będziemy się spierać gdyż czepianie się szczegółów nie jest moją domeną więc niech każdy niech pozostanie przy swoim zdaniu. Atomic się radzi więc napisałem. Ty jak widzę też polecasz pozostawienie tej partycji. Tłumaczenie człowiekowi niewtajemniczonemu o informacjach zapisywanych na dysku, Botsectorach i innych nie jest tematem tego zapytania więc napisałem krótko że "przyspiesza" działanie. Ot taka była moja intencja. ps. O poparcie teorii prosił "ROBO" RE: Formatowanie i instalacja Windows 7 - RoboD - 11.02.2010 15:20 Ale powiedzmy to otwarcie - NIE PRZYSPIESZA i nie zwiększa stabilności! Nie od tego jest ta partycja. To, że może zaobserwowałeś wzrost szybkość i stabilności to ewidentnie efekt placebo. RE: Formatowanie i instalacja Windows 7 - mareks77 - 11.02.2010 15:36 Źle mnie zrozumiałeś............ja wcale nie łagodzę swojej wypowiedzi i przyznaję się do błędu tylko napisałem wprost ze Moim skromnym zdaniem odczułem wzrost obu czynników. Jeszcze raz powtarzam ze forum to ma za zadanie pomoc innym a nie sprzeczanie się o szczegóły. RE: Formatowanie i instalacja Windows 7 - slump - 12.02.2010 00:08 Autor uzyskał odpowiedź, temat został wyczerpany i zrobił się offtopic. Więc zamykam, gdyby autor miał coś do dodania niech napisze do mnie. |