Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Czy to możliwe, żeby system Windows 7 pokazywał posiadaną wersję Service Pack 3? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Czy to możliwe, żeby system Windows 7 pokazywał posiadaną wersję Service Pack 3? (/czy-to-mozliwe-zeby-system-windows-7-pokazywal-posiadana-wersje-service-pack-3-34122-t)

Strony: 1 2

RE: Czy to możliwe, żeby system Windows 7 pokazywał posiadaną wersję Service Pack 3? - pysiek2002 - 08.07.2013 22:15

Wykonałem te czynności, najpierw OTL, potem ADWCleaner.
Załączam raporty.

RE: Czy to możliwe, żeby system Windows 7 pokazywał posiadaną wersję Service Pack 3? - Illidan - 11.07.2013 06:54

Do "OTL" wklej jeszcze:
Cytat::OTL
@Alternate Data Stream - 127 bytes -> C:\ProgramData\TEMP:E6187576
"Wykonaj skrypt" i pokaż raport który Ci się wyświetli.

RE: Czy to możliwe, żeby system Windows 7 pokazywał posiadaną wersję Service Pack 3? - pysiek2002 - 13.07.2013 10:10

Raport po wykonanym skrypcie:

========== OTL ==========
ADS C:\ProgramData\TEMP:E6187576 deleted successfully.

OTL by OldTimer - Version 3.2.69.0 log created on 07132013_111129

w załączeniu plik z pełnego scanu

Zastanawiam się jeszcze nad jednym - czy mogę dokonać reinstalacji systemu Windows 7?? Może to by pomogło? Tylko czy jeśli mam tylko jedną partycję a nie chcę jej formatować to czy mogę przeinstalować system bez formatowania dysku??

RE: Czy to możliwe, żeby system Windows 7 pokazywał posiadaną wersję Service Pack 3? - Illidan - 13.07.2013 15:18

Możesz przeinstalować system, czy to pomoże? Tak, ale może nie potrzebne, zobacz jak po usuwanie system działa. Co do instalacji,to możesz instalować system bez formatu partycji systemowej by nie stracić danych. Ale wstrzymał się z tym do zakończenia zabawy z logami, bo może nie będzie trzeba tego robić.Ponowna analiza logu wieczorem.

RE: Czy to możliwe, żeby system Windows 7 pokazywał posiadaną wersję Service Pack 3? - pysiek2002 - 13.07.2013 20:55

W takim razie czekam na analizę logu. Ale zauważyłem jeszcze jedną dziwną rzecz, a mianowicie: nie mam rozszerzeń plików. Jak wejdę w ustawienia folderów i ustawię widoczne rozszerzenia znanych plików to wtedy widzę ale tylko do najbliższego restartu. Po zresetowaniu kompa znowu znikają rozszerzenia plików.

RE: Czy to możliwe, żeby system Windows 7 pokazywał posiadaną wersję Service Pack 3? - Illidan - 14.07.2013 00:53

Nowy log czysty,przeskanuj jeszcze system darmowym "Malwaresbytes-AntiMalwarte",jak coś znajdzie to usuń..Uruchom także "OTL" naciśnij na "Sprzątanie",usunie to program i jego kwarantannę.

RE: Czy to możliwe, żeby system Windows 7 pokazywał posiadaną wersję Service Pack 3? - pysiek2002 - 14.07.2013 13:06

Wykonałem wszystko ale to nic nie zmieniło. Coś gdzieś musi siedzieć tylko gdzie? może w plikach rejestru?

Już nawet chciałem sprawdzić oryginalność systemu Windows ale przy pobieraniu programu do sprawdzenia oryginalności wyskakuje mi jakiś błąd.

Ehhhh, już nie wiem - reinstalacja systemu? A może sprzedali mi nie oryginalnego Windowsa? (chociaż aktualizacje normalnie się pobierają?)

Mam jeszcze jedną informację, Microsoft Safety Scanner znalazł mi 5 infekcji i 4 usunął (nie wiem jakie bo system nie pokazał) a jednej nie mógł usunąć : VirTool:Win32:/Obfuscator.XZ

RE: Czy to możliwe, żeby system Windows 7 pokazywał posiadaną wersję Service Pack 3? - Illidan - 15.07.2013 00:42

Więc tak,pobierz jeszcze darmowy program "RogueKiller",wykonaj skanowanie,pokaż raport ze skanowania,ale nic sam jeszcze nie usuwaj.Przeskanuj jeszcze system darmowym "Malwaresbytes Anty-Malware" i jak coś znajdzie usuń.

Jeśli to nie pomoże to zaryzykujemy najwyżej użycie jeszcze "ComboFix" tym bardziej że i tak myślisz o reinstalacji.ale to po analizie "RK".