![]() |
|
Poradnik K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Tutoriale i poradniki Windows 7 (/tutoriale-i-poradniki-windows-7-38-f) +---- Dział: Multimedia (/multimedia-48-f) +---- Wątek: Poradnik K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) (/k-lite-mega-codec-pack-dla-windows-7-porada-2928-t) |
RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Mefju_Ww - 17.03.2010 22:56 Revo Uninstaller jest lepszy od Windowsowego Dodaj/Usuń programy? ![]() Chciałem całkowicie pozbyć się kodeków, żeby zostały te Windowsowe. Jak to zrobić ? RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Lalik - 17.03.2010 22:58 REvo ci oczyści rejestr ze wszystkich pozostałych wpisów, możesz i tak spróbować ale po takim młynie w systemie nie wiem czy ci się uda wszytko wywalić
RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Irek. - 17.03.2010 23:00 Też jestem za porządkiem jak Lalik. Piszesz, że łączysz TV z PC jakim kablem VGA czy HDMI ? RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Mefju_Ww - 17.03.2010 23:06 TV podłączony jest za pomocą kabla DVI <-> HDMI Po raz kolejny powtórzę, że to nie wina kabla, tak samo było podłączone w XP i Śmigało bez problemów. Zainstalowałem Revo, usunął jakieś tam wpisy ale czy to pomoże to nie wiem, sprawdzę jutro bo teraz już późno, dziękuję za dotychczasową pomoc.
RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Irek. - 17.03.2010 23:15 Późno jest to trochę słabo jarze,są 2 kable czy jeden z końcówką DVI do np.TV a drugi koniec HDMI do PC ? RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Mefju_Ww - 17.03.2010 23:27 Jeden kabel, z jednej strony DVI z drugiej HDMI. RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Irek. - 17.03.2010 23:33 Masz możliwość wypróbowania innego Kabla nawet 2xVGA ?W7 to nie XP. Ustawienia TV kontrolowałeś ? RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - slawektor - 18.03.2010 09:12 Dokładnie. Jaką masz kartę? Jeżeli Nvidi to w panelu ustawić Jakość. W ustawieniach BESTPlayera sposób wyświetlania obrazu ustaw na EVR (Vista) ![]() Podepnij się na tym kablem do którego Masz podpięty monitor pod telewizor i zobacz czy problem wtedy też występuje? RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Tomek155 - 29.03.2010 19:26 Mam orginalnego Windows 7 x64, zrobiłem wszystko wg. instrukcji tzn. zainstalowałem K-lite codec i Classic Playera x64 i nadal nie mogę otworzyć filmów w formacie *.RMVB. RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - War_3_ - 29.03.2010 19:35 Doinstaluj kodeki RealAlternative. Najnowsze. Pójdzie jak burza. RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Tomek155 - 29.03.2010 20:36 Doinstalowałem i nadal mam ten sam problem. RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - slawektor - 29.03.2010 21:19 (29.03.2010 19:26)Tomek155 napisał(a): Mam orginalnego Windows 7 x64, zrobiłem wszystko wg. instrukcji tzn. zainstalowałem K-lite codec i Classic Playera x64 i nadal nie mogę otworzyć filmów w formacie *.RMVB. Nie odtworzysz, nie da rady Real Alternative jest tylko w wersji 32 bity. RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Matrixx - 29.03.2010 23:17 (17.03.2010 22:45)Lalik napisał(a): Ja bym ci proponowała zainstalować KmPlayer jest dość mocno rozbudowany, podobnie jak vlc posiada własne kodeki a przede wszystkim oferuje najlepszą jakość obrazu, nawet na filmach fullHD. Absolutnie zgadzam się z ta 'Panią' nie ma rzeczy której ten odtwarzacz nie otworzy
RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - slawektor - 30.03.2010 06:51 Jakieś dowody na to, że ma najlepszą jakość obrazu? K-Lite Mega i nie spotkałem się jeszcze z formatem, którego bym nie odtworzył. Każdy ma swojego ulubionego playera i uważa go za najlepszego, więc nie ma się co spierać, który lepszy który gorszy. RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - batatra - 30.03.2010 08:25 Ja mam AllPalyer i ma on wszystkie kodeki w sobie. Z żadnym filmem nie ma problemu. I odtwarza rmvb. RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Lalik - 30.03.2010 21:37 (30.03.2010 06:51)slawektor napisał(a): Jakieś dowody na to, że ma najlepszą jakość obrazu? K-Lite Mega i nie spotkałem się jeszcze z formatem, którego bym nie odtworzył. Każdy ma swojego ulubionego playera i uważa go za najlepszego, więc nie ma się co spierać, który lepszy który gorszy.Sławku mogę tylko powiedzieć, że to moje obserwacje, mam trzy komputery i na każdym jakość filmów jest o niebo lepsza na KMplayer, (jednym słowem trzy zupełnie inne konfiguracje) sama go nie używam na co dzień, ponieważ mało filmów na komputerze oglądam, natomiast testowałam, a największe różnicę widać na filmach fullHD RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Senheiers - 29.05.2010 12:18 Prześledziłem ten topic, posiadam wersję systemu 64 bitową, wiec zainstalowałem K-Lite CP x64 i do tego pobrałem Media Player Classic x64. Mam teraz problem z odtwarzaniem napisów w filmach mkv. Napisy są bardzo opóźnione, przesunięte. Dodam, że w przypadku innych formatów napisy są pokazywane w prawidłowym czasie. Napisy do filmów mkv na pewno są same w sobie dobrze dobrane do wersji filmu - na drugim komputerze z XP i CCCP wszystko jest prawidłowo. Jedyne co zmieniałem w kodekach, to w Win7DSFilterTweaker 3.2 dałem cztery pierwsze od góry formaty dla 64bitów przez ffdshow, dalej już w tym programiku nic nie zmieniałem, tak samo jak w reszcie ustawień z paczki. Próbowałem przeinstalować paczkę, wcześniej czyściłem Ccleaner, za drugim razem nie instalowałem DirectVobSub, bez efektu. Zainstalowałem także BESTplayer 2.131, nie chce mi odtwarzać mkv - czy powodem jest wersja 32 bitowa tego programu, nie ma innej? Czy jest możliwość odtwarzania plików RMVB? Przy tej konfiguracji, czyli K-Lite CP x64 i Media Player Classic x64 jedynie poszedł obraz, bez dźwięku, zresztą przycinało go. RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Zwiru_NS - 29.05.2010 12:27 Ja mam zainstalowane K-Lite CP do tego Real Alternative i nie mam problemu z odtwarzaniem rmvb ani żadnego innego formatu. Używam Best Playera i działa wszystko bezproblemowo. RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - trefl - 29.05.2010 14:20 Już pisałem kilkakrotnie. Wszelkiego typu paczki kodeków o d..e potrzaskać . Po ich zainstalowaniu zaczynają się żreć z innymi kodekami. Moja propozycja to KMplayer ( który wykorzystuje własne kodeki. ). Wystarczy doinstalować Real Alternative i nie będzie problemów z odtwarzanie wszystkich formatów video oraz z z napisami. Program przetestowałem na systemie x86 ora 64 bit. RE: K-Lite Mega Codec Pack dla Windows 7 (porada) - Senheiers - 29.05.2010 14:34 Zrobiłem to co Zwiru_NS polecił, oczywiście na wszelki wypadek najpierw wszystko wywaliłem, potem przeczyściłem Ccleaner i dopiero zainstalowałem. Niby rmvb szło ładnie, zwykłe formaty czytało bez problemów, ale mkv nadal nie mógł być otwarty poprzez best player. Próbowałem w MPC i okazało się, że powstały nawet problemy przy płynnym odtwarzaniu filmów mkv, teraz spróbuję The KMPlayer 2.9.4.1436, oby pomogło. Zapytam się jeszcze, czy w BESTplayer 2.131 nie ma możliwości przewijania, pauzowania i zatrzymywania filmu z klawiatury podczas oglądania? U mnie nie dało rady, chociaż pisało Pauza - C, wciskam C i nic, brak reakcji, tak samo z resztą skrótów klawiszowych. |