![]() |
Rozwiązany Problem z usuniętą przypadkiem partycją recovery - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z usuniętą przypadkiem partycją recovery (/problem-z-usunieta-przypadkiem-partycja-recovery-24065-t) Strony: 1 2 |
RE: Problem z usuniętą przypadkiem partycją recovery - serdenko93 - 13.06.2012 23:36 Witam ponownie, wygląda na to, że udało mi się rozwiązać problem. A mianowicie, szukając na stronie Toshiby danych odnośnie zamówienia kopii systemu, natchnęłam się na to: https://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais/support/jsp/bulletinDetail.jsp?soid=2737864&pf=true Zastosowałam się do tych wskazówek. System postawił się na nowo, fabryczny (tak mi się wydaje ![]() [attachment=4363] Od razu skorzystałam z TOSHIBA Recovery Media Creator - czy to jest na pewno to tworzenie zapasowego dysku z systemem? - wolę się upewnić, nim zacznę cokolwiek instalować na dysku. RE: Problem z usuniętą przypadkiem partycją recovery - thermalfake - 14.06.2012 00:00 Tak to jest to narzędzie do tworzenia nośników odzyskiwania. Gdzieś już kiedyś widziałem ten tutorial. Natomiast chyba w sprzętach dystrybuowanych na naszym rynku ta metoda wcale nie działa. RE: Problem z usuniętą przypadkiem partycją recovery - serdenko93 - 14.06.2012 08:36 Dziwne, że w jednym miejscu ten tutorial sie sprawdza, a w innym nie. W takim układzie cieszę się, że mam laptopa ze Stanów. ![]() Czy to mozliwee, że właśnie dlatego, że była możliwość odzyskiwania systemu mój klucz nie działał? Mam jeszcze jedno pytanie, po wypaleniu płyt tym programem sprawdziłam jej zawartość: [attachment=4364] Tak to powinno wyglądać? Nie znam się na tym, a przy wypalaniu płyt z obrazem systemu pojawiały się tam typowe pliki dla Windowsa (tak mi się przynajmniej wydaje). ![]() RE: Problem z usuniętą przypadkiem partycją recovery - thermalfake - 14.06.2012 10:14 "Nasze" tośki mają ogólnodostępną partycję D na której jest katalog HDDRecovery. Nawet gdyby ktoś chciał oznaczyć tą partycje jako aktywną do rozruchu (dowolnym programem partycjonującym) to mu się i tak nic nie zacznie przywracać. Cytat:Czy to możliwe, że właśnie dlatego, że była możliwość odzyskiwania systemu mój klucz nie działał? Nie, możliwość odzyskiwania systemu to jedno a kompatybilność klucza z instalatorem to drugie. Podejrzewam, tośki z usa mogły mieć zaszytą inną serię kluczy które akceptował. Tak jak podobnie przy różnych wersjach Windowsa XP np home były zmieniane "wewnętrzne" wersje nie przyjmujące części kluczy. RE: Problem z usuniętą przypadkiem partycją recovery - serdenko93 - 14.06.2012 10:46 Aha, aha. rozumiem. ![]() Cytat:Mam jeszcze jedno pytanie, po wypaleniu płyt tym programem sprawdziłam jej zawartość: [attachment=4365]Prosiłabym jeszcze o odpowiedź na to pytanie. ![]() RE: Problem z usuniętą przypadkiem partycją recovery - thermalfake - 14.06.2012 11:09 Tak, to jest zawartość systemu, katalogi bin, boot czy plik bootmgr. RE: Problem z usuniętą przypadkiem partycją recovery - serdenko93 - 14.06.2012 11:22 Ok. Mam już ostatnie pytanie. ![]() Jakbym teraz zainstalowała SP1 i spolszczyła system, po tym stworzyła obraz systemu to mogę później z takiego nośnika robić reinstalki, czy jęczałby coś znowu z tym kluczem? RE: Problem z usuniętą przypadkiem partycją recovery - thermalfake - 14.06.2012 13:39 Nie ma przeciwwskazań do zrobienia obrazu partycji systemowej po konfiguracji. Krzyczeć nie może bo Twój system jak gdzieś pisałem jest fabrycznym oem'em (SLP) automatycznie aktywowanym i powiązanym z zabezpieczeniem w biosie więc nie potrzeba mu wklepywać żadnych numerów. RE: Problem z usuniętą przypadkiem partycją recovery - serdenko93 - 14.06.2012 15:01 Ok, to wiem już wszystko. ![]() ![]() Myślę, że wątek można uznać za rozwiązany. ![]() Problem z usuniętą przypadkiem partycją recovery (rozwiązany) - peciaq - 14.06.2012 17:54 Wątek rozwiązany. |