Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Zacinające się filmy online - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Zacinające się filmy online (/zacinajace-sie-filmy-online-22974-t)

Strony: 1 2

RE: Zacinające się filmy online - peciaq - 19.04.2012 23:41

1. Antywirus - cóż, wątków tylko na tym forum o antywirusach to masz na całą noc czytania, ja używam Avasta albo trialowych wersji Kasperskiego
2. Powinien wystarczyć, do odinstalowywania ewentualnego zalecam Driver Sweeper
3. OK, miejsce masz, ale może jakieś poinstalowane niepotrzebne programy, itd. Przejrzyj sobie z pomocą Revo Uninstaller czego nie potrzebujesz i powywalaj, on od razu wyczyści pozostałości i rejestr po takich programach.

RE: Zacinające się filmy online - rafal723 - 19.04.2012 23:51

Jednak jak program anty-wirusowy pobrałem Ashampoo Anti-Malware 1.21 wg dobreprogramy.pl jest świetny (o czym świadczy też najwyższy rating) i ma mnóstwo funkcji. Resztę programów - pobieram te co napisałeś.

RE: Zacinające się filmy online - peciaq - 20.04.2012 00:05

Miałem tego Ashampoo też jakiś czas. Jak masz darmową wersję to bierz, bardzo lubię tą firmę (korzystam z wielu innych ich narzędzi).

RE: Zacinające się filmy online - rafal723 - 20.04.2012 00:08

No to fajnie. To w takim razie będę robił po kolei co pisałeś a "jutro" pobudka o 5:45 .... Cwaniak

RE: Zacinające się filmy online - peciaq - 20.04.2012 00:13

Ja pewnie spać pójdę koło tej godziny Uśmiechnięty Powodzenia! I restart rób jak najczęściej, żeby się ustawienia przyjmowały, np. jak będziesz odinstalowywać programy to tak co dwa odinstalowania wal mu restart Uśmiechnięty

RE: Zacinające się filmy online - rafal723 - 20.04.2012 00:15

(20.04.2012 00:13)peciaq napisał(a):  Ja pewnie spać pójdę koło tej godziny Uśmiechnięty Powodzenia! I restart rób jak najczęściej, żeby się ustawienia przyjmowały, np. jak będziesz odinstalowywać programy to tak co dwa odinstalowania wal mu restart Uśmiechnięty

To "prorokujesz" aż tyle aktualizacji ... ? BTW To widzę, masz ciekawe zajęcie, albo zamieniasz się w sowę ... Cwaniak. Krótkim off-topem: skąd masz neta ? Chyba przerzucę się na dniach na UPC. Co o Nich myślisz ?

RE: Zacinające się filmy online - peciaq - 20.04.2012 00:23

Mam Netię od niedawna, ale sygnatura którą widzisz to stan po kablu.
WIFI mi daje download ok 65 MB/s.

A co do aktualizacji, nie wiem ile masz system, ja co jakieś 2-3 miesiące mam z 20 programów do odinstalowania i od razu lżej wszystko chodzi Uśmiechnięty

RE: Zacinające się filmy online - rafal723 - 20.04.2012 19:44

Hej, wyszedł mi nieaktualny sterownik do nVidii GeForce 9500 GT [nowy jest z 3 kwietnia br.](klik), ale mam trochę "opory", przed pobraniem bo wcześniej jak aktualizowałem swoje GeForce'y (jeszcze był 7300GS) to miałem problemy z grafiką (rozdzielczość bardzo mała), później były artefakty, karta spalona i wymiana na właśnie 9500GT. Zmieniać ?

RE: Zacinające się filmy online - peciaq - 20.04.2012 19:45

Zainstaluj nowy.

RE: Zacinające się filmy online - rafal723 - 20.04.2012 19:46

a zapytam tak na wszelki wypadek ... Co jeśli będzie "źle" ?

RE: Zacinające się filmy online - peciaq - 20.04.2012 19:50

To zrób sobie backup systemu przed instalacją i najwyżej zrobisz przywracanie.

RE: Zacinające się filmy online - Portator - 21.04.2012 08:43

(20.04.2012 19:44)rafal723 napisał(a):  Hej, wyszedł mi nieaktualny sterownik do nVidii GeForce 9500 GT [nowy jest z 3 kwietnia br.](klik), ale mam trochę "opory", przed pobraniem bo wcześniej jak aktualizowałem swoje GeForce'y (jeszcze był 7300GS) to miałem problemy z grafiką (rozdzielczość bardzo mała), później były artefakty, karta spalona i wymiana na właśnie 9500GT. Zmieniać ?

Skoro miałeś problem ze sterownikiem grafiki, proponuje wstrzymać się przed instalowaniem sterownika referencyjnego NVidia i nadal używać dedykowanego przez producenta Twojego sprzętu.

RE: Zacinające się filmy online - peciaq - 21.04.2012 09:34

Ale ma problem właśnie z dedykowanym, więc może reinstalacja albo aktualizacja na referencyjny by coś zmieniła?

RE: Zacinające się filmy online - rafal723 - 21.04.2012 13:04

No nie zmieniłem go jednak, bo skupiłem się na sterowniku drukarki [HP Deskjet F380] (który nie wiem czy jest, czy go nie ma ... xD ) i reinstalacji MS Office Enterprise 2007, która po wielokrotnym powtarzaniu do skutku nie doszła czy to z powodu zawiechy, czy to z powodu błędu 1704 podczas instalacji. Pomóżcie. Jak gdziekolwiek klikam drukuj to nie reaguje drukarka, a czasami się program dany zawiesza, nawet bardzo często ...

Edit:// Robię cały czas taki test, że otwieram notepad wpisuję tekst i Ctrl+P, no i dodaje się plik do kolejki, ale drukarka (nie wiem dlaczego) zawsze jest w trybie offline, jak wyłączam ten tryb to się to okienko zawiesza i koniec z drukowaniem.

RE: Zacinające się filmy online - rafal723 - 21.04.2012 18:49

( ... !@#$%^&* ... ) Jak rzadko [bo jestem $%& optymistą] przeczuwam najgorsze. Podłączyłem drukarkę do laptopa siostry i co chwilę wyświetlał się komunikat o zakleszczeniu papieru, podczas gdy taki stan nie miał miejsca. Działo się to szczególnie gdy "przychodziło do" drukowania. Z tego co poczytałem na necie, taka sytuacja to objaw "złamanego sprzęgiełka" (?) ... Proszę, napiszcie coś pozytywniejszego, już nie wiem co robić.

BTW Dobrze, że chociaż neta mi jeszcze nie wyłączyli ... Oby jak najdłużej

Właśnie zauważyłem, że Procesor jest cały czas na 100%. Ale najciekawsze jest to, że jak kliknę na właśnie Ctrl+Alt+Del i zakładka "wydajność" i jest wykres procesora to jest "0" i w momencie włączenia okienka ciągle 100%.

RE: Zacinające się filmy online - peciaq - 21.04.2012 22:02

Format tu by pomógł, czasem trzeba dyski formatować bo się robi syf nie do ogarnięcia.
Ale co do tej drukarki, to może ona po prostu jest zepsuta?

RE: Zacinające się filmy online - rafal723 - 21.04.2012 22:22

No właśnie tego boję się najbardziej ... Ale jak to sprawdzić tak na 1005 ? Też myślałem o formacie, ale teraz nie za bardzo mi się to "uśmiecha", bo mam na dysku dużo ważnych plików.

RE: Zacinające się filmy online - peciaq - 21.04.2012 22:26

No jeżeli w 2 osobnych komputerach ta drukarka nie działa to prawie na 100% jest to wina drukarki.
Weź ją do kumpla i sprawdź na 3 kompie, to będziesz miał pewność.

RE: Zacinające się filmy online - rafal723 - 22.04.2012 07:17

A w takim razie co z zawieszaniem się podczas "drukowania", wklepywania adresów w przeglądarce i prawie ciągłą potrzebą na resetowanie procesu explorer.exe ? Nie ma wirusa. Są za to problemy z zainstalowaniem MS Office Enterprise 2007.

RE: Zacinające się filmy online - rafal723 - 22.04.2012 19:48

Mam taką teorię, tylko potrzebuję Waszego potwierdzenia "naukowego". Może się to tak wszystko zacinać etc, przez plik consent.exe ? Czytałem, że pod niego często podszywają się wirusy. Teraz PONOWNIE chodzi dobrze, procek 1-2 % wg menedżera. Wkleję screena zrobionego chwilę temu.

[Obrazek: 34j5g7q.jpg]