Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem ze zmierzeniem wydajności odtwarzacza wideo (Indeks wydajności Windows) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Problem ze zmierzeniem wydajności odtwarzacza wideo (Indeks wydajności Windows) (/problem-ze-zmierzeniem-wydajnosci-odtwarzacza-wideo-indeks-wydajnosci-windows-17838-t)

Strony: 1 2

RE: Problem ze zmierzeniem wydajności odtwarzacza wideo (Indeks wydajności Windows) - thermalfake - 15.08.2011 19:16

OK, jak jest tekstowy txt to dawaj, ma wyglądać tak samo jak tu na forum logi.

RE: Problem ze zmierzeniem wydajności odtwarzacza wideo (Indeks wydajności Windows) - peciaq - 15.08.2011 19:24

Za długi jest ten tekst, i nie mogę go dodać jako kodu.

Dałem upload na serwer, oto link: KLIK

RE: Problem ze zmierzeniem wydajności odtwarzacza wideo (Indeks wydajności Windows) - thermalfake - 15.08.2011 21:00

Ten sam błąd co kolega wstecz

Cytat:1530931 (2640) - common\testoutputstreams.h:0072: ERROR: Win32 exception thrown: mfplayer.cpp @ 1077 (Media Foundation: creating source): pResolver->CreateObjectFromURL() failed (code 0x800700ea)
1530931 (2640) - winsat\main.cpp:2056: > mediaex Assessment FAILED due to an error

Tylko systemowe kodeki.

Ostatni pomiar bez błędów udało się wykonać 24.12.2010

RE: Problem ze zmierzeniem wydajności odtwarzacza wideo (Indeks wydajności Windows) - peciaq - 15.08.2011 21:26

Czyli co, kodeki do zainstalowania? Jakieś konkretne?

RE: Problem ze zmierzeniem wydajności odtwarzacza wideo (Indeks wydajności Windows) - AR342 - 16.08.2011 15:04

U mnie jak by co to też występuje plik winsat-dokument tekstowy .
Hallo ! Czy wydajność jest w ogóle potrzebna .Ten temat już mnie męczy.Wszystko działa jak należy , a bardzo łatwo namieszać w systemie. Mam wyłączoną aktualizacje w Windows Update. Ostatnia była przeprowadzana 06.07.2010. Nowych jest : ważne 58, opcjonalne 54.

RE: Problem ze zmierzeniem wydajności odtwarzacza wideo (Indeks wydajności Windows) - peciaq - 16.08.2011 19:49

Wykonałem jeszcze następujące czynności:

- zaktualizowałem sterownik do najnowszej wersji -> nic nie dało.
- próbowałem zmierzyć indeks po użyciu programu AppBooster Pro -> nic.
- zapuściłem komendę SFC /scannow, ale nie wiem czy z tego jakiś log się gdzieś zapisuje.

RE: Problem ze zmierzeniem wydajności odtwarzacza wideo (Indeks wydajności Windows) - peciaq - 18.08.2011 15:30

Rozwiązałem problem!

Za pomocą Revo Uninstaller odinstalowałem pakiet kodeków K-Lite. Odinstalowałem także przestarzałego już Real Playera.
Zapuściłem mierzenie indeksu i... udało się!
Słowem - należy odinstalować wszystkie pakiety kodeków jakie się posiada wgrane, i wtedy zmierzyć indeks.

RE: Problem ze zmierzeniem wydajności odtwarzacza wideo (Indeks wydajności Windows) - AR342 - 18.08.2011 19:24

Do usuwania programów również używam Revo Pro .K-Lite już dawno wywaliłem,oprócz WMP mam również All Playera,Aimpa3,Winampa, jetAudio.tylko który miesza ?

RE: Problem ze zmierzeniem wydajności odtwarzacza wideo (Indeks wydajności Windows) - peciaq - 18.08.2011 21:09

Wywal wszystko - co ci szkodzi, możesz zainstalować ponownie. Wtedy sobie zmierz wydajność i programy postaw spowrotem.
Ja teraz siłą rozpędu ogólnie posprzątałem kompa z syfiastych programów których nie używam.

RE: Problem ze zmierzeniem wydajności odtwarzacza wideo (Indeks wydajności Windows) - AR342 - 18.08.2011 21:12

I tak właśnie zrobię, dzięki za podpowiedź.