![]() |
Rozwiązany Reinstalacja systemu bez płyty (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Reinstalacja systemu bez płyty (rozwiązany) (/reinstalacja-systemu-bez-plyty-rozwiazany-17694-t) Strony: 1 2 |
RE: Reinstalacja systemu bez płyty - jacek-placek - 03.08.2011 12:07 (03.08.2011 11:15)serdenko93 napisał(a): uhm, też dobry pomysł. tylko nie wiem co lepiej zainstalować, a co nie. a wszystkie mają status ,,ważne".Wszystkie oznaczone jako Ważne powinno się instalować. Jeśli będą opcjonalne, to będziesz miała komunikat, że "Aktualizacje opcjonalne są dostępne", wtedy możesz wybrać co potrzebujesz, a co nie. Cały system jest jak domino- zabraknie jednej kostki i koniec gry ![]() RE: Reinstalacja systemu bez płyty - peciaq - 03.08.2011 13:21 I najlepiej instaluj jedną, restart, drugą, restart, trzecią, restart, itd.. męczące ale bezpieczniejsze. RE: Reinstalacja systemu bez płyty - serdenko93 - 03.08.2011 14:20 o matko. oO no trudno, dzięki za rady Panowie! ![]() RE: Reinstalacja systemu bez płyty - jakubi - 04.08.2011 09:49 @ peciaq nie przesadzasz z tymi restartami po każdej aktualizacji?? @ serdenko pobierz Servie Pack 1 do Windows 7 i zainstaluj - część pojedynczych aktualizacji Ci odpadnie ponieważ SP (Service Pack) to pakiet zbiorczy aktualizacji. RE: Reinstalacja systemu bez płyty - peciaq - 04.08.2011 11:07 No dobra, może nie po każdej - to by było ideałem. Może być po 2 albo po 3, chodzi o to żeby były jakieś przerwy pomiędzy tymi instalacjami. RE: Reinstalacja systemu bez płyty - jakubi - 06.08.2011 23:40 To już na szczęście nie są czasy XP albo 98, że po każdej aktualizacji musisz robić restart bo Ci się system rozjedzie... ![]() ![]() RE: Reinstalacja systemu bez płyty - serdenko93 - 16.08.2011 21:55 Witam! Ponownie rozgrzebuje wątek, ponieważ dziś pojawiło się coś co mnie zaniepokoiło. ;/ Otóż po udanej reinstalacji Win7 system się za aktywował, wszystko pięknie hulało, aktualizację itd. Niestety dziś pojawił się dziwny komunikat o nielegalności mojej kopii systemu. ;/ Był link do sprawdzenia online, po skanowaniu pokazuje: [attachment=3131] oO Kompletnie nie wiem o co chodzi. ;/ Wydawało mi się, iż chrzestny kupił laptopa od razu z system itp, przecież na lapku jest naklejka z licencją. Poza tym, pokazuje iż system jest aktywowany: [attachment=3132]. Ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co w tym chodzi? ![]() RE: Reinstalacja systemu bez płyty - lonialomax - 17.08.2011 10:48 Witam. Mogę się mylić, ale czy spolszczenie systemu jest z Windows Update, czy z innej lokalizacji. Bo jeżeli nie z Microsoftu to system w tym momencie jest nieoryginalny. RE: Reinstalacja systemu bez płyty - peciaq - 17.08.2011 11:02 W wersji Professional i Ultimate spolszczenie jest dostępne w Windows Update. W HP i Starter trzeba nieco pokombinować ale też można sobie system spolszczyć. I to legalnie. RE: Reinstalacja systemu bez płyty - serdenko93 - 17.08.2011 12:00 Witam. Mam Win7 Home Premium, a spolszczenie wgrywałam z tutorialu umieszczonego na forum, programem Vistalizator. Języka angielskiego nie usuwałam, po wgraniu polskiego i restarcie wszytsko hulało, także oryginalny ang zostawiłam. Czyli wychodzi na to, iż muszę j. polski usunąć? ![]() Ten wątek jest założony przeze mnie. ![]() RE: Reinstalacja systemu bez płyty - lonialomax - 17.08.2011 22:59 Witam. Moim zdaniem musisz usunąć język polski, bo jest to modyfikacja systemu niezgodna z licencją Microsoftu. RE: Reinstalacja systemu bez płyty - serdenko93 - 18.08.2011 21:40 Czytając dzisiejsze wątki na forum trafiłam na post thermalfake'a o programie MGA Diagnostic Tool. Zeskanowałam i wyszedł błąd: 0x8004FE21. Poszukałam w internecie i lonialomax miał rację, chodzi o język polski wgrany Vistalizatorem. ![]() Trafiłam jeszcze na coś takiego: Dla wszystkich borykających się z problemem 0x8004fe21, aby się go pozbyć należy odinstalować a następnie ukryć aktualizację oznaczoną jako KB971033. Ponoć ta aktualizacja sprawdza legalność sytemu i wykrywa ,,przestępki" Vistalizatora. Moje pytanie brzmi, czy faktycznie na razie wystarczy usunąć tą aktualizację? RE: Reinstalacja systemu bez płyty - lonialomax - 18.08.2011 22:36 Witam. W/g mojej wiedzy możesz tak zrobić i system nie będzie monitował o nieoryginalności oprogramowania, ale nie będą dostępne nowo wydawane aktualizacje. |