Skąd wziąć Windows 7? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f) +--- Dział: Dyskusja ogólna (/dyskusja-ogolna-5-f) +--- Wątek: Skąd wziąć Windows 7? (/skad-wziac-windows-7-16861-t) Strony: 1 2 |
RE: Skąd wziąć Windows 7? - House - 26.06.2011 11:28 Rok temu dostałem zakże doinformowany o tym, że nie ma legalnego źródła pobierania Windowsa z sieci i jak widać od tamtego czasu trzymam się prawidłowej wersji. Wyjątkiem jest wspomniany wcześniej system pobrany ze stron MSDNAa. RE: Skąd wziąć Windows 7? - Niemczol - 26.06.2011 11:30 Można by się było zapytać na Forum Prawne, chociaż nie wiem czy to coś pomoże , ale wydaje mi się że widziałem tam kilka podobnych tematów. RE: Skąd wziąć Windows 7? - Portator - 26.06.2011 11:47 Jeszcze ciekawsze i więcej wersji systemu jest też na legalnym portalu ale źródło takie samo: http://www.Vista.pl/artykuly/14380_windows_7_do_pobrania_z_sieci_legalnie_.html RE: Skąd wziąć Windows 7? - Niemczol - 26.06.2011 16:33 Ale te windowsy to tylko dla tych co mają licencję OEM lub BOX , bo ja np. nie dam rady aktywować kluczem OA Acer Group , tak mi pisze pod laptopem. Więc ci co mają Acery to mogą sobie pomarzyć o czystym windowsie bez żadnych śmieci. RE: Skąd wziąć Windows 7? - thermalfake - 26.06.2011 21:15 ... i nie tylko Acerze. RE: Skąd wziąć Windows 7? - fosgen - 28.06.2011 16:05 No właśnie, córa ma asusa, więc ten klucz też sobie zapewne możemy w buty wsadzić... RE: Skąd wziąć Windows 7? - thermalfake - 28.06.2011 16:18 Skoro Asusik to F9 podczas startu i do dzieła z przywracaniem. Gdyby trzeba było zrobić wcześniej kopię danych to można posłużyć się czymś z serii płyt ratunkowych z systemami live cd. Jak już przywrócisz to domyślnie producent ładuje taki programik jak Asus AI Recovery Burner i płytki dvd będą gotowe. RE: Skąd wziąć Windows 7? - jakubi - 28.06.2011 21:24 Ok skoro pobranie obrazu jest nielegalne to w takim układzie trzeba zorganizować kogoś kto ma legalną wersję i dysk Windows 7 i zainstalować z niego jako z nośnika. Do weryfikacji legalności potrzebna jest oryginalna naklejka z licencją i dowód zakupu - nośnik nie jest konieczny! RE: Skąd wziąć Windows 7? - thermalfake - 28.06.2011 21:56 Jak legalnie to musiałby znaleźć dawcę tzn kogoś kto ma dokładnie ten sam model asusa. Stawia system z płytek recovery a potem zostaje już tylko zmiana numeru seryjnego, system jest domyślnie aktywowany. Wtedy spełnia cechy legalności jak wspomniał jakubi. RE: Skąd wziąć Windows 7? - jakubi - 28.06.2011 22:06 To też ale ja miałem na myśli czystego BOX'a albo OEM'a ;] RE: Skąd wziąć Windows 7? - thermalfake - 28.06.2011 22:42 Tu się niestety mylisz, ta kwestia była poruszana wiele razy i nie chodzi o to w jakiej jest formie czy to obraz iso czy tłoczony nośnik. Możesz to zrobić tylko tam gdzie jest naklejka COA od wersji box/oem. Preinstalowane wersje od builderów to całkiem inna bajka. Takiego nośnika nie można użyć, zapewnia go producent (lub my po ich wykonaniu) a nie microsoft. RE: Skąd wziąć Windows 7? - jakubi - 29.06.2011 07:59 Może i się mylę - zadzwonię sobie do MS żeby się upewnić. Ale pomijając tą kwestię - w jaki sposób można niby stwierdzić podczas hipotetycznej kontroli Policji, że system jest zainstalowany z nośnika OEM/BOX/BUILDER a nie odtworzony z preinstalacji? |