Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Częste zawieszenia i "brak odpowiedzi" w oknach - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Częste zawieszenia i "brak odpowiedzi" w oknach (/czeste-zawieszenia-i-brak-odpowiedzi-w-oknach-15050-t)

Strony: 1 2

RE: Częste zawieszenia i "brak odpowiedzi" w oknach - arci7 - 02.04.2011 11:43

Po przeczytaniu całego tematu obstawiam uszkodzony HDD a dokładnie problemy z zapisem i odczytem na powierzchni talerzy. Być może gdzieś jest delikatne uszkodzenie i przy dłuższej próbie zapisu i odczytu udaje mu się wykonać tą operacje lecz to zajmuje więcej czasu niż zwykle. Uruchom jeszcze w Hd Tune "Error scan" - potrwa to dość długo ale może się okazać że dysk posiada bad sektory i dlatego tak sie dzieje. Moim zdaniem winowajcą jest na 99% HDD lub cokolwiek co ma z nim powiązanie. Tak czy inaczej jeśli to nowy komp to go reklamuj, ewentualnie możesz jeszcze dla pewności postawić system od nowa i jeśli problem będzie nadal występował to wtedy na pewno jest jakiś problem sprzętowy który podlega gwarancji

RE: Częste zawieszenia i "brak odpowiedzi" w oknach - DeXteR_20 - 02.04.2011 12:07

Zrobiłem error scan, trwał bardzo długo, ponad godzinę i nic nie wykrył. Wszystkie pola zielone... Smutny Żałuję bo wtedy miałbym przyczynę. System stawiałem już 2 razy. Skończy się to chyba rzeczywiście reklamacją, tylko jak to opisać? Że system czasem przywiesza? Przepuszczą lapka przez programy diagnostyczne i nic nie wykryją to oddadzą takiego samego. Martwi mnie ta sprawa, ale muszę spróbować go oddać bo sam tu chyba nic nie wskóram.

RE: Częste zawieszenia i "brak odpowiedzi" w oknach - DeXteR_20 - 09.04.2011 08:52

Problem został całkowicie rozwiązany. Zacieszacz Okazało się, że faktycznie dysk twardy był uszkodzony mechanicznie. Odesłałem lapka do serwisu ASUSA i wymienili na nowy. Wszystko trwało 2 dni Uśmiechnięty Uwineli się. W każdym razie piszę, żeby ktoś kto będzie miał podobny problem wiedział o co chodzi. Wszystkim, którzy udzielali się w wątku i starali się pomóc oczywiście przyciskam "pomógł" Cwaniak