![]() |
Ograniczony dostęp do interentu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Ograniczony dostęp do interentu (/ograniczony-dostep-do-interentu-14275-t) Strony: 1 2 |
RE: Ograniczony dostęp do interentu - cola-GKS - 25.02.2011 21:49 A... ja nie zrozumiałem o co Ci chodziło z tymi ustawieniami statycznymi ![]() Niestety opisany przez Ciebie sposób nie działa... Z resztą już wcześniej tak próbowałem robić, gdzieś znalazłem taki poradnik Edit: Wyczytałem na jednym z forów, ze polecenie netsh winsock reset w cmd powinno pomóc - mi nie pomogło RE: Ograniczony dostęp do interentu - cola-GKS - 26.02.2011 17:01 Pomoże mi ktoś? Bardzo potrzebny mi jest internet w laptopie... p.s. sorry za post pod postem RE: Ograniczony dostęp do interentu - andrew-jar - 26.02.2011 18:16 (26.02.2011 17:01)cola-GKS napisał(a): Pomoże mi ktoś? Bardzo potrzebny mi jest internet w laptopie... Zapodaj screeny z ustawienia statycznego karty bezprzewodowej, Centrum sieci i udostępniania jak i ipconfig /all. RE: Ograniczony dostęp do interentu - cola-GKS - 26.02.2011 18:40 Ipconfig: Kod: Konfiguracja IP systemu Windows Centrum: http://oi54.tinypic.com/ivlf90.jpg Ustawienia: http://oi53.tinypic.com/29w4tcm.jpg O to chodziło? RE: Ograniczony dostęp do interentu - andrew-jar - 26.02.2011 18:49 Jak widać połączenie nawiązało, ale jest kłopot z lokalizacją sieci Możesz dodatkowo wyłączyć protokół TCP/IPv6. ![]() Kliknij obok ławeczki na napis "Sieć publiczna" a potem zmień ją na "Sieć domowa". Dodatkowo gdyby nie szło wtedy: kliknij na napis "Skonfiguruj nowe połączenie lub nową sieć", następnie wybierz z menu dalszego: "ręczne nawiązywanie połączenia z siecią bezprzewodową" będziesz zmuszony w następnym oknie do podania informacji na temat Twoje sieci bezprzewodowej. RE: Ograniczony dostęp do interentu - cola-GKS - 26.02.2011 19:07 TCP/IPv6 wyłączyłem, na napis nie mogę kliknąć (nie ma tam żadnego odnośnika do wyboru typu sieci) A konfigurowanie nowej sieci nic nie dało. Nadal to samo. RE: Ograniczony dostęp do interentu - andrew-jar - 26.02.2011 19:16 Zapuść ping na bramkę, dodatkowo wyłącz zaporę Windows. RE: Ograniczony dostęp do interentu - cola-GKS - 26.02.2011 19:33 Kod: Badanie 192.168.0.1 z 32 bajtami danych: Ping po wyłączeniu zapory (wyłączenie nic nie dało): Kod: Badanie 192.168.0.1 z 32 bajtami danych: RE: Ograniczony dostęp do interentu - andrew-jar - 26.02.2011 19:40 Nie wiem jak pomóc, niby widzi sieć jak widać na obrazku, a jednak... Zobacz jeszcze co będzie jak wyłączysz szyfrowanie sieci w opcjach routera. oraz Wpisz w uruchom: services.msc podaj jak masz w pozycjach: - klient DHCP - Autokonfiguracja sieci WLAN RE: Ograniczony dostęp do interentu - cola-GKS - 26.02.2011 19:53 Bez szyfrowania, przy automatycznym pobieraniu IP internet jest... Klient DHCP: Automatyczny (stan: uruchomiony) Autokonfiguracja sieci WLAN: Automatyczny (stan: uruchomiony) RE: Ograniczony dostęp do interentu - andrew-jar - 26.02.2011 20:00 W takim razie zobacz na typie zabezpieczeń WPA , typ szyfrowania AES Próbuj, jeżeli będzie działało zobacz za każdym razem co z pingami na bramkę (czy są straty i jakie czasy) RE: Ograniczony dostęp do interentu - cola-GKS - 26.02.2011 20:11 Ustawiłem typ zabezpieczeń WPA/WPA2, przy typie zabezpieczeń TKIP i mam internet. Zrobiłem ping na bramkę i żadnych strat. Dzięki wielkie! ![]() RE: Ograniczony dostęp do interentu - andrew-jar - 26.02.2011 20:16 No nareszcie ![]() Pozdrawiam |