Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Kupno routera z WiFi - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Kupno routera z WiFi (/kupno-routera-z-wifi-14240-t)

Strony: 1 2

RE: Kupno routera z WiFi - andrew-jar - 28.02.2011 10:14

Witam

Zrób reset zapory systemu Windows.
Odłącz komputer od sieci, wejdź w Panel Sterowania -> Zapora systemu Windows -> Włącz lub wyłącz Zaporę systemu Windows i tam zaznacz obydwie opcje Wyłącz Zaporę systemu Windows (niezalecane).
Pozamykaj okna, zrestartuj komputer i w taki sam sposób uruchom ją z powrotem.
Gdyby i to nie pomogło, wtedy:
Zrób kopię rejestru, zapisz ją.
Następnie uruchom rejestr, usuń wszystkie wpisy w [HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ Tcpip \ Parameters \ Interfaces].
Zrestartuj komputer, i skonfiguruj sieć.

Możesz zobaczyć, prędkość na szyfrowaniu WPA?

RE: Kupno routera z WiFi - xamil - 28.02.2011 17:13

1. Reset zapory troszkę pomógł, z ok. 1mb wzrosło do 2.15mb, miejscami do 3mb/s dobijał

2. Żadnych wpisów nie mam w Interfaces, ale mam podfoldery, usunąłem je i po resecie internet nie działał, przywróciłem kopię i internet znowu przyspieszył, tym razem do 2.7mb a dobijał do ponad 4mb. Tak wiec jakas poprawa jest, ale w międzyczasie resetowałem router czyli teraz nie ma żadnych zabezpieczeń

3. W ustawieniach mam tylko: brak zabezpieczeń, WEP 128bit oraz WPA2-PSK. Spróbuję z WEP Cwaniak

EDIT:
Bez zmian, predkość podobna do 2.5mega. Wracam do zabezpieczeń WPA2, bo zabezpieczenia wiele nie dały.

EDIT2, widzę że jednak nie daliście rady rozwiązać mój problem, no niestety. W czwartek przyjdzie ktoś z UPC i zobaczy co się dzieje bo mi się pomysły skończyły Cwaniak

RE: Kupno routera z WiFi - xamil - 03.03.2011 17:12

Była to wina modemu, który ograniczał internet. Pomogła wymiana tego sprzętu i internet chodzi jak marzenie.