Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
NT Kernel & System BSOD ntoskrnl.exe - Windows 7 64 bit - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: NT Kernel & System BSOD ntoskrnl.exe - Windows 7 64 bit (/nt-kernel-system-bsod-ntoskrnl-exe-windows-7-64-bit-13710-t)

Strony: 1 2

RE: NT Kernel & System BSOD ntoskrnl.exe - Windows 7 64 bit - ihatebuffering - 12.02.2011 11:24

Sterowniki:
Wyszukiwanie sterowników (tutorial)

RE: NT Kernel & System BSOD ntoskrnl.exe - Windows 7 64 bit - Woras - 14.02.2011 16:44

Witam, właśnie jestem re reinstalcce systemu z Win7 na Win XP. BSOD znowu sie pojawił na świeżym systemie o błędzie 0x0000008e KERNEL MODE EXCEPTION NOT HANDLET. I co ja mam teraz zrobić ? Czy może być problem w biosie ?

RE: NT Kernel & System BSOD ntoskrnl.exe - Windows 7 64 bit - Woras - 20.02.2011 02:42

widzę że nikt sie już nie interesuje tą sprawą Smutny

zmieniłem system po raz drugi , tym razem na XP Black Editon , błedy BSOD są nadal i to non stop inne,
nie mam pojęcia co już robić , najchętniej to bym wyrzucił lapka na złom, szkoda że nie wiem gdzie tu sa ramy itp bo być może coś jest poluzowane ;/

RE: NT Kernel & System BSOD ntoskrnl.exe - Windows 7 64 bit - ihatebuffering - 20.02.2011 12:01

Zrób jeszcze raz testy dysku programami HDTune, Victoria hdd, posprawdzaj temperatury np programem HWiNfo. Zrób jeszcze raz test memtestem, ale nie z poziomu Windowsa, tylko zbootuj go z płyty lub pendrive.

RE: NT Kernel & System BSOD ntoskrnl.exe - Windows 7 64 bit - Woras - 23.02.2011 03:57

wszystkie testy poprawnie wyszły , temperatura na procku do 60 stopni , ale własnie przypomniałem sobie że jak mialem jeszcze win7 do zrobiłem diagnostyke pamieci podczas ponownego uruchomienia i tam po chwili ukazal sie komunikat ze sprzet jest uszkodzony i nalezy sie skontaktowac z producentem , tylko dziwi mnie to ze ogolnie lapek chodzi ladnie wiec nie wiem dlaczego byl taki komunikat

RE: NT Kernel & System BSOD ntoskrnl.exe - Windows 7 64 bit - ihatebuffering - 25.02.2011 21:40

Czyli BSOD nadal są czy nie ma? Jaki teraz masz system?

RE: NT Kernel & System BSOD ntoskrnl.exe - Windows 7 64 bit - Woras - 28.02.2011 22:39

Aktualnie mam system XP Black Edition SP3 , od 3 dni nie mam BSOD , nic nie robiłem , same zniknęły myślę że to poprzez ściągnięcie aktualizacji zabezpieczeń , jednak problem jest teraz w grach , każda grę w którą gram wywala mnie do pulpitu , a memtest86 pokazał error przy skanowaniu i się zawiesza. Nie mogę dokończyć skanowania do końca.

RE: NT Kernel & System BSOD ntoskrnl.exe - Windows 7 64 bit - ihatebuffering - 04.03.2011 23:11

Czyli jednak masz coś z Ramem, jeśli masz gwarancję na laptopa, oddałbym go dla sprawdzenia. Przy okazji mogą Ci go wyczyścić z kurzu. Tylko na 90% przywrócą Ci system z Recovery.

RE: NT Kernel & System BSOD ntoskrnl.exe - Windows 7 64 bit - grapcio33 - 06.03.2011 14:06

Kiedyś czytałem podobny temat i tam wyszło, że błąd leżał w pamięci RAM. Były tam nawet podobne BSOD-y.