Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza (/internet-podczas-mojej-nieobecnosci-sie-rozlacza-13278-t) Strony: 1 2 |
RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - worekowsa - 28.01.2011 10:05 Wypada mi napisać, że mam identyczny problem! W czasie bezczynności komputer traci połączenie. Denerwujące przy pobieraniu większych plików. Wystarczy, iż uruchomi się wygaszacz lub komputer przejdzie w tryb oszczędności. Do tej pory myślałem, że to "normalne". RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Portator - 28.01.2011 10:17 Witaj. Sprawdź co będzie się działo, kiedy wyłączysz wygaszacz ekranu i zmienisz plan zasilania na inny, nie oszczędzający energii. RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Pawemol12 - 28.01.2011 16:45 Cytat:Czy jak siedzisz bezczynnie, niczego nie dotykając to też się rozłącza?- tak Kiedy nie wyłączam ekranu , to normalnie pobiera pliki.Wystarczy go wyłączyć.Co do tej oszczędności energi nie wiem jak to wyłączyć. RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Portator - 28.01.2011 16:56 (28.01.2011 16:45)Pawemol12 napisał(a):Cytat:Czy jak siedzisz bezczynnie, niczego nie dotykając to też się rozłącza?- tak Panel sterowania > opcje zasilania > zmień ustawienia planu zasilania. Zastosuj opcję Nigdy dla ustawień odnoszących się do ekranu ( czyli przygaszanie i wyłączanie ). [attachment=2176] RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Pawemol12 - 28.01.2011 18:47 Chyba pomogło , ale nie wiem przetestuję , masz pomógł.Tam też było ustawione , że ma wyłączać dysk twardy oraz inne urządzenie zmieniłem wartość na 0 czyli , że się nigdy nie wyłączy. |