![]() |
Windows 7 blokuje połączenia P2P - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Windows 7 blokuje połączenia P2P (/windows-7-blokuje-polaczenia-p2p-12369-t) Strony: 1 2 |
RE: Windows 7 blokuje połączenia P2P - gladky - 31.12.2010 15:53 Powiedz co i jak zrobić? RE: Windows 7 blokuje połączenia P2P - zbig - 01.01.2011 20:30 A więc na moim przykładzie. Używam BitCometa na dwóch komputerach w sieci. Na jednym mam ustawiony port do nasłuchu 12618 a na drugim 12619 Na swoim kompie robię coś takiego: [attachment=2022] Jak widać komputer słucha na ustawionym porcie. Teraz niestety przydałby się jakiś linuks/konto shell w internecie. Być może dałoby się zrobić to odpalając jakieś LiveCD z linuxem na tym samym kompie, ale nie sprawdzałem tego. W każdym razie musisz mieć nmap'a i wykonać takie polecenie: Kod: nmap -sT <twoj adres publiczny> -p <zakres portow> [attachment=2023] Jak widzisz, port 12619 mam open, a 12618 filtered (dlatego ze drugi komp jest wyłączony). Pozostałe porty są closed. I taka w moim przypadku jest pożądana sytuacja. Wydaje mi się, że w przypadku innych klientów torrent powinno być podobnie. |