Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Udostępnienie internetu z LANu poprzez WiFi dla komórki - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Udostępnienie internetu z LANu poprzez WiFi dla komórki (/udostepnienie-internetu-z-lanu-poprzez-wifi-dla-komorki-11345-t)

Strony: 1 2

RE: Udostępnienie internetu z LANu poprzez WiFi dla komórki - kogiro - 17.11.2010 15:34

(17.11.2010 15:23)stingear napisał(a):  Czy jak wyświetlisz stan połączenia LAN, to dla IPv4 masz "Internet"? Próbowałeś tworzyć nowe połączenie w Centrum sieci jako połączenie ad-hock?

IPv4 Internet
IPv6 Brak dostępu do internetu
Stan nośnika Włączone

Sieć ad hoc z da się utworzyć miedzy komputerem a telefonem, ale brakuje internetu.

OK. jest poprawa. Utworzyłem sieć Ad hoc. Nie wiem czemu ale zakładka udostępniania połączenia LAN się pojawiła. Jest następny błąd.
Pojawiła się nowa karta bezprzewodowa:
[Obrazek: lan3.png]

Wyłączyłem ją, a w zakładce Udostępnianie (LAN) zaznaczyłem żeby się udostępniało. Niestety pomimo, że tel łączy się poprzez Ad hoc z kompem internetu na tel nadal nie mam.

RE: Udostępnienie internetu z LANu poprzez WiFi dla komórki - stingear - 17.11.2010 17:21

Ta nowa sieć, to właśnie połączenie Ad-Hoc. Jest to wirtualny port do tworzenia bezpośredniego połączenia pomiędzy dwoma urządzeniami. W końcu tworzyłeś nowe połączenie, więc pojawiło się ono jako Połączenie sieci bezprzewodowej 2.

RE: Udostępnienie internetu z LANu poprzez WiFi dla komórki - kogiro - 17.11.2010 18:27

Aha, no dobrze rozumiem.

RE: Udostępnienie internetu z LANu poprzez WiFi dla komórki - stingear - 18.11.2010 18:45

I jak, udało się? Jakieś postępy?

RE: Udostępnienie internetu z LANu poprzez WiFi dla komórki - kogiro - 18.11.2010 20:49

Nic. Łączy się przez AD hoc. Ale neta nie przekazuje. Wiecie co? Ja chyba rezygnuję, bo nie mam nerwów. Za pomoc oczywiście się odwdzięczę.

RE: Udostępnienie internetu z LANu poprzez WiFi dla komórki - stingear - 18.11.2010 23:09

Nie poddawaj się jeszcze. A czy próbowałeś tak:
Na tym nowym połączeniu PPM -> Właściwości -> Udostępnianie i zaznaczyć zezwolenie udostępniania? Bo pewnie robiłeś to, ale tylko na połączeniu LAN z internetem. Spróbuj tego i napisz, jaki efekt.

RE: Udostępnienie internetu z LANu poprzez WiFi dla komórki - kita626 - 19.11.2010 20:03

Masz win7 zainstaluj se program CONNECTIFI
http://www.dobreprogramy.pl/Connectify,Program,Windows,17073.html
Ja z tego korzystam i bez problemu łączy każde urządzenie przekazując neta na nie.

RE: Udostępnienie internetu z LANu poprzez WiFi dla komórki - stingear - 19.11.2010 22:23

CONNECTIFY to dobre rozwiązanie. do pobrania tu: [urln=http://www.dobreprogramy.pl/Connectify,Program,Windows,17073.html]KLIK[/urln]

RE: Udostępnienie internetu z LANu poprzez WiFi dla komórki - damian881 - 22.05.2011 18:12

Witam,Panowie mam taki sam problem... wiem tez ze to forum o W7, ale widziałem ze wcześniej pisaliście coś o XP.. mianowicie usiłuję stworzyć właśnie taka sama siec jak kolega wyżej czy możecie mi pomoc? Próbowałem już chyba wszystkiego ale jestem laikiem w tym temacie, dlatego zdaje cie na wasza pomoc najlepiej gdyby ktoś spróbował wytłumaczyć mi to kroczek po kroczku... naprawdę będę bardzo wdzięcznyCwaniak