Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video (/blad-indeksu-wydajnosci-komputera-problem-z-testem-video-5347-t)

Strony: 1 2

Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - BOBI2006 - 20.03.2010 09:18

Witam nie mogę przeprowadzić indeksu wydajności wyskakuje mi taki błąd jak na screenie :
wszystkie sterowniki zaktualizowane.

[Obrazek: 06925297445851004773.png]

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - Bogdan666ing - 20.03.2010 10:30

Pewnie wyłączyłeś w panelu sterowania - włącz lub wyłącz funkcje windows - funkcje multimedialne. Przynajmniej u mnie to klękło jak wyłączyłem ale z korzyścią dla odtwarzanych filmów.

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - BOBI2006 - 20.03.2010 17:19

To nie to bez zmian.

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - ihatebuffering - 20.03.2010 17:35

Jaką masz kartę graficzną ?

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - slump - 21.03.2010 01:42

Upewnij się, że masz wszystkie sterowniki aktualne. Najlepiej zajrzyj na forum do działu poradniki i tutoriale tam jest porada o aktualizacji sterowników. Doinstalowanie DX 9 też może coś poprawić. Aktualne sterowniki od karty graficznej to podstawa.

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - jacek-placek - 21.03.2010 11:16

Witam w niedzielne przedpołudnieUśmiechnięty Z ciekawości postanowiłem u siebie odświeżyć indeks wydajności i zdziwiłem się bardzo, bo również u mnie wystąpił dokładnie ten sam błąd i wyświetlił mi się ten sam komunikat. Sprawdziłem sterowniki i owszem, do WiFi i Realteka są nowsze lecz do do karty graficznej mam aktualne. Mam GF 9600 GT. Zobaczę po ściągnięciu i zainstalowaniu sterowników, które pobieram, czy coś się zmieni i poinformuję Was o tymUśmiechnięty

Niestety, u mnie nic to nie zmieniłoZniesmaczony W sumie, to dla mnie bzdecik niepotrzebny ale..... jeśli już jest, to powinno działać. No nic, poszukam rozwiązania jeszcze. Uśmiechnięty

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - BOBI2006 - 22.03.2010 12:13

Palit Geforce GTX 260 sonic

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - slump - 23.03.2010 01:36

A po doinstalowaniu DX 9 sprawdzaliście?

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - jacek-placek - 23.03.2010 10:40

(23.03.2010 01:36)slump napisał(a):  A po doinstalowaniu DX 9 sprawdzaliście?

Pobieram w tej chwili, jak zainstaluję, to napiszę czy coś to zmieniłoUśmiechnięty

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - BOBI2006 - 23.03.2010 10:44

Mi nic nie pomogło.

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - jacek-placek - 23.03.2010 17:09

U mnie również nic to nie zmieniło, za każdym razem ten sam błąd[img][URLN=http://img44.imageshack.us/i/indekswydajnoci23032010.png/][Obrazek: indekswydajnoci23032010.th.png][/URLN][/img]
Zastanawia mnie jedynie zaznaczony na screenie napis, bo żadnego nowego sprzętu nie instalowałem. Laptop jest wolny od wirusów.

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - ihatebuffering - 23.03.2010 17:37

A co wyświetla Ci w menedżerze urządzeń ? Jest coś nowego ze znakiem zapytania ? DriverMax wyszukuje jakieś sterowniki ? Zainstalujcie najnowsze sterowniki ze strony Nvidii .

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - jacek-placek - 23.03.2010 18:08

(23.03.2010 17:37)ihatebuffering napisał(a):  A co wyświetla Ci w menedżerze urządzeń ? Jest coś nowego ze znakiem zapytania ? DriverMax wyszukuje jakieś sterowniki ? Zainstalujcie najnowsze sterowniki ze strony Nvidii .

W menadżerze urządzeń jest jedna pozycja jako nieznana[img][URLM=http://img522.imageshack.us/i/menaderurzdze23032010.png/][Obrazek: menaderurzdze23032010.th.png][/URLN][/img] ,to prawdopodobnie jest Bluetooth, którego w ogóle nie używam. Sterowniki mam najnowsze łącznie z NVIDIA ale, dla czystego sumienia sprawdziłem jeszcze raz Driver Genius Professional, nie ma nowszych.

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - StoProcent - 23.03.2010 20:19

Przeinstaluj , ej wiesz miałem to samo tylko za żadne grzechy nie mogę sobie przypomnieć co było winowajcą.....

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - slump - 24.03.2010 01:37

Zaktualizuj wszystkie sterowniki jeśli jakieś będą i za pomocą DriverMaxa zainstaluj tez to nierozpoznane urządzenie i może wtedy coś się ruszy.

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - jacek-placek - 24.03.2010 10:54

(24.03.2010 01:37)slump napisał(a):  Zaktualizuj wszystkie sterowniki jeśli jakieś będą i za pomocą DriverMaxa zainstaluj tez to nierozpoznane urządzenie i może wtedy coś się ruszy.

Sterowniki slump mam aktualne, a to nierozpoznane urządzenie usunąłem wczoraj ale dzisiaj pojawiło się ponownie.System nie może zidentyfikować tego "ustrojstwa". Zapodaję screeny z "Właściwości" tego urządzenia.[img][Obrazek: oglne.th.png][/img] [img][Obrazek: sterownik.th.png][/img]
[Obrazek: szczegy.th.png]

[Obrazek: zasoby.th.png]

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - slump - 24.03.2010 11:05

Nie usuwaj go, tylko wg. porady za pomocą Driver Maxa postaraj się je zidentyfikować ( w poradzie o tym pisze). Jak nie dasz rady na pw wyślij mi pw a zobaczę co dam radę zrobić.

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - jacek-placek - 25.03.2010 17:35

Niestety, pobrałem sterowniki do karty graficznej, bo rzeczywiście były już nowsze, lecz nic to nie zmieniło. To nieznane urządzenie, mimo że wczoraj usunąłem, dzisiaj znowu jest w menadżerze urządzeń.

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - slump - 31.03.2010 14:18

A może jakiegoś av lub firewalla masz? Jeśli tak napisz jakiego i dla testu odinstaluj. Zapoznaj się tez z http://www.adobe.com/go/EN_US-H-GET-SHOCKWAVE i odezwij się na gg bo nie dałeś znać.

RE: Błąd indeksu wydajności komputera - problem z testem video - jacek-placek - 31.03.2010 18:28

Mam ESET NOD 32 antywirus lecz nie sądzę aby był on przyczyną tego. Mam go od 2 miesięcy, a indeks chciałem już odświeżyć 4-5 miesięcy temu i cały czas był ten sam błąd. Narzędzia windowsowskie mam wyłączone, a na GG nie odezwałem się, bo go nie mam, nigdy jakoś nie mogłem się do niego przekonaćUśmiechnięty