![]() |
|
Poradnik Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter (porada) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Tutoriale i poradniki Windows 7 (/tutoriale-i-poradniki-windows-7-38-f) +---- Dział: Instalacja, konfiguracja (/instalacja-konfiguracja-43-f) +---- Wątek: Poradnik Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter (porada) (/naprawa-funkcji-zmiany-tapety-windows-7-starter-porada-4760-t) Strony: 1 2 |
Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter (porada) - damian-Win2000 - 24.02.2010 07:50 Witam ![]() O to program dzięki któremu zmienimy domyślną tapetkę w Windows 7 Starter. Starter Wallpaper Changer bo o nim mowa jest banalny w obsłudze by zmienić tapetę należy: -Browse, po czym wybieramy ulubioną tapetę oraz potwierdzamy przyciskiem otwórz -Teraz wystarczy klikną Apply oraz przelobować się, po ponownym zalogowaniu czeka nas nasza nowa tapeta Download: Kod: http: //www.wrzucaj.com/156664Program przetestowany, działający w 100%, mój up. RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - jamazu - 14.03.2010 19:04 Super, jednak mam pytanie. Ww. program zmienia tapetę, jednak tylko na koncie administratora, jak zmienić tapetę użytkownika?? RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - slump - 14.03.2010 21:00 Zmieni na koncie do którego jesteś zalogowany. RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - jamazu - 14.03.2010 21:51 Witam, jednak nie. Jak jestem zalogowany jako użytkownik przy uruchamianiu programu aby kontynuować, muszę wpisać hasło administratora i dopiero wtedy uruchomi się Starter Wallpaper Changer. Wówczas zmiany dotyczą konta administratora. RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - Lalik - 15.03.2010 09:40 A instalowałeś program jako administrator dla wszystkich użytkowników ? RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - P4w3l - 15.03.2010 12:01 Ostatnio robiłem porządek na kompie i coś znalazłem Kiedyś z kumplem musieliśmy napisać program na zaliczenie.. może komuś się przyda..nie wiem czy będzie działał na win7 starter bo nie miałem okazji przetestować ale chętnie się dowiem jakby ktoś sprawdził ![]() ==>Zmieniacz tapet<== RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - Celina - 04.05.2010 21:49 Zainstalowalam program, dalej postępuje wedlug instrukcji i nie dziala Tapeta na chwile przeskakuje a potem znow sie zmienia na startową.
RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - agunya - 27.05.2010 20:30 (04.05.2010 21:49)Celina napisał(a): Zainstalowalam program, dalej postępuje wedlug instrukcji i nie dziala Witam! Czy ten program można używać w firmie? Z góry dziękuję! RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - patrikoz - 28.05.2010 17:28 Zainstalowałem w/w program i nie działa a robiłem to z 15 razy i dalej nic. RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - szpynda - 13.06.2010 15:46 Dzięki wielkie! Programik działa znakomicie. Koniec z nudnym pulpitem. RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - a.Graffka - 31.07.2010 17:25 Ściągnęłam, wybrałam, kliknęłam, wylogowałam, zalogowałam i... I mam czarny ekran. Najpierw satysfakcja, że chociaż pozbyłam się tapety systemowej, ale takie tło też nie jest zbyt ciekawe. Dlatego: - Dlaczego może nie działać, jak zrobić, żeby działało? - Lub, jak przywrócić tapetę systemową? RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - Portator - 01.08.2010 08:08 Witaj. Proszę sprawdź, czy instalowałaś program jako administrator dla wszystkich użytkowników. Bo może zmiana została zrobiona tylko dla konta administratora. Odp. 2 Przywróć system do daty przed instalacją. Pozdrawiam RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - a.Graffka - 01.08.2010 11:57 Tak, jako administrator. Przywróciłam już system i zaczęłam kombinować inaczej. Znalazłam tę tapetę systemową (c\windows\web\wallpaper\windows\img0), kliknęłam edytuj i w paincie podmieniłam obrazek. Niestety, kiedy chcę zapisać wyskakuje coś o odmowie dostępu. Da się coś z tym poradzić, czy już cobie odpuścić? RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - ihatebuffering - 01.08.2010 12:31 Spróbuj tak: Klikamy na niego(na ten plik) PPM, Właściwości, zakładka Zabezpieczenia. Klikamy na Zaawansowane, zakładka Właściciel, Edytuj, w nowym oknie wybieramy swoją nazwę usera i klik na OK. W oknie zaawansowane też zatwierdzamy OK. W zakładce zabezpieczenia wybieramy Edytuj. Dla każdej z grup zaznaczamy fajkę Pełna kontrola. Klikamy OK i potem znów OK. Wtedy spróbuj to podmienić. RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - sinka84 - 17.11.2010 21:41 A ja mam takie pytanie małe. Program owszem działa ale z dopasowaniem do rozdzielczości już nie bardzo Jak mogę to zmienić? Mam notebooka z rozdzielczością 1024x600 i nawet jeśli obrazek ma taką rozdzielczość program go rozszerza Da się coś z tym zrobić?
RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - Portator - 18.11.2010 07:16 Witaj. PPM na pulpit > personalizacja > tło pulpitu > opcja położenie obrazu. Tam dopasuj do ekranu. RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - ihatebuffering - 18.11.2010 17:15 FUNDACJA hehe, też to chciałem napisać. Problem w tym, że Win 7 starter nie ma funkcji "Personalizuj". RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - Portator - 18.11.2010 18:43 Ups. Faktycznie, przepraszam!! Ale znalazłem coś takiego KLIK RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - rafalzag - 06.12.2010 23:10 Mam identyczny problem jak a.Graffka ... Ciągle zamiast tapety czarne tło.. i nawet nie ma możliwości powrotu do domyślnego pulpitu. Wszystko to się stało po użyciu Starter Wallpaper Changer... Liczę na pomoc RE: Naprawa funkcji zmiany tapety Windows 7 Starter - dziki314 - 07.12.2010 00:23 http://windows7forum.pl/showthread.php?tid=11673&highlight=Windows+7+Starter
|