Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •

Pełna wersja: Keczup - instrukcja użytkownika
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Skrócona instrukcja przygotowawcza dla niewykwalifikowanych użytkowników Przyprawy "KECZUP"

1. W celu poprawienia smaku zamówionej potrawy przyprawą "keczup" należy delikatnym chwytem prawej dłoni ująć czerwony pojemnik (zwany dalej butelką lub zasobnikiem przyprawowym), a następnie unieść go na wysokość ok. 30cm ponad powierzchnię blatu konsumpcyjnego w uproszczeniu zwanym "stołem".

2. Nie przerywając trzymania butelki prawa ręką w ustawieniu pionowym (denkiem do dołu) należy zdecydowanym, ale jednocześnie subtelnym ruchem wolnej lewej dłoni podjąć próbę otwarcia klapki blokującej otwór wylotowy zasobnika przyprawowego popularnie zwanej dekielkiem.

UWAGA: Jakiekolwiek manipulacje nakrętką, w której znajduje się otwór wylotowy są zabronione. Dla bezpieczeństwa konsumentów szczególnie podkreśla się zakaz używania ciężkich narzędzi (scyzoryków, kluczy zarówno patentowych, jak i hydraulicznych, wiertarek udarowych itp.)

3. Kiedy czynność nr 2 zostanie już wykonana należy obrócić butelkę o 180 stopni w pionie wykorzystując możliwości nadgarstka prawej ręki, w której spoczywa butelka. Nadmieniona operacja winna być przeprowadzona z zachowaniem daleko idących środków ostrożności, nie pozbawiona jednak odrobiny finezji manualnej.

4. Jeżeli przyprawa "keczup" wydobywa się z butelki w zadowalającej ilości i z odpowiednią szybkością należy skierować strumień przyprawy na konsumowane danie w taki jednak sposób, by nie uwolnić rozszalałej keczupowej strugi, która mogłaby zakłócić konsumpcję współbiesiadnikom lub spowodować stałe lub czasowe zabrudzenia powierzchni stołowych.

PRZYPOMINAMY:
Regulacja prawidłowej ilości oraz szybkości wydobywania się przyprawy "keczup" zależy w praktyce tylko i wyłącznie od indywidualnych umiejętności konsumenta w zakresie zręcznego posługiwania się palcami, których wrażliwość jak wiadomo może być różna.

5. Aby właściwie zakończyć proces przyprawiania należy wykonać wszystkie czynności wymienione w pkt. 1-4 w odwrotnej kolejności.

6. W razie wystąpienia jakichkolwiek awarii, co do których zachodzi podejrzenie, że powstały w wyniku niedopatrzenia personelu (np. niedrożność otworu wylotowego lub brak przyprawy w butelce) należy bezzwłocznie skonsultować się z obsługą celem wyjaśnienia.

7. W przypadku pojawienia się usterek spowodowanych niezdolnością osoby przyprawiającej należy zwrócić się do personelu z prośbą o skierowanie na skrócony kurs obsługi gadżetów gastronomicznych sponsorowany przez Ministerstwo d/s Nieustających i Nierozwiązywalnych.
Przekierowanie