Wątek zamknięty

Tryb drzewa | Tryb normalny |
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Rozwiązany] Windows 7 64bity problem przy instalacji obrazu systemu

 
alexsa2
Nowy
Liczba postów: 3
Post: #1

Windows 7 64bity problem przy instalacji obrazu systemu


Witam.
Mam problem z instalacją całego obrazu (który wcześniej zrobiłem na inny dysk 1TB)systemu Windows 7 Ultimate 64bity.
A mianowicie przy instalacji z płyty klikam napraw i wybieram obraz systemu.
Po wybraniu wszystko jest ok do momentu instalowania na dysk wyskakuje błąd :
(Przywrócenie obrazu systemu nie powiodło się: szczegóły błędu;Parametr jest niepoprawny.(0x80070057) ).
No i mam problem na dysku miałem ważne dane i nie wiem co teraz zrobić?
Czy można odzyskać z obrazu systemu dane?
A może innym programem do tworzenia obrazu systemu np Gost dodać ten obraz?
Mój obraz ma 900Gb i próbowałem nawet na stary dysk go przywrócić 1Tb i też wyskakuje ten sam błąd.
Pomocy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.10.2015 14:55 przez alexsa2.)

12.10.2015 10:54

Znajdź wszystkie posty użytkownika
thermalfake
Ostatni Mohikanin

Liczba postów: 13.581
Post: #2

RE: Windows 7 64bity problem przy instalacji obrazu systemu


Błąd wynika z tego iż w momencie przywracania cały layout i litery dysków (tych zewnętrznych także), napędów itp muszą być identyczne jak w momencie robienia kopii. Tutaj nie są wiec następuje taki błąd.
Dlatego też
- backupy staram robić się zewnętrznymi aplikacjami, najczęściej jako obraz partycji
- ważne dane kopiuje również ręcznie abym miał w miarę łatwy dostęp
- na partycji systemowej nie trzymam luźnych danych starając się to wszystko odseparować

[Obrazek: 2089620800_1406976151.png]

W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu.
Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum.
Nie udzielam porad via PW.

12.10.2015 20:03

Róża Podziękowania od: alexsa2
Znajdź wszystkie posty użytkownika
alexsa2
Nowy
Liczba postów: 3
Post: #3

RE: Windows 7 64bity problem przy instalacji obrazu systemu


Dzięki za informacje które pomogły.
Miałem wpięty dysk inny Sata i odłączony napęd DVD.
Problem został rozwiązany.
Dzięki jeszcze raz za pomoc.
Pozdrawiam.

13.10.2015 23:30

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Problem z przywróceniem systemu Machul999 1 1.784 02.06.2018 18:35
Ostatni post: Machul999
Bluescreen przy restarcie/zamknięciu systemu. nulus 0 633 25.02.2018 13:50
Ostatni post: nulus
Pusty niebieski ekran przy próbie załadowania systemu blackcats 1 1.242 20.12.2017 02:26
Ostatni post: Illidan
brak bootmgr przy instalacji Win 7 doporowski 0 1.232 25.05.2017 22:36
Ostatni post: doporowski
Problem z instalacją systemu Win 7 LENOVO Y700 johnpham 1 880 16.03.2017 20:27
Ostatni post: thermalfake
Problem przy instalacji Win 7 - ścinianie się obrazu Wiary 1 518 22.11.2016 23:13
Ostatni post: thermalfake
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Temat został oceniony na 5 w skali 1-5 gwiazdek.
Zebrano 1 głosów.

Google
Facebook