Wątek zamknięty

Totalna porażka - wracam na XPka...

MarudaGDA
Nowy
Liczba postów: 2

RE: Totalna porażka - wracam na XPka...

Witam!

Chciałbym też dorzucić swoje trzy grosze. mam W7 od ~1 miesiąca. Po "przygodach" z instalacją WV RC miałem BARDZO mieszane uczucia w związku z testowaniem W7 w wersji RC. Ale w końcu się przemogłem (system mi padł Uśmiechnięty ).

I szok!

Czas instalacji ~38 min.! Od ręki zainstalowało mi chipset Realteka 5.1 Audio - czego nawet XP Pro SP3 nie potrafiło, wszelkie peryferia z wyjątkiem kamerki Creative - system się spytał, czy nie wolałbym ściągnąć od producenta odpowiedniego sterownika - od razu z linkiem. Szok^2!

Chodzi mi system ciut wolniej od XP - z drugiej strony rakiety nie mam aż takiej potężnej (indeks: 4.0).

Procesor: Pentium 4 3.0 GHz (logiczny dual)
4 GB RAMu
XFX 8800GT 756MB

WSZYSTKO chodzi płynnie, od Office'a, IE, Open Office, Adobe Photoshop, Borland Delphi 6 (a to już prehistoria!).
Wszelkie klienty poczty, przeglądarki itp. chodzą płynnie - jeśli brakuje jakiegoś plaug-in'a typu shockwave - ładnie mnie system przekierowuje do odpowiedniej strony. System, nie tylko przeglądarki.

Gierki chodzą jak marzenie (czyli jak w XP) - ze staruszków mój ukochany Jagged Alliance 2, Knights of Honour, FarCry 2 itp. itd. A mam wersję 7100.

Jestem użytkownikiem, dla którego dobry system to taki, gdzie to co chcę uruchomić chodzi, lub dostaję prostą, klarowną informację czego nie mogę i dlaczego. Jak na razie problem miałem z Subelt PF - wersja pod W7 pojawi się dopiero pod koniec roku - już natrezszczałem im mailem. Sophos itp. AV chodzą bardzo dobrze.

Chciałbym też zauważyć, że minimalizowanie (tudzież "do okna") najlepiej działa przez ALT+ENTER -> stąd już możesz zrobić wszystko; w XP się nie dało.

Co więcej przesiadając się z XP na W7 problem miałem jedynie z ogarnięciem Aero, i menu START deczko innego co w XP Theme. Poza tym - poczułem się jak na "starych śmieciach". Zmiany w ikonkach, innych ścięzkach dochodzenia do celu? Sądzę, że ogarnę do końca przez najbliższy miesiąc, czy dwa.

Pozdrawiam!
Maruda

24.07.2009 15:07

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Wiadomości w tym wątku
RE: Totalna porażka - wracam na XPka... - draxterix - 23.07.2009, 17:56
RE: Totalna porażka - wracam na XPka... - draxterix - 23.07.2009, 20:10
RE: Totalna porażka - wracam na XPka... - MarudaGDA - 24.07.2009 15:07