ZAMKNIJ
Odpowiedz

Tryb drzewa | Tryb normalny |
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Samsung r780 - problem z wolnym uruchamianiem

 
Eskai
Nowy
Liczba postów: 1
Post: #1

Samsung r780 - problem z wolnym uruchamianiem


Witam, niedawno stałem się posiadaczem nowego laptopa samsung r780 z prockiem i3 i grafa 1gb.
Oraz z Windows 7 x64. Home premium

I mam z nim problemy, a mianowicie:
po kolei musze opisać co robiłem i dlaczego są problemy

1. Pierwsze uruchomienie lapka ze sklepu, wgrany prawidłowo Windows 7
2. Pokazało się okno zrobienia dwóch partycji
3 utworzone c:50gb d:250
4. I oczywiście dysk d chciałem podzielić na partycje

5. Zarządzanie dyskiem, klikam na dysk i ogień, zrobiłem 3 dodatkowe partycje
6 w wyniku tego zrobiły się dyski dynamiczne:/ A to źle bo nie mogłem wykonać recovery
7. Znaleziony na necie program test disk. Chciałem nim naprawić te dyski ale w wyniku naprawy lapek nie chciał sie włączyć tzn bios się uruchamiał i zawieszał się.
8. Wrzuciłem płytkę z Vista bo niestety taka miałem pod ręka i kliknąłem napraw. Mieliło mieliło i lapek sie uruchomiłUśmiechnięty
9. Wiec znów zrobiłem format. Już z płytki z Win 7 usunąłem partycje recovery, zainstalowałem jedną partycje c i na reszte nieprzydzielonego miejsca.
użyje partition magic bo zawsze pomagało by stworzyć nowe partycje
10. Partition magic usunał mi cała partycje systemową i to podczas instalacji!!
11 na szczęście wszystko odzyskałem.

Do sedna

12 aktualnie laptop ma zainstalowany czysty system Win 7 bez śmieci samsunga
14 są 2 partycje podstawowe c i d, oraz 3 logiczne efg

15 najnowsze sterowniki ze strony samsunga i z windows update.sa wgrane

A problemem jest wolne uruchamianie systemu i wolne działanie laptopa po uruchomieniu....


Tzn mam do porównania 2 laptopy samsunga

mój : procek i3,4gb ramu, system Win 7 64bity czysty bez śmieci

i w pracy : procek intel core 2 duo, 4 gb ramu, system Win 7 32bit i wgrane wszystko od producenta śmieci, 2 partycje.

Mój uruchamia sie ok 50-60s
w pracy 40s to jest migniecie!!

u mnie jest tak: bios 2-3s, trwa uruchamiane z 17-18, czarny ekran z kursorem ok 10s, chwile "czekaj" 1-2s, później logowanie i napis "zapraszamy!" tkwi dobre 20s i dopiero jest pulpit !

w pracy: zapraszamy tkwi 4-5s czarnego ekranu z kursorem nie ma. Lapek ma wszystkie programy w autostarcie włączone

moj jest czysty w autostarcie. A mimo to wolno sie uruchamia.

Czy przyczyną moze być uszkodzony mbr? Bad sectory może?

Co zrobić by to naprawić?
Pomóżcie

ps gry takie jak medal of honor, mafia 2 czyli najnowsze chodzą bez zarzutu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.10.2010 08:33 przez Eskai.)

21.10.2010 23:50

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Problem z uruchamianiem Ezj0 4 342 22.07.2015 15:33
Ostatni post: thermalfake
Wielokrotne sprawdzanie systemu plików przed uruchamianiem prowadzące do awarii pankracy1991 0 339 08.05.2015 23:19
Ostatni post: pankracy1991
Samsung Q210 problem z jasnością na Win 7 x64 kefirowsky 1 332 15.05.2014 20:56
Ostatni post: thermalfake
Problem z uruchamianiem i plikami na dysku pwoper 1 355 01.12.2013 19:30
Ostatni post: Nostromo
Rozwiązany Problem z uruchamianiem programów Filipke 13 905 23.06.2013 11:41
Ostatni post: peciaq
Problem z uruchamianiem systemu: brak pierwszego ekranu startowego Barnaba 1 1.012 30.09.2012 11:32
Ostatni post: thermalfake
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek.
Zebrano 0 głosów.

Google
Facebook