Odpowiedz

Tryb drzewa | Tryb normalny |
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Problem z konfiguracją kodeków

 
sojer
Młodszy user systemu

Liczba postów: 54
Post: #1

Problem z konfiguracją kodeków


Witam.
Mam problem z konfiguracją pakietu kodeków K-Lite Mega Codec Pack na komputerze z systemem Windows 7 x64. W podprogramie narzędziowym pakietu, czyli w Codec Tweak Tool jest zakładka Win7DSFolterTweaker=>Prefered Decoders i tam znajdują się ustawienia filtrów dekodujących.
Po zainstalowaniu pakietu mam wszędzie przypisane zaznaczenie Microsoft i nie mogę zmienić na USE MERIT jak rekomenduje program. Po naciśnięciu przycisku Apple okienku na chwilę gaśnie i ponownie jest zaznaczone Microsoft.
[img]Problem z konfiguracją kodeków[/img]
Jeżeli ktoś używa tego pakietu i miał taki problem, który rozwiązał to będę wdzięczny za pomoc i podpowiedź.
Pozdrawiam.

30.05.2016 10:04

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
beabea
Senior Moderator

Liczba postów: 716
Post: #2

RE: Problem z konfiguracją kodeków


Hmm, ja mogę tylko powiedzieć, że też mam Win 7 x64 i w tej zakładce wszędzie mam domyślnie zaznaczone USE MERIT. Nic tam nie zmieniałam, mam tak od początku...

30.05.2016 14:48

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
sojer
Młodszy user systemu

Liczba postów: 54
Post: #3

RE: Problem z konfiguracją kodeków


To jest właśnie mój problem. Co zrobić by mieć tak "od początku"? Odinstalowanie i ponowne zainstalowanie tego pakietu ustawia zaznaczenie na "Microsoft" i nie pozwala tego zmienić. Co i gdzie jest zablokowane?

30.05.2016 21:58

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Konfiguracja Live Mail z regułami danielsam 0 1.858 16.11.2015 01:04
Ostatni post: danielsam
Konfiguracja czyszczenia chrome w CCleaner a usuwanie filtrów adblock pankracy1991 2 1.612 23.10.2014 14:43
Ostatni post: pankracy1991
konfiguracja głośników - Brak opcji wyboru kanałów audio tomaze99 3 9.368 21.02.2013 22:41
Ostatni post: tomaze99
Niepoprawna konfiguracja równoczesna zajacp1 3 6.290 03.08.2012 13:08
Ostatni post: zajacp1
Rozwiązany Problem z pakietem kodeków KLite (rozwiązany) wojtass21 4 2.239 16.08.2011 18:14
Ostatni post: wojtass21
Konfiguracja KxMenadżer Crash247 1 1.284 12.04.2011 15:32
Ostatni post: DeeLoc
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Temat został oceniony na 5 w skali 1-5 gwiazdek.
Zebrano 1 głosów.

Google
Facebook