Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Poradnik Classic Shell - Czyli klasyczne Menu Start, klasyczny pasek narzędzi itp. (porada) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Tutoriale i poradniki Windows 7 (/tutoriale-i-poradniki-windows-7-38-f)
+---- Dział: Wygląd (/wyglad-44-f)
+---- Wątek: Poradnik Classic Shell - Czyli klasyczne Menu Start, klasyczny pasek narzędzi itp. (porada) (/classic-shell-czyli-klasyczne-menu-start-klasyczny-pasek-narzedzi-itp-porada-6095-t)

Classic Shell - Czyli klasyczne Menu Start, klasyczny pasek narzędzi itp. (porada) - rybak17 - 20.04.2010 15:50

Nie widziałem jeszcze na forum więc wrzucam:

Aplikacja dodaje wiele funkcji których brakuje w w Windows 7 a które były w XP. Aplikacja posiada Wsparcie dla Microsoft Active Accessibility.
[Obrazek: screenshot.png]

[Obrazek: skins.gif] [Obrazek: xpskin.gif]

[Obrazek: toolbar.png]

[Obrazek: titlebar.png]

[Obrazek: statusbar.png]

Lista możliwości [En]

* Drag and drop to let you organize your applications
* Options to show Favorites, expand Control Panel, etc
* Shows recently used documents. The number of documents to display is customizable
* Translated in 35 languages, including Right-to-left support for Arabic and Hebrew
* Does not disable the original start menu in Windows. You can access it by Shift+Click on the start button
* Right-click on an item in the menu to delete, rename, sort, or perform other tasks
* Available for 32 and 64-bit operating systems
* Has support for skins, including additional 3rd party skins
* Fully customizable in both looks and functionality
* Support for Microsoft’s Active Accessibility
* And last but not least – it's FREE!

Strona domowa projektu
Pobierz

RE: Classic Shell - Czyli klasyczne Menu Start, klasyczny pasek narzędzi itp. (porada) - Dzejkop - 20.04.2010 16:50

Ten przycisk w górę przyda się wielu osobom - był nawet wątek, w którym rozważaliśmy czym można dodać ten przycisk.

RE: Classic Shell - Czyli klasyczne Menu Start, klasyczny pasek narzędzi itp. (porada) - ihatebuffering - 20.04.2010 16:53

Przycisk tak ale ten klasyczny pasek start jest beznadziejny moim zdaniem bo nie ma linijki do wpisywania dowolnego tekstu a to zastępuje moim zdaniem wszystko .

RE: Classic Shell - Czyli klasyczne Menu Start, klasyczny pasek narzędzi itp. (porada) - rybak17 - 20.04.2010 17:20

jest tam opcja że przytrzymujesz shift albo jakiś inny klawisz i masz drugie menu start Cwaniak

RE: Classic Shell - Czyli klasyczne Menu Start, klasyczny pasek narzędzi itp. (porada) - ihatebuffering - 20.04.2010 17:36

Wychodzi na to że to zbędne Zacieszacz , btw. na początku niby ten pasek mnie wkurzał a teraz stwierdzam że jest dużo lepszy .

RE: Classic Shell - Czyli klasyczne Menu Start, klasyczny pasek narzędzi itp. (porada) - Nostromo - 20.04.2010 18:53

Czy tylko dla x64? Zniesmaczony

[Obrazek: niez.png]

Hi...

RE: Classic Shell - Czyli klasyczne Menu Start, klasyczny pasek narzędzi itp. (porada) - rybak17 - 21.04.2010 05:06

Nostromo coś masz nie tak bo też mam x32 i działa u mnie bez problemu Cwaniak
[Obrazek: przechwytywaniez.th.png]

RE: Classic Shell - Czyli klasyczne Menu Start, klasyczny pasek narzędzi itp. (porada) - Nostromo - 21.04.2010 18:28

To dobra wiadomość,
skopię mu tyłek Cwaniak bo chyba zapomniał kto jest dla kogo
...hi

RE: Classic Shell - Czyli klasyczne Menu Start, klasyczny pasek narzędzi itp. (porada) - pa_well - 27.05.2010 15:00

Ja proponuję jednak CWSM v. 3.2 . Działa bez zarzutu na 32 i 64 bit i jest po polsku (na tyle na ile udało mi się to poprawnie przetłumaczyć) .

http://coreaffinity.megabyet.net/classicwinstartmenu.htm

[Obrazek: img2.jpg]

RE: Classic Shell - Czyli klasyczne Menu Start, klasyczny pasek narzędzi itp. (porada) - wkarp - 06.06.2010 01:26

Dziękuję Cwaniak.
Bardzo mi się podoba. Odbywam teraz podróż sentymentalną w stare czasy, Windowsa 98.

RE: Classic Shell - Czyli klasyczne Menu Start, klasyczny pasek narzędzi itp. (porada) - pa_well - 23.11.2010 09:35

Nowa wersja 4.05 z większymi możliwościami konfiguracji już dostępna tu : CWSM 4.06.
Translacja na polski wykonana.

RE: Classic Shell - Czyli klasyczne Menu Start, klasyczny pasek narzędzi itp. (porada) - pa_well - 27.07.2011 19:06

(23.11.2010 09:35)pa_well napisał(a):  Nowa wersja 4.07 już dostępna tu : CWSM 4.07.